Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

8 τρόποι για να γίνετε... «φίλοι» με την πρωινή άσκηση

Το να ασκείται κανείς σωματικά… πουρνό – πουρνό ακούγεται και είναι εξαίσιο. Σε πολλούς όμως φαίνεται δύσκολο έως ακατόρθωτο. Πώς μπορείτε άραγε να υπερβείτε τα «εμπόδια», υπαρκτά ή απλώς της φαντασίας σας;

Η πρωινή άσκηση έχει πολλά πλεονεκτήματα: βγάζει από τη λίστα σας μια καλώς εννοούμενη «υποχρέωση» που αλλιώς θα έπρεπε να χωρέσει μέσα στην υπόλοιπη ημέρα, δίνει ενέργεια και ευεξία, σας φέρνει σε επαφή με όμορφες εικόνες του ανατέλλοντος ηλίου και είναι σχετικά λιγότερο εύκολο να την παραλείψετε λόγω αστάθμητων παραγόντων.
Όλα καλά λοιπόν για τους πρωινούς τύπους, αλλά αν το να ξυπνάτε μαζί με τις… κότες και ταυτόχρονα να έχετε μετά να αντιμετωπίσετε και την καθημερινή ρουτίνα, σας φαίνεται «βαρύ», ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και σύντομα θα έχετε γίνει, με λίγη καλή θέληση, τακτικοί πρωινοί αθλητές.

1. Να είστε ακριβείς στο πρόγραμμά σας
Το «εντάξει, θα σηκωθώ το πρωί για γυμναστική», γενικά και αόριστα, δεν δουλεύει και τόσο. Φτιάξτε συγκεκριμένο πρόγραμμα του τύπου των ασκήσεων που θα κάνετε. Το βασικό είναι να κάνετε κάτι με το που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι, οπότε την Κυριακή που έχετε λίγο χρόνο, φτιάξτε ένα σκαρίφημα με το τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε.
Για παράδειγμα, εάν την Τρίτη έχετε συνάντηση πρωί πρωί στη δουλειά, μια 15λεπτη άσκηση μπορεί να είναι ό,τι πρέπει. Άλλες ημέρες μπορούν να αποτελέσουν ημέρες έντασης και άλλες ημέρες συντήρησης.
2. Αναπτύξτε καλή πρωινή σχέση με το νερό
Το πρωί είναι συνυφασμένο στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων με τον καφέ και όχι άδικα. Αφήστε το καφεδάκι για μετά την άσκηση και πιείτε με το που θα ξυπνήσετε δύο γεμάτα ποτήρια νερό. Το ζωογόνο ύδωρ βοηθά στην αλκαλοποίηση του σώματος και παρέχει ενέργεια η οποία σας διατηρεί και σας παρακινεί να βγείτε από τη ραστώνη των πρωινών ωρών.
3. Ανταμείψτε πραγματικά τον εαυτό σας
Ένα μικρό «κατιτίς» για κάθε δύο εβδομάδες αδιάλειπτης άσκησης -αξεσουάρ, ρουχαλάκι ή ό,τι σας κάνει «κέφι» τέλος πάντων- μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για μια καλώς εννοούμενη «ρουτίνα» άσκησης. Μάλιστα, το σύστημα αυτό δουλεύει ακόμη καλύτερα όταν «υπόσχεσθε» στον εαυτό σας μία ακόμη μεγαλύτερη ανταμοιβή για ένα πιο μακροπρόθεσμο στόχο. Κάντε τρελούς συνδυασμούς στόχων και «δώρων» και το πράγμα θα δουλέψει όσο δεν φαντάζεστε.
4. Αναβαθμίστε το ξυπνητήρι σας
Το να έχετε για ξυπνητήρι κάποιον ήχο ο οποίος θυμίζει βραχνοκόκκορα και σας τρυπάει το τύμπανο, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή «εισαγωγή» στην άσκηση που θέλετε να ακολουθήσει. Τα σύγχρονα κινητά, έχουν ή μπορούν να ενσωματώσουν ξυπνητήρια τα οποία συνδυάζουν φυσικό ήχο με φωτισμό, ώστε η έξοδος από τον ύπνο να μην έχει κάτι το βάναυσο. Έτσι, δε θα έχετε ούτε λόγο ούτε δικαιολογία να σηκώνεστε κακοδιάθετοι!
5. Μείνετε με τις πυτζάμες
Όταν το πράγμα «στραβώνει» και το να πάτε μέχρι το γυμναστήριο με το αυτοκίνητο ή το να ντυθείτε και να βγείτε για μια γρήγορη βόλτα είναι πολυτέλεια, επιλέξτε το «εντός έδρας». Κάντε απλές ασκήσεις ρουτίνας ή βάλτε το αγαπημένο σας χορευτικό playlist και ξεκινήστε να κουνάτε τους γοφούς σας. Άσκηση μπορεί να υπάρξει ακόμη και στο κρεβάτι.
6. Κάντε γρήγορα
Δεν υπάρχει κανένας απαράβατος κανόνας ο οποίος να λέει ότι πρέπει να ασκείται κανείς 30 λεπτά (ή και περισσότερο) για να μπορεί να μιλά για καλή άσκηση. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι πολλές μικρές… αποδράσεις άσκησης μέσα στην ημέρα, έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με μία και μοναδική μορφή άσκησης μεγαλύτερης διάρκειας. Οπότε, μη χάνετε καμία ευκαιρία για να σηκωθείτε από την καρέκλα ή τον καναπέ.
7. Κάντε αυτό που σας αρέσει
Μια ομαδική πρωινή εφίδρωση, συνοδευόμενη από τον αντίστοιχο χαβαλέ, δεν είναι καθόλου κακή πρόταση για ξεκινήσετε την ημέρα σας. Υψηλή ενέργεια, μουσική, κίνηση πολλών ανθρώπων μαζί, με όποια μορφή άσκησης κι αν επιλέξετε, είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.
Αν μάλιστα είστε οπαδοί της ομαδικής – συλλογικής προσπάθειας, δοκιμάστε αρκετές εναλλακτικές πριν αποφασίσετε τι σας αρέσει περισσότερο.
8. Προσοχή στις λεπτομέρειες
Οι μικρολεπτομέρειες είναι ικανές να γίνουν σημαντικό θέλγητρο για την πρωινή άσκηση. Το να φοράτε ακόμη και σε επίπεδο φόρμας το αγαπημένο σας χρώμα ή το να έχετε ρυθμίσει την καφετιέρα σας έτσι που να σας περιμένει αχνιστός καφές με το που θα ολοκληρώσετε την σωματική «καταπόνηση», μπορεί να φαίνονται δευτερεύοντες παράγοντες, αλλά συμβάλλουν στο κέφι και στην ευεξία.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα