Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Το μονοπάτι προς τη δυστυχία σε 12 απλά βήματα


Το μονοπάτι προς τη δυστυχία σε 12 απλά βήματα

Πολλά έχουν γραφτεί για το πως μπορεί κανείς να φτάσει στην ευτυχία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, φιλόσοφοι, θρησκείες, δάσκαλοι, πολιτικοί, στρατιωτικοί, άστεγοι, σημαντικοί και ασήμαντοι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να μας δείξουν το δρόμο προς την ευτυχία.
Καλό θα ήταν λοιπόν, έτσι για αλλαγή και για να υπάρχει πληθώρα επιλογών να υπάρχει και ένας δρόμος που οδηγεί ευθύς αμέσως, χωρίς αυταπάτες, στη δυστυχία.
Επιπλέον, η δυστυχία έχει πολλές περισσότερες ευκολίες από την ευτυχία και το μονοπάτι αυτό όχι απλά δεν σε λαχανιάζει λόγω ανηφοριάς, απεναντίας όμως είναι πολύ ξεκούραστο γιατί μπορείς να πας με τη νεκρά…

1ος κανόνας
Μην ασχοληθείς ποτέ με τον εαυτό σου. Η αυτογνωσία είναι κάτι πολύ δύσκολο, χρονοβόρο ΚΑΙ προπαντός, απαιτεί να κάνεις αλλαγές… Είναι πολύ πιο εύκολο όμως να αλλάξεις τους άλλους. Εξήγησε τους πως θέλεις να γίνουν, τι θέλεις να αλλάξουν και πως θα ήθελες να ζουν. Όσο πιο επιτακτικό το ύφος, τόσο μεγαλύτερη η επιτυχία.
2ος κανόνας
Ποτέ μην αντιμετωπίζεις τα προβλήματά σου. Η εμπειρία λέει ότι όταν υπεκφεύγεις το πρόβλημα, πάντα φτάνεις στη δυστυχία. Βρες διεξόδους: κάνε ψώνια, πήγαινε σινεμά, βγες με φίλους. Το μυστικό όλων των μυστικών όμως είναι να αρχίσεις το αλκοόλ ή και άλλες ουσίες που θα σε αποσύρουν από αυτή τη πικρή ζωή και θα ζεις σε μια εκστατική νιρβάνα όπου τα προβλήματα δεν θα υπάρχουν.
3ος κανόνας
Μην αναλαμβάνεις ποτέ την ευθύνη. Έχει παρατηρηθεί, ότι όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη, εκδηλώνονται διάφορες ανεπιθύμητες συνέπειες. Άσε καλύτερα, η μάνα σου φταίει που σε έφερε στη ζωή, η δασκάλα σου φταίει που δεν τα πήγες καλά στο σχολείο, οι συμμαθητές έφταιγαν που δεν σε έπαιζαν, ο σύντροφος έφταιγε που δεν σε καταλάβαινε, τα παιδιά σου έφταιγαν γιατί έκαναν του κεφαλιού τους, η κοινωνία φταίει που δεν είσαι ευτυχισμένος και ως εκ τούτου σίγουρα κάποιος θα φταίει και όταν θα πεθάνεις. Αυτός είναι χρυσός κανόνας των πετυχημένων δυστυχισμένων. Με αυτή τη στάση δεν θα σου προσάψει ποτέ κανείς καμιά κατηγορία. Και εάν το κάνει θα του εξηγήσεις με δάκρυα στα μάτια ότι για όλα φταίει η παιδική σου ηλικία.
4ος κανάνας
Ζήσε χαλαρά! Ζήσε στο τώρα! Ό,τι φας και ό,τι πιεις! Έτσι δε λένε όλοι; Μην ανησυχείς για το μέλλον, ζήσε στο τώρα. Ε, τώρα για τα άλλα που λένε ότι πρέπει πρώτα εσύ να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για το μέλλον και μετά να ζήσεις στο παρόν, τα διαγράφουμε. Απόλαυσε το παρόν και εκπλήρωσε όλες σου τις επιθυμίες… Φάε όσο μπορείς, πιες όσο μπορείς, αγόρασε ό,τι θέλεις τώρα που έχεις χρήματα. Για τις άλλες υποχρεώσεις μη σε ενδιαφέρει. Αυτές είναι στο μέλλον, ενώ η καλοπέραση σου είναι στο παρόν…
5ος κανόνας
Η ζωή σου οφείλει!!! Και το ξέρεις!!! Αξίωσε τα πάντα από τους πάντες κι αν δεν καταλαβαίνουν ότι σου χρωστούν τότε κλέψε και άρπαξε με τη βία ό,τι άλλο χρειαστεί. Βάλ’ τους μυαλό βρε αδερφέ!
6ος κανόνας
Εσύ έχεις πάντα δίκιο! Και είναι αυτονόητο! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εξηγήσεις γιατί έχεις δίκιο. Μόλις κάποιος σε αμφισβητεί, θα γίνεσαι ένας τρομοκράτης. Θα φωνάζεις με το παραμικρό, θα βρίζεις και θα βγαίνεις έξω από τα ρούχα σου. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αστέρι στη δυστυχία.
7ος κανόνας
Πάντα να αντιδράς. Δεν έχει σημασία για ποιο λόγο. Εσύ αντέδρασε και δείχνε δυσαρεστημένος. Μην είσαι ποτέ ικανοποιημένος με το οτιδήποτε. Εξάλλου πως μπορείς να είσαι ικανοποιημένος όταν πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη έχεις; Έτσι πάντα θα κερδίζεις λίγη δυστυχία ακόμα.
8ος κανόνας
Μη μιλάς για τα καλά που σου συμβαίνουν! Όλοι μπορεί να σε ματιάσουν. Γκρίνιαζε πάντα με όποιον και να είσαι, όπου και να είσαι, θίξε τα ελαττώματα όλων όσων έχεις στη ζωή σου, των φίλων σου, της οικογένειάς σου και γενικώς οτιδήποτε θα σου συμβαίνουν.
9ος κανόνας
Ζήσε τη ζωή προστατευμένος. Βλέπε τη ζωή από την τηλεόραση, από το Facebook ή από οποιοδήποτε μέρος σε κάνει να νιώθεις ασφαλής. Αντικατέστησε τα πάντα στην οθόνη… την ερωτική σου ζωή, τους φίλους σου, την διασκέδασή σου και γενικώς οτιδήποτε άλλο σημαντικό που μπορεί να σε πληγώσει αν βγεις “εκεί έξω”.
10ος κανόνας
Πήγαινε πάντα με τη μάζα. Κάτι ξέρουν αυτοί όλοι καλύτερα από εσένα!!! Πέρνα απαρατήρητος, μιμήσου τους άλλους, μίλα όπως οι άλλοι και γενικά κάνε ό,τι κάνουν οι άλλοι. Έτσι δεν θα χρειαστεί ποτέ να σκεφτείς και να πάρεις αποφάσεις και η ζωή σου θα ρέει ομαλά με προορισμό τη δυστυχία.
11ος κανόνας
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πνευματική φύση των πραγμάτων, κινδυνεύουν να έχουν αναλαμπές ευτυχίας… Αλλά εσύ δεν το θέλεις αυτό έτσι; Εσύ θα πιστεύεις μόνο ότι βλέπεις, ακούς και γεύεσαι. Αυτά τα άλλα τα περίεργα είναι για τους άλλους.
12ος κανόνας
Δυστυχώς δεν βρήκαμε τον δωδέκατο κανόνα. Εάν τον γνωρίζεις όμως, τότε πες το και σε εμάς για να ενημερώσουμε και άλλους ανθρώπους που ψάχνουν απελπισμένα τη δυστυχία.
Μωυσής


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα