Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η γλώσσα του σώματος και τα 4 κρυφά νοήματά της

Τη γλώσσα του σώματος, μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι δεν την αντιλαμβανόμαστε, είτε στους άλλους είτε σε εμάς τους ίδιους, αλλά όσο ασυνείδητα τη «μιλάμε» το ίδιο ασυνείδητα την αποκρυπτογραφούμε.

Όλοι σταυρώνουμε τα πόδια μας και όλοι βάζουμε τα χέρια μας στη μέση, αλλά με λίγη αυτοπαρατήρηση θα συνειδητοποιήσουμε, πως οι επιλογές μας για την εκάστοτε στάση του σώματός μας σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε κάθε φορά και την αντίστοιχη ψυχολογία μας.
Ακολουθούν πέντε «λέξεις» του σώματος που αν τις έχετε υπόψη θα καταλάβετε γιατί πολλές φορές λαμβάνετε αντίθετα μηνύματα από κάποιον και γιατί θα πρέπει να εμπιστεύεστε περισσότερο την ασυνείδητη έκφραση που εκφράζεται μέσω του σώματος, το οποίο λέει πάντα την αλήθεια.

Η δύναμη του eye contact
Εάν θέλετε να σας δώσει σημασία ο συνομιλητής σας μη διστάσετε να τον κοιτάξετε στα μάτια και θα καταλάβει ότι «απαιτείτε» την προσοχή του. Καλό είναι, ωστόσο, να μην το παρακάνετε αφού κάτι ανάλογο μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα και να δείξετε διάθεση απειλητική.
Εάν μάλιστα εστιάσετε στον άλλο λιγότερο από το σύνηθες τότε ίσως και να σας παρεξηγήσουν για ψεύτες, που φοβάστε μη σας αποκαλύψουν. Βρείτε λοιπόν τη χρυσή τομή και σαγηνεύστε τα... έτερα ημίσεα ή επιβληθείτε στους συνεργάτες και συναδέλφους σας.
Έχετε σταυρωμένα τα χέρια
Η πρώτη εικόνα που δίνουν τα σταυρωμένα χέρια είναι ενός ατόμου απόμακρου, ανασφαλούς, αγχωτικού, πείσμονος και βρισκόμενου διαρκώς σε άμυνα. Αλλά πριν μετανιώσετε για όλες τις φορές που βρεθήκατε απέναντι σε κάποιον με αυτή τη στάση, έχετε υπόψη πως τα σταυρωμένα χέρια έχουν και αυτά τα θετικά τους.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με έρευνα, τα άτομα που διατηρούν αυτή τη στάση, δείχνουν μεγαλύτερη επιμονή στη λύση ενός δύσκολου προβλήματος, απ’ ότι τα άτομα που έχουν απλά τα χέρια τους ακουμπισμένα χαλαρά στο τραπέζι. Η ίδια έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα σταυρωμένα χέρια θέτουν σε λειτουργία και τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου.
Όταν ζητήσετε τη συμβουλή ενός φίλου λοιπόν σε ένα δύσκολο πρόβλημα και εκείνος αυτομάτως σταυρώσει τα χέρια, μην το παρεξηγήσετε, γιατί προσπαθεί ειλικρινώς να σας βοηθήσει.
Κάθεστε με ανοιχτά τα πόδια ή με σταυρωμένα;
Όταν κάθεστε με ανοιχτά πόδια, καταλαμβάνετε περισσότερο χώρο και καταφέρνετε ασυνείδητα να επιβάλλετε με αυτό τον έμμεσο τρόπο την κυριαρχία σας. Αυτή τη στάση προτιμούν περισσότερο οι άντρες.
Η δεύτερη επιλογή που θέλει τα πόδια σταυρωμένα έχει τρεις εκδοχές. Στην πρώτη έχετε σταυρώσει με τέτοιο τρόπο τα πόδια σας ώστε ο αστράγαλος του ενός βρίσκεται στο γόνατο του άλλου ποδιού. Είναι και αυτή μια στάση, που συνηθίζουν οι άντρες αλλά τα τελευταία χρόνια την εφαρμόζουν και πολλές γυναίκες. Αυτή η στάση δείχνει άτομο με αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερα κυριαρχικό.
Σύμφωνα με τους ειδήμονες, το σώμα έχει τρεις ζώνες τις οποίες εμείς ασυνείδητα «ανοίγουμε» και εκθέτουμε όταν νιώθουμε χαλαροί και άνετοι. Αυτές είναι ο λαιμός, η περιοχή του αφαλού και η «κάτω» περιοχή, που εκτίθεται με τη συγκεκριμένη στάση σώματος.
Η δεύτερη επιλογή για αυτή τη στάση του σώματος είναι όταν σταυρώνουμε τα πόδια στο ύψος των αστραγάλων. Αυτή η επιλογή προδίδει ένα άτομο εγκρατές, ανασφαλές κατά βάση, αβέβαιο και συνήθως σε κατάσταση φόβου. Γι’ αυτό και είναι η συνηθέστερη στάση που εφαρμόζουν όσοι περνούν από οιοδήποτε είδους συνέντευξη.
Η τρίτη εκδοχή θέλει το σταύρωμα των ποδιών στα γόνατα που είναι και η στάση που συνηθίζουν να κάθονται οι γυναίκες. Μπορεί το συγκεκριμένο σταύρωμα να μην κάνει καλό στα πόδια, όταν το διατηρείτε για πολλή ώρα, αλλά είναι η στάση που επιθυμούν οι περισσότεροι άντρες να βλέπουν τις γυναίκες.
Στέκεστε με τα χέρια στη μέση
Η στάση του Σούπερμαν και των περισσότερων υπερηρώων μπορεί να νομίζετε ότι σας λανσάρει σαν άτομα με αυτοπεποίθηση αλλά εύκολα περνάει τη λεπτή γραμμή και δίνετε την εντύπωση μάλλον επιθετικού ατόμου.
Με αυτή τη στάση πιάνετε περισσότερο χώρο και οι «μυτεροί» αγκώνες σας δρουν σαν αποτρεπτικός μηχανισμός στο να σας πλησιάσουν οι άλλοι.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα