Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ένα λίτρο φως για τα φτωχά σπίτια του κόσμου

    
Το ηλιακό φως διαθλάται μεσα στο υγρό και δημιουργεί καθαρή ακτινοβολία ισοδύναμη με 55 ή 60 βατ καθαρού λευκού φωτός.
Η χλωρίνη εμποδίζει τη δημιουργία άλγης.Ο Alfredo Moser είναι ένα σύγχρονος Τόμας Έντισον, καθώς η ανακάλυψή του μπορεί να φωτίσει τα φτωχά νοικοκυριά του πλανήτη. Το 2002, ο Βραζιλιάνος μηχανικός κατάφερε να φωτίζει το σπίτι του καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα.
Astrology.gr, Ζώδια, zodia, ΔΕΙΤΕ: Ένα λίτρο φως για τα φτωχά σπίτια του κόσμου
Τα τελευταία 2 χρόνια η ιδέα του έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και αναμένεται η ανακάλυψή του να βρίσκεται σε ένα εκατομμύριο σπίτια, μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, μέσα από το πρόγραμμα "Ένα λίτρο φως".

Ο τρόπος κατασκευής είναι ο εξής πολύ απλός:
Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πλαστικό μπουκάλι, λίγη χλωρίνη και ο ήλιος.
Για να δημιουργηθεί η λάμπα σχεδιάστηκε ένα ειδικό μπουκάλι του ενάμιση λίτρου, το γέμισαν με νερό και χλωρίνη και το "σφήνωσαν" στην τρύπα μιας μεταλλικής οροφής. Το ηλιακό φως διαθλάται μες το υγρό και δημιουργεί καθαρή ακτινοβολία ισοδύναμη με 55 ή 60 βατ καθαρού λευκού φωτός. Η χλωρίνη εμποδίζει τη δημιουργία άλγης. Τα μπουκάλια δεν θερμαίνονται και είναι σχεδιασμένα να παράγουν καθαρό φως για πέντε χρόνια.
Εκατομμύρια άνθρωποι στις Φιλιππίνες ζουν στο ημίφως καθώς το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι τόσο υψηλό και τα εισοδήματα τόσο χαμηλά που πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα στις φτωχές περιοχές, καταφεύγουν σε κεριά ή σε λάμπες κηροζίνης, με συνέπεια να κινδυνεύει συχνά η ασφάλειά τους.

Image Gallery

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. θα ηταν καλυτερο να γραφτει-ενας συγχρονος Νικολα Τεσλα,αντι για Τομας Εντισον,ο οποιος ενω ηταν εργοδοτης του Τεσλα,υπεκλεψε καποιες απο τις εφευρεσεις του Τεσλα,και εδωσε το ονομα του σ'αυτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα