Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Απόρρητο σχέδιο Mogul.Ο μεγάλος αδελφός της δεκαετίας του ΄40;





Project Mogul,ένα μυστικό πρόγραμμα της Αμερικανικής αεροπορίας,στόχος του προγράμματος που έλαβε χώρα για δύο χρόνια από το 1947 εως το 1949 ήταν η πτήση συστοιχιών ειδικών μπαλονιών που θα κάλυπταν μεγάλες αποστάσεις εξοπλισμένων με ισχυρά μικρόφωνα για την καταγραφή των ηχητικών δονήσεων και ραδιοπομπούς για να στέλνουν τον ήχο στο έδαφος από τις πυρηνικές δοκιμές της Σοβιετικής Ένωσης.



Εμπνευστής της απόρρητης επιχείρησης ήταν ο Maurice Ewing ο οποίος διατύπωσε την θεωρία ότι υπάρχει ένα κανάλι ήχου στην ατμόσφαιρα όπου είναι δυνατή η καταγραφή ήχων από απόσταση κάτω από ορισμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες,πίεση ατμόσφαιρας,θερμοκρασία κλπ..

Τα μπαλόνια αρχικά ήταν κατασκευασμένα από καουτσούκ αλλά αντικαταστάθηκαν από άλλα πλαστικού πολυαιθυλενίου για σταθερότερη τροχιά και διατήρηση του ύψους.

Το σχέδιο δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία αλλά και λόγο του υψηλού κόστους αντικαταστάθηκε από ένα δίκτυο δειγματοληψίας του αέρα και ένα άλλο δίκτυο σεισμικών ανιχνευτών.

Μια έκθεση στα μέσα της δεκαετίας του ΄50 αναφέρει ότι το άγνωστο αντικείμενο που έπεσε στο Ροσγουελ δεν ήταν τίποτα άλλο από μια συστοιχία μπαλονιών του σχεδίου Mogul.

Το σχέδιο Mogul ήταν ο πρόδρομος ενός άλλου μυστικού πειράματος της δεκαετίας του ΄50 με τη κωδική ονομασία Moby Dick και αφορούσε υπερπτήσεις και φωτογραφίσεις πάνω από την Σοβιετική Ένωση.Τα μπαλόνια του πειράματος επίσης χρησιμοποιήθηκαν και σε πειράματα κοσμικών ακτίνων.

Στις μέρες μας βέβαια δεν αποτελεί και κάποιο τρομερό μυστικό καθώς πληροφορίες για το σχέδιο αυτό βρίσκεις ακόμα και στην wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Project_Mogul

Το σχέδιο Mogul χρησιμοποιήθηκε μόνο για αυτό τον σκοπό,την ηχογράφηση δηλαδή των ηχητικών δονήσεων από τις πυρηνικές δοκιμές της Ρωσίας ή μήπως ήταν και η πρώτη απόπειρα παρακολούθησης  του κόσμου;Δεδομένων της ευαισθησίας των μικροφώνων και την ύπαρξη αναμεταδοτών μήπως το σχέδιο αυτό προχώρησε και σε κάτι παραπάνω; Στοιχεία και αποδείξεις δεν υπάρχουν για την τεκμηρίωση αυτής της υπόθεσης και έτσι παραμένει απλά σαν ερωτηματικό που πλανάται στον αέρα σαν τα μπαλόνια του σχεδίου Mogul.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα