Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ώρα μηδέν για την παγκόσμια διατροφή: Φουλ για τα μεταλλαγμένα ο πλανήτης


metalΔύο εθελοντές γευσιγνώστες δοκίμασαν στο Λονδίνο το πρώτο χάμπουργκερ του σωλήνα στα πλαίσια προώθησης του μεταλλαγμένου κρέατος στους ανθρώπους ανά τον κόσμο, προκειμένου να είναι όλοι εξαρτημένοι από τα κρέατα των πολυεθνικών. Το καινοτόμο πιάτο παρασκευάστηκε in vitro από βλαστοκύτταρα αγελάδας, τα οποία καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο, εμπλουτίστηκαν με βιολογικά καρυκεύματα και πλάστηκαν σε μια πίτα, η οποία ευελπιστεί τώρα να γίνει αποδεκτή ως μπιφτέκι.

Το μπιφτέκι του σωλήνα καλλιεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ με την δικαιολογία να λύσει τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και ίσως ηθικά προβλήματα που δημιουργεί η αυξανόμενη ζήτηση για κρέας. Έτσι μετά από την δυσφήμιση του κρέατος με τις τρελές αγελάδες, την γρίπη χοίρων και πουλερικών καθώς και το διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας, τώρα πλασάρεται το κρέας του σωλήνα και ποιος ξέρεις τι άλλο έπεται.
Μόλις δοκίμασε το πιάτο σε ένα εστιατόριο του δυτικού Λονδίνου, η Αυστριακός κριτικός γεύσης Χάνι Ρούτζλερ δήλωσε: «Περίμενα ότι η υφή θα ήταν πιο μαλακή [...] Έχει αρκετά έντονη γεύση, η οποία πλησιάζει το κρέας, δεν είναι όμως τόσο ζουμερό. Η πυκνότητα είναι τέλεια, του λείπει όμως αλατοπίπερο».
Και κατέληξε στο στημένο συμπέρασμα: «Για μένα, αυτό είναι κρέας». Από την πλευρά του, ο συγγραφέας γευσιγνωσίας Τζος Σόνουαλντ συμφώνησε ότι «σε γενικές γραμμές είναι σαν χάμπουργκερ».
Την ίδια ώρα προωθείται η καλλιέργεια μεταλλαγμένου καλαμποκιού, αν και στην Γαλλία επιστήμονες είχαν διαπιστώσει ότι είναι κρακινογόνο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, η ανώτερη δικαστική αρχή της Γαλλίας,ακύρωσε τελικά την απαγόρευση καλλιέργειας του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού MON810 της αμερικανικής εταιρείας Monsanto, αφού στο τέλος αποφασίζει η παγκόσμια διαπλοκή.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα