Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ


Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ….είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ…..με ήθος και έθος…..συμμετέχοντες εις την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ….διαφυλάσσοντας τις θεμελιώδεις αρχές της Πατρίδας μας….είμαστε αμφισβητίες και υπέρμαχοι της ΕΡΕΥΝΑΣ….της άμεσης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ….και όχι αυτό το σημερινό χάλι….ανήσυχοι μέσα στο χρόνο….παρεμβαίνοντας στα πολιτισμικά δρώμενα...αφοσιωμένοι στο ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ….που οφείλουμε να ξανά επαναφέρουμε τις διαχρονικές μας αξίες….με οδηγό τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ…για μια πιο ορθή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ….προσηλωμένοι στον ορθό ΛΟΓΟ…των προπατόρων μας….όπου αποτελούμε ακόμη και σήμερα…συνεχιστές της Ελληνικής Παιδείας….όπου οι πρόγονοί μας με γνώσεις και υπηρέτησαν τη μάνα Γη….προβάλλοντας τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ…τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…την ΕΥΝΟΜΙΑ…την ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…την ΙΣΟΝΟΜΙΑ…την ΙΣΟΤΗΤΑ των ΦΥΛΩΝ…την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Οι αρχές οργάνωσης των προγόνων μας…έφερε το…ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ….και κάθε τους κίνηση και ενέργεια…είχε να κάμει…με τη φυσική ροή…μαθηματικής δομής.
Οι πρόγονοί μας συλλάβανε την έννοια του κεντρικού πυρήνα...της Εστίας Πυρός…του Ήλιο Απόλλωνα….βρίσκοντας μέσα από τον κύκλο…τις συντεταγμένες των 4ων σημείων  εις τους μεγάλους Άξονες του Ισημερινού(ανατολή-δύση) και του Μεσημβρινού (βορρά-νότου)…άξονες οι οποίοι σχηματίζουν μέσα στον κύκλο ισοσκελή σταυρό. Έτσι συνειδητοποίησαν ότι ο μεν άξονας του Ισημερινού δια της ανατολής και της δύσεως….ήταν ο άξονας…που εξέφραζε την σύνδεση με το χώρο και την μοίρα…ενώ ο άξονας της Μεσημβρίας που όριζε το βορρά-νότο είχε να κάμει με τη σύνδεση του χρόνου….και την περιστροφή της γης…η οποία οδηγεί εις την αθανασία της Ψυχής.
Ο οριζόντιος άξονας….έχει να κάμει με τον μόρο…δηλαδή τον θάνατο….ενώ ο κάθετος άξονας έχει να κάμει….με την νόηση…που μέσω της φρόνησης, της φοράς του νου…μας οδηγεί εις τα ανώτερα συνειδησιακά πεδία.
Άρα εις τον κάθε ενσαρκωμένο άνθρωπο το ζητούμενο είναι ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.
Για να πραγματοποιηθεί τούτο….ΑΔΕΛΦΙΑ…μιας και είναι ένας πολύπλοκος άθλος όπου χρειάζεται να ορισθεί ο ΣΚΟΠΟΣ….όπου μέσα του διακρίνουμε τη λέξη ΚΟΠΟΣ+Σ…δηλαδή αρκετή προσπάθεια εκ μέρους μας…όπου ο ΣΚΟΠΟΣ τούτος θα έχει σύνδεση με τους θνητούς του μικροκοσμικού έλλογου όντος….σε συνάρτηση με τον μακροκοσμικό…Αεί Υπάρχειν…όπου βασική προϋπόθεση είναι η ανεύρεση του κέντρου του Λαβύρινθού του Νου…δηλαδή του Ναού μας...αρκεί να φονεύσουμε το τέρας Μινώταυρο της εγωπάθειας, της αλαζονείας και της κάθε ιδιοτέλειας που μας διακρίνει συνολικά…ώσπου να βρούμε το κέντρο...το ΕΝ….δηλαδή την ένωση του Εαυτού μας…με το ΚΕΝΤΡΟΝ του Νου/Λαβύρινθού….όπου ξεπροβάλλουν οι πέντε ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ μας…μέσα στο ΚΕΝΤΡΟ του ΣΤΑΥΡΟΥ…του ΚΥΚΛΟΥ.
Η ιερή ΠΕΜΠΑΣ…των Πυθαγορείων…ξεπροβάλλει μέσω των 4ων στοιχείων των ΠΥΡΟΣ….δηλαδή ΟΡΜΗΣ….του ΑΕΡΟΣ…δηλαδή ΣΚΕΨΕΩΣ…..του ΥΔΑΤΟΣ…δηλαδή ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ…της ΓΗΣ…δηλαδή ΕΝΣΤΙΚΤΑ….αφού πρώτα ο κάθε θνητός συνειδητοποιήσει ότι ευρίσκεται εντός της περιφέρειας του κύκλου….αφού αποδεχτεί την ύπαρξη του σταυρού (+) …όπου πλανητικά καθημερινά ….συμβαδίζει με τον οριζόντιο και κάθετο άξονα…εντός του Ζωδιακού Κύκλου…κατά μία μοίρα…πλησιάζοντας τον μόρο(θάνατο) και μοιράζοντας την ΕΜΠΕΙΡΙΑ…του με μεγαλοψυχία…και με τους άλλους συνανθρώπους του…εφόσον και οι άλλοι μετέχουν εις την εξομάλυνση των σχέσεων…ώστε από κοινού να οδηγηθούν εις την απρόσκοπτη κυκλική ροή…δηλαδή ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ…που ενώνει τη φύση με το χώρο.
Βασικός στόχος είναι η ΕΝΩΣΙΣ….μέσω της ΑΡΕΤΗΣ ….και η ανύψωση της Ψυχής…ώστε να πραγματοποιηθεί η ομοίωσις με τα Ουράνια Όντα…αποσπώμενος ο κάθε θνητός από τον δακτύλιο του Κρόνου-Χρόνου…όπου θα κατευθυνθεί προς τη Νότια Πύλη….για να απαλλαχτεί…από την επαναληπτική ταλαιπωρία των επανασαρκώσεων…εις τον Ζωδιακό Κύκλο.
Η ένωσις με το ΘΕΙΟΝ ΟΝ…είναι μία ώσις…δηλαδή.....ώθησις της Ψυχής…προς το ΕΝ…όπου η ΕΝ+ΩΣΙΣ….μας οδηγεί εις την Αθανασία.
Το ΕΝ ΔΕ ΑΠΟΛΛΩΝ….είναι η ώσις εκείνη…προς τον πόλον/Απόλλωνα…του άξονα του Μεσημβρινού.
Η ένωσις αυτή πραγματοποιείται ΑΔΕΛΦΙΑ….με την συνεχή διασταύρωση ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ-ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ….αρχίζοντας από το ΚΕΝΤΡΟΝ….εντός και εκτός…άνω και κάτω….αφού επαναληφθεί ΕΝΝΕΑ φορές ο ΣΤΑΥΡΟΣ…ήτοι:
4+4+4+4+4+4+4+4+4=36….αριθμός τετρτακτύος…όπου το 36 ενοποιεί τα 4 στοιχεία. Ο κάθε κύκλος έχει 12 ΖΩΔΙΑ…των 30ο μοιρών…στο κάθε ΕΝ….δηλαδή 12Χ30=360ο μοίρες …αριθμός των μοιρών του ΚΥΚΛΟΥ. Γιαυτό το 6….ως σημείον αναφοράς…πρώτος τέλειος αριθμός έχει να κάμει με την Ψυχή του Ανθρώπου….και το τετράγωνον μας δίνει: 6Χ6=36….ο οποίος ενδυναμωμένος από την εμποιητική φύση της Ψυχής…οδηγεί εις τον Ζωδιακό Αγρό του Διονυσίου Ζαγρέα…όπου η κάθε Ψυχή…έρχεται για να αποκτήσει τις ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ εκείνες με πλήρη συνείδηση και εντελέχεια…δηλαδή να φθάσει εις την τελειοποίηση της.
Με ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ….αποκαλύπτονται εις τον τρισδιάστατο χώρο…οι τρεις αδελφοί…ο Διάς Ζευς, Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας…πρεσβευτές υπάρξεως των τριών πεδίων....εις την Κοσμογονία.
Έτσι μέσω της ΑΡΕΤΗΣ....όλα τα έμφρονα όντα....είναι δυνατόν να φτάσουν στις υψηλές κορυφές....του όρους.....μέσω της αφυπνίσεως της ΔΙΑΝΟΙΑΣ.
Ο προσανατολισμός....ΑΔΕΛΦΙΑ....γίνεται ορατός μέσω του γνώθι σαυτόν ....από το κέντρον του κύκλου....όπου προβάλλει η ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ....η ΑΝΔΡΕΙΑ....η ΦΡΟΝΗΣΙΣ....και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ....ώστε να απελευθερωθούμε από τα δεσμά της γήινης βαρύτητας....για προορισμό αναχωρήσεως στην υπερχωροχρονική διάσταση του διαστήματος....εις τα ανώτερα νοητικά πεδία.
Έτσι με την εμφάνιση του ΚΥΚΛΟΥ....οι πρόγονοί μας....αποτύπωσαν το ουράνιο στερέωμα...ως πρότυπο μιμήσεως...για τους επόμενους λαούς....όπου οι έννοιες κατευθύνονται εις τον Ζωδιακό Κύκλο....κι γι’ αυτό έφτιαξαν τις πόλεις τους με συγκεκριμένη μαθηματική-γεωμετρική δομή.
Μέσου του ΚΥΚΛΟΥ....εις τον κέντρο...εστιάζονται οι τρεις θεότητες: του Διός, της Αθηνάς και της Εστίας....ως μια θρησκειολογική προσέγγιση.....και γι’ αυτό λοιπόν....το κέντρο το είχαν αφιερωμένο ως την Ακρόπολη του κάθε οικισμού....ως εφαλτήριο...του εγγύτερου Ουράνιου στερεώματος. Έτσι προστάτευαν την κάθε πόλη....με την Θεά Εστία....το Αείζωον Πυρ....με το κεραύνιο Δια-Ζευ....και τη Σοφία...θεά Αθηνά. Γύρω από την Ακρόπολη τοποθετούσαν τα δώδεκα ζώδια....σε 12 αναλογικά μέρη ίσα μεταξύ τους...όπου γινόταν και η κατανομή των φυλών. Για να μπορέσει να λειτουργήσει ορθώς τούτη η διανομή....ως ευνονούμενη πολιτεία...έπρεπε να ελέγχεται.....από θείους ελεγκτές...οι οποίοι όμως θα υπερΕΙχαν...ως προς την ΑΡΕΤΗ.

Ε. Ι. )


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα