Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Οι άνθρωποι της κορυφής.

Πέρα από το αδύνατον. 




"Ο κόσμος ολόκληρος έχει σφραγιστεί με μία τεράστια σφραγίδα η οποία έχει το όνομα "Αδύνατον". Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε οι μόνοι που μπορούν να την ανοίξουν μια για πάντα."
Γιούκιο Μισίμα ("The Sailor Who Fell from Grace with the Sea")

"Φτάσε όπου δεν μπορείς!"
Νίκος Καζαντζάκης ("Αναφορά στον Γκρέκο")





Όπως λέει και το σύμβολό μας, ο άνθρωπος της κορυφής είναι αυτός που συγκεντρώνει τους κεραυνούς του στο εσωτερικό του κέντρο για να λάμψει.
Γνωρίζουμε αλήθεια τι ικανότητες έχουμε; Σε ποιο σημείο μπορούν αυτές να φθάσουν; Και όμως... δεν έχουμε ιδέα!

Δεν είναι λίγες οι φορές που νοιώθουμε ότι είμαστε κυρίαρχοι σώματος και πνεύματος. Αυτό το ανατασιακό σημείο που γενικευμένα λέμε "δύναμη της θέλησης" έχει εκπληκτικά αποτελέσματα όταν δεν κατορθώνεται τυχαία αλλά κατόπιν εξάσκησης. Η επικέντρωση σε έναν υψηλό στόχο -όποιος κι αν είναι αυτός- είναι η ανάπτυξη τριών δυνάμεων που συμπίπτουν στο κορυφαίο σημείο, απελευθερώνοντας μεγάλες δυνάμεις! Αυτή είναι μια στιγμιαία έκρηξη. Σε αυτό το σημείο ο άνθρωπος μπορεί να ξεπερνά τα συνειδητά όριά του και αγγίζει τα ανώτερα (ουρανός). Πολλές φορές συμβαίνει χωρίς να το καταλάβουμε, χωρίς να το προετοιμάσουμε, ακόμα και εκεί που δεν το περιμέναμε. Απλά συμβαίνει. Αυτές οι εξάρσεις μπορεί να συμβαίνουν τυχαία, αλλά μπορούν και με συστηματική καλλιέργεια να αναδειχθούν ως δυνατότητες ενός ανώτερου ανθρώπου. Το ότι μπορεί έστω και τυχαία κανείς να πετυχαίνει τέτοιες εξάρσεις τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος, είναι ένα δείγμα του ότι ο άνθρωπος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες κρυμμένες και ανενεργές. Με συστηματική όμως καλλιέργεια της συνείδησης, αυτές οι δυνάμεις και άλλες ασύλληπτες ακόμη, μπορούν να αφυπνισθούν.

Εστίαση στο κέντρο λοιπόν, είναι η συνάντηση τριών δυνάμεων. Οι τρεις αυτοί κεραυνοί μας, "ΘΕΛΩ - ΓΝΩΡΙΖΩ - ΜΠΟΡΩ" συναντιούνται στην κορυφή. Το ακραίο αυτό σημείο της νοητικής κορύφωσης που γίνεται έκλαμψη. Ταυτόχρονα τότε, αυτό το σημείο είναι και το κέντρο όπου οι τρεις κύκλοι "ΣΩΜΑ - ΨΥΧΗ - ΝΟΥΣ" γίνονται ομόκεντροι, οι δυνάμεις συντονίζονται και γίνονται ένας οκταπλός εσωτερικός εκτυφλωτικός ήλιος.

Σε ποιό σημείο λοιπόν μπορούν να φθάσουν οι ικανότητές μας; Το σύμβολό μας λέει: "Εσύ μπορείς να είσαι πιο δυνατός απ' όσο νομίζεις". Συμβολίζει την επίπονη προσπάθεια που γίνεται υψηλή Συνείδηση στο σημείο της Κορύφωσης.

"Φτάσε όπου δεν μπορείς" λοιπόν.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα