Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ



Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ Victor-Louis Mottez 1848 Musée des Beaux-Arts de Nantes


OI ΣΕΙΡΗΝΕΣ….και τα βράχια τους.
Η χειρότερη μορφή δικτατορίας είναι, να μη γνωρίζεις ότι ζεις και υπόκεισαι σε αυτήν και δυστυχώς οι δικτατορίες εξελίσσονται μαζί με τους ανθρώπους και γίνονται πιο έξυπνες … όπως και ιοί!
Τα μεγάλα συστήματα κοινωνικής διαμόρφωσης και χειραγώγησης της μεγάλης μάζας των ανθρώπων, αιχμαλωτίζουν την προσοχή και κατά συνέπεια απορροφούν την ενέργεια μέσω της επανάληψης, της προώθησης σταρ, βεντετών, ειδώλων, προσφέροντας πλούσιον άρτον και θεάματα,κατά την ρωμαική τεχνική.


Μέσω των επισήμων καθιερωμένων τελετών και τελετουργιών
αλλά και την ανόδου της ασημαντότητας,
χειρίζονται και στρέφουν την κοινή γνώμη όπου και όπως θέλουν αποσιωπώντας σημαντικά θέματα
ή διαστρεβλώνοντας τα.
Με αυτό τον τρόπο εξουσιάζουν και υποδουλώνουν τους ανθρώπους,
βάζοντας τους να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε εξοντωτικές συνθήκες εργασίας για λίγα ευρώ, και πολλά να είναι, η λογική παραμένει η ίδια
…του παραλόγου.
Ότι ενέργεια έχει απομείνει φροντίζουν να απορροφηθεί στις υπόλοιπες ασχολίες.
Τους υπνωτίζουν εκκλησίες και προσκυνούν, στα γήπεδα και ουρλιάζουν,στην τηλεόραση αποχαυνωμένοι σε ένα καναπέ και τα ΜΜΕ στα ευτελή ρεάλιτυ σόου να χαζογελούν, στην πορνεία και την πορνογραφία να απανθρωπίζονται, στην μόδα να κλοουνίζουν, στα ναρκωτικά να αυτοκαταστρέφονται και στους πολέμους να σκοτώνουν και να σκοτώνονται.
Η κομματικοποιημένη πολιτική ιδεολογία των δήθεν διαφορών μεταξύ τους δεν μπορεί να στηριχθεί χωρίς την άμεση υποστήριξη και “ευλογία του θεού” που έχει… τον πρώτο λόγο.
Έτσι όλοι φροντίζουν να τα έχουν καλά μαζί του για να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο του.
Με την “ελέω θεού” έγκριση κυβερνούν και χειρίζονται τα ενεργειακά αποθέματα των ανθρώπων,
των ανθρώπων που ίσως να αντιδρούσαν και να αντιδρούν στους κομματάρχες αλλά στους “αληθινούς θεούς” υποτάσσονται και παγιδεύονται.
Πως να αμφισβητήσεις… τον “Θεό”;;;
Οι κυρίαρχες θρησκευτικές ιδεολογίες και οι παραθρησκευτικές
Θεοκρατικές ως επί το πλείστον δημιουργούν, καλλιεργούν εμμονές, φανατισμούς, αυτοκαταστροφικές τάσεις και το χειρότερο ψυχική εξάρτηση μετακινώντας το σημείο αντίληψης των οπαδών τους και παγιώνοντας το στην θέση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους δίνοντας μπόλικες υποσχέσεις…
“παραδείσου και αγάπης”.
Έχοντας και την υποστήριξη του κράτους… δρουν ανενόχλητοι.
Δεν είναι καθόλου μακριά από την αλήθεια η φράση:
Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.
Και πραγματικά αν συγκρίνει κανείς της αντιληπτική ικανότητα και συμπεριφορά ενός οπιομανούς με ένα φανατικό πιστό θα βρει πολλές ομοιότητες και ελάχιστες διαφορές.
Αυτός ο κίνδυνος του φανατισμού ανάγκασε τους μεγάλους ιεροφάντες και δημιουργούς τέτοιων ιδεολογιών και γνωρίζοντας τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης και την σκιά της, να παραδώσουν προσεχτικά την γνώση τονίζοντας και επιμένοντας στην φιλοσοφική προσέγγιση σαν δικλείδα ασφαλείας και την μετριοπάθεια των απόψεων και το ‘γνώθι σαυτόν”.
Οι μεγάλοι μάγοι Ιεροφάντες, βγαίνοντας από την μύηση των Μυστήριων του 8ου οίκου και μετά την άνοδο από τον Άδη έχουν τα κλειδιά της Γνώσης, τόσο της δεξιάς λογικής όσο και της αριστερής και σιωπηλής.
Χειρίζονται το σημείο αντίληψης τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, η δε χρησιμοποίηση του ονειρικού σώματος τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στον χώρο και στο χρόνο και να βρίσκονται σε δύο μέρη ταυτόχρονα.
Η φιλοσοφία, η αρετή, η καλλιέργεια του νου η σκέψη η ένωση αυτιών των κομματιών είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για την επίτευξη της ανθρώπινης αρμονίας και συνεργασίας και να μη ενδώσει κανείς στην κατάχρηση δύναμης
και στην προσφορά της Καλυψούς…για εξουσία και προνόμια.
Τα μεγάλα λόγια για “αγάπη” χωρίς αυτογνωσία σε ένα κόσμο που διψά για αυτή, δυστυχής και ταλαιπωρημένος, οι αποκλειστικές αλήθειας και εμφανίσεις του “αληθινού θεού” επί της γης, υστερίες προσωπολατρίας, οι ιεροί πόλεμοι οδηγούν τους ανθρώπους σε μεγάλες πλάνες και αυτοκαταστροφές.
Είναι ύποπτα και αντιδεοντολογικά.
Η φιλοσοφική προσέγγιση όλων των θεμάτων της γνώσης και της πίστης, είναι τα σχοινιά που θα κρατήσουν δεμένο ένα άνθρωπο στο κατάρτι για να μη ξελογιαστεί από το τραγούδι των Σειρήνων, τις υποσχέσεις τους και την αθέμιτο επιρροή της μαύρης μαγείας τους.
Όσοι άνδρες έχουν ακούσει το τραγούδι τους και έχουν πλησιάσει,έχουν τσακιστεί στα βράχια τους και βρίσκονται οι σκελετοί πολλών …εκεί πέρα.
Και οι γυναίκες όμως υποφέρουν περισσότερο σε τέτοια θεοκρατικά συστήματα ακόμη και του σύγχρονου κόσμου.
Επειδή είναι πιο κοντά στην σιωπηλή γνώση και την καταλαβαίνουν,
εξουδετερώνονται νωρίς και λεηλατείται η ενέργεια τους ληστρικά με πολλούς τρόπους και ασεβώς.
Η περιφρόνηση στην γυναίκα, η ασέβεια στην θηλυκή αρχή, φαίνεται από την απαγόρευση της στη ενεργή συμμετοχή των μυστηρίων 
Έτσι στο “δίκαιο σχιζοφρενικό” κόσμο αυτών θεόπνευστων θρησκειών δεν υπάρχουν ιέρειες γυναίκες,μόνο άντρες ιερείς και φωτισμένοι δάσκαλοι και θεοί… ανέραστοι,
που διδάσκουν και λόγους…δεν κρατούν.
Καλημέρα στις θεές, στις ιέρειες, στις φιλοσοφημένες γυναίκες, άξιες μητέρες, δυνατές,ευφυείς,
όμορφες, αυστηρές, απόρθητες,υπερήφανες,βασίλισσες
ενός καινούργιου κόσμου αρμονικού και ολοκληρωμένου…ενός Νησιού!
Στις Πηνελόπες … μιας Ιθάκης!

Ο Πυθαγόρας έδινε μεγάλη σημασία στις Σειρήνες γιατί κατέχουν τις γνώσεις και τις τεχνικές να χειρίζονται το σημείο αντίληψης των ανθρώπων προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα και…αναρριχόμενες στην εξουσία.
Γνωρίζουν βαθιά και πολύ καλά την ανθρώπινη φύση, τις αδυναμίες της τους καημούς της, τα παράπονα της τις προσδοκίες της, την λαχτάρα της ψυχής για καταφύγιο και ξέρουν να τραγουδούν γλυκά για ό...
λα αυτά.

Έτσι όταν ακούς να μιλούν για της αγάπη που λαχταρά ο κάθε άνθρωπος για το παράδεισο που τον περιμένει για τον καλό θεό που υπέφερε για χάρη του, για τους πεινασμένους που θα χορτάσουν για τους ταπεινούς που θα ανυψωθούν, για τους φιλάνθρωπους που θα ελεηθούν να κρατάει κανείς μικρό καλάθι και να βρίσκεται κοντά σε ένα κατάρτι ν α δεθεί…
Η ιστορία αιώνων αποδεικνύει, πως δεν είναι έτσι και μόνο τα κόκαλα των ανθρώπων στα βράχια τους …υπάρχουν.
Τα κόκαλα και οι σκελετοί των ανθρώπων που σε ένα κόσμο δύσκολο,με την κάθε νάρκη να παραμονεύει σε κάθε βήμα και ένα ελεύθερο σκοπευτή,αναζήτησαν παρηγοριά και καταφύγιο σαν δειλοί σε στάνες,σε ψεύτικα λόγια και μεγάλα, σε “θεούς” που υπόσχονται πολλά.
 
Οι Σειρήνες μικρές και μεγάλες, νόμιμες και παράνομες,έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, εκτός από τα μελωδικά τραγούδια που λένε όλες τους,αυτά που λαχταρά ο άνθρωπος και θέλει να ακούσει.
Σου τάζουν ένα παράδεισο και σου χαρίζουν… την κόλαση,αρκεί να υποταχθείς και να προσκυνήσεις ή,να το ανέχεσαι,επίσης… τους βολεύει.
ΟΙ εκπρόσωποι αντιπρόσωποι και ιθύνοντες αυτού του “παραδείσου”
έχουν πάντα μεγάλες κοιλιές, χοντρό λαιμό, πρησμένο συκώτι και πολύ μεγάλο πουγκί για το χρυσάφι που συσσωρεύουν από την πώληση…”της ευτυχίας”.
Εμείς έχουμε “το κατάρτι” και είμαστε ακόμη ζωντανοί
και επιλέγουμε τα δύσκολα!
ΕΛΖΙΝ


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα