Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ανεργία & Blogging


Ανεργία & Blogging
Αφορμή για αυτό το άρθρο μου έδωσε η συζήτηση με έναν φίλο, γύρω στα 30.
Είναι 2 χρόνια άνεργος και επέστρεψε πριν λίγους μήνες στο πατρικό του. Μπορείτε να φανταστείτε την ψυχολογία του...

Στην προσπάθεια μου λοιπόν να τον κάνω να ενεργοποιηθεί, του πρότεινα να ξεκινήσει το blogging... Και όχι σε αυτό το post δεν θα διαβάσετε κάποια ιστορία επιτυχίας από τις πολλές που κυκλοφορούν, για το πως κάποιος έγινε πλούσιος φτιάχνοντας το δικό του blog. Εγώ θα σας μιλήσω για τις δυνατότητες που σας δίνει το μέσο και ελπίζω να τις εκμεταλλευτείτε...

Ένα απο τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετώπισα το διάστημα που έμεινα άνεργη (πέρα φυσικά απο την έλλειψη χρημάτων) ήταν ο υπερβολικός ελεύθερος χρόνος. Όταν έχεις μάθει να δουλεύεις, να συμμετέχεις, να παίρνεις αποφάσεις και ξαφνικά απλά μένεις σπίτι, πρέπει να βρεις τρόπους να περνάς την ώρα σου, χωρίς να νιώθεις ότι την κατασπαταλάς. 


Για μένα το blogging ήταν ιδανικό. Με κρατούσε απασχολημένη, μάθαινα συνεχώς καινούργια πράγματα, αποκτούσα ενδιαφέροντα και το μυαλό μου ήταν συνέχεια σε εγρήγορση.

Το δεύτερο ήταν η συνεχής έλλειψη καλής διάθεσης. Υπήρχαν μέρες που απλά δεν ήθελα να σηκωθώ απο το κρεββάτι. Το blog μου έδινε συνεχώς καινούργια κίνητρα και με βοήθησε να μείνω θετική. Καλύπτοντας την ανάγκη μου για δημιουργία με έκανε να αισθάνομαι παραγωγική, έτσι έψαχνα με περισσότερη όρεξη για δουλειά.

O κυριότερος όμως λόγος, που πιστεύω πως πρέπει να σας ωθήσει στο να ξεκινήσετε το δικό σας ιστολόγιο σήμερα κιόλας... είναι ότι μπορείτε να προωθήσετε τον εαυτό σας στην αγορά εργασίας με τον πιο έξυπνο τρόπο.

Φτιάξτε το δικό σας επαγγελματικό blog, δώστε συμβουλές, απαντήστε σε ερωτήσεις, δώστε εύκολες λύσεις σε προβλήματα, γράψτε άρθρα που θα διαφημίζουν έμμεσα και έξυπνα τις γνώσεις και την εμπειρία σας.

Όπως αναφέρει το περιοδικό FORBES σε έρευνα του, ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων εργοδοτών, δήλωσε ότι η ύπαρξη ενός επαγγελματικού ιστολογίου, είναι ένας σημαντικός παράγοντας, που καθορίζει τον ποιον θα προσλάβουν. Και αυτό επειδή με αυτόν τον τρόπο οι υποψήφιοι αποδεικνύουν τις γνώσεις και το πάθος τους, για τον τομέα που έχουν επιλέξει.

Μην χάνετε λοιπόν άλλο χρόνο... διαλέξτε μια δωρεάν πλατφόρμα blogging και ξεκινήστε το υπέροχο ταξίδι... που ξέρετε... μπορεί ο μελλοντικός σας εργοδότης να διαβάσει το επόμενο σας άρθρο...
ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα