Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Φίλοι με προνόμια

Το αιώνιο ερώτημα «υπάρχει πραγματική φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα;» απαντήθηκε!


image

«Κουράστηκα και βαρέθηκα με τα συνεχή ραντεβού χωρίς νόημα. Έτσι βρήκα παρηγοριά στην αγκαλιά του φίλου μου», λέει η Νάνσυ 28 ετών.
"Friends with benefits", όρος πολύπλοκος αλλά και πολύ διαδεδομένος τελευταία. Ακούγεται παντού και πιθανόν να γίνει ο δημοφιλέστερος τύπος ερωτικής σχέσης στο μέλλον. Στο εξωτερικό υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, εδώ όμως δεν έχουμε εξοικειωθεί ιδιαίτερα με τον όρο και δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά benefits αυτής της ιδιάζουσας σχέσης - αν υπάρχουν.

Μην μπερδεύεσαι με τους "fuck buddies", που είναι πλέον ντεμοντέ, δεν έχουν καμία ομοιότητα μεταξύ τους. Οι "fuck buddies" δεν είναι φίλοι! Ούτε εχθροί βέβαια... Γνωρίζουν ο ένας για τον άλλον τα απολύτως απαραίτητα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ώρες και μέρες διαθεσιμότητας…), έχουν καταχωρημένο κάπου πρόχειρα τον αριθμό του τηλεφώνου τους και βρίσκονται περιστασιακά μόνο για sex. Δεν υπάρχει συναίσθημα ούτε αποκλειστικότητα.
Στους "friends with benefits" το σημαντικότερο στοιχείο αυτού του είδους σχέσης είναι η φιλία. Φίλοι αγαπημένοι δηλαδή, που αν τύχει, θα κάνουν και sex. Η αποκλειστικότητα στο κρεβάτι όμως και πάλι απορρίπτεται αυστηρά, όπως και στους "fuck buddies". Είναι φίλοι πολλών ετών, από το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, όμως δεν υπήρξε εξαρχής και ίσως για μεγάλο χρονικό διάστημα ερωτική διάθεση ανάμεσα τους. Δημιούργησαν κοινές παρέες, διασκέδαζαν τα βράδια μαζί, μοιράζονταν μυστικά, συμβούλευαν ο ένας τον άλλον για τους δεσμούς τους, γελούσαν με τις ερωτικές τους περιπέτειες και κάπως έτσι έγιναν κολλητοί.
Ώσπου ξάφνου, μετά από κάποια χρονική περίοδο, ο ένας από τους δύο αισθάνεται μια απρόσμενη (για ποικίλους λόγους και ταυτόχρονα πολύ φυσική) σεξουαλική έλξη για τον άλλον. Τότε οι επιλογές είναι περιορισμένες... είτε ο ένας εξαφανίζεται και τελειώνει την φιλία αποφεύγοντας ακόμη και οπτική επαφή χωρίς εξηγήσεις - μα και χωρίς να γλιτώσει τις παρεξηγήσεις -, είτε τον πνίγουν καθημερινά οι τύψεις και καταπιέζεται προσπαθώντας να το απωθήσει και να αντισταθεί. Τρελαίνεται ή τελικά ενδίδει στις ορμές του και κανείς δεν ξέρει... μπορεί να έχει ανταπόκριση, μπορεί όμως και να καταστρέψει μία υπέροχη φιλία μιας ζωής. Η απόφαση είναι δική του για το αν θα πάρει αυτό το ρίσκο. "Take it or leave it", οποιαδήποτε μέση λύση απλά καταλήγει σε αδιέξοδο.
Όσοι κατάφεραν να έχουν "friends with benefits" σχέση,υποστηρίζουν πως υπάρχει μόνο αγνό φιλικό συναίσθημα αγάπης, (σε καμία περίπτωση ερωτικό) συνδυασμένο κάποιες φορές από σαρκική απόλαυση, τίποτα παραπάνω. «Αισθάνομαι πολύ οικεία όταν κάνω sex με την καλύτερη μου φίλη» λέει ο Γιώργος 23 ετών, φοιτητής, «δεν έχω χρήμα χρόνο και υπομονή για γνωριμίες χωρίς ουσία».
Η Γιάννα και ο Σωτήρης είναι φίλοι από το σχολείο. Συνεχίζουν να συστήνονται ως κολλητοί και να περνούν χρόνο μαζί ψάχνοντας για το άλλο τους μισό όταν βγαίνουν έξω, κι αν δεν το βρουν και απογοητευτούν, επιστρέφουν σπίτι οι δυο τους, κάνουν sex για να το ξεπεράσουν, «κι αύριο βράδυ βλέπουμε» λέει η Γιάννα ενώ συμπληρώνει ο Σωτήρης: «Είναι το καλύτερο sex που έχω κάνει. Ταιριάζουμε απίστευτα με την φίλη μου».
Το αιώνιο ερώτημα «υπάρχει πραγματική φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα;» (θέμα που έχει απασχολήσει πολλούς επιστημονικούς ερευνητές) παραμένει ακόμα αναπάντητο. 'Oσο οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται πιο περίπλοκες, εξελίσσονται και αλλάζουν μορφές, αυτή ερώτηση χρειάζεται επαναδιατύπωση και περαιτέρω διευκρίνηση. Ίσως δεν απαντηθεί ποτέ. Ίσως βέβαια η απάντηση να είναι πιο απλή: «όπως βολεύεται ο καθένας».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα