Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ανακαλύψτε τα οφέλη του κακάο για την υγεία μας


Το αφέψημα του κακάο αποτελεί μια αγαπημένη γευστική επιλογή μικρών και μεγάλων. Ποια όμως τα πλεονεκτήματα του στην υγεία μας;
Το κακάο ήδη από τους αρχαίους χρόνους έχει συνδεθεί με ποικίλα οφέλη για την υγεία του ανθρώπου, με πολλά από αυτά να τεκμηριώνονται σήμερα και από επιστημονικά ευρήματα. 
Τα οφέλη τα οποία αποδίδονται στο κακάο αφορούν την καρδιαγγειακή υγεία και την υγεία των αγγείων, ενώ το συστατικό το οποίο φαίνεται να συνδέεται περισσότερο από κάθε άλλο με την ικανότητά του αυτή είναι τα φλαβονοειδή, καθώς και ορισμένα λιπαρά οξέα. Tο περιεχόμενο του κακάου σε φλαβονοειδή εξαρτάται από την ποικιλία, τις κλιματικές συνθήκες και τον τρόπο παραγωγής του. 



Τα φλαβονοειδή του κακάο φαίνεται ότι ασκούν προστατευτική δράση στην υγεία των αγγείων και στον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης. Ερευνητικά δεδομένα επιβεβαιώνουν και τις θετικές επιδράσεις τους στο λιπιδαιμικό προφίλ, ενώ υπάρχουν δεδομένα που συσχετίζουν την κατανάλωσή του με προστασία έναντι του διαβήτη. 

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ωστόσο στην κατανάλωση των ροφημάτων του, που συχνά συνοδεύονται από την προσθήκη άλλων συστατικών όπως ζάχαρης, σοκολάτας, παγωτού, οδηγώντας σε σημαντική αύξηση των θερμίδων που περιέχουν.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα