Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Επιθυμίες: Τι φταίει όταν δεν λαμβάνουμε!


Πολλοί άνθρωποι δυσφορούν όταν οι επιθυμίες τους δεν πραγματοποιούνται, με αποτέλεσμα να τα βάζουν με τη τύχη τους και φυσικά με τον αποδέκτη της προσευχής τους. Τίποτε όμως δεν γίνεται τυχαία και καμιά προσευχή δεν απορρίπτεται. Όλες οι επιθυμίες πραγματοποιούνται αυτό είναι το πλέον σίγουρο. Οπότε με βάση αυτή τη παραδοχή , τι είναι αυτό που επηρεάζει τη ταχύτητα υλοποίησης της στο φυσικό πεδίο, στη καθημερινότητα των ανθρώπων. Ποιοι παράγοντες εμπλέκονται και δημιουργούν προβλήματα , μπλοκάρουν με λίγα λόγια τη ροή κι η ευχή μας δεν πραγματοποιείται.
Ας δούμε όσο πιο απλά κι αναλυτικά γίνεται τι κάνουμε που ΔΕΝ πρέπει και τι ΔΕΝ κάνουμε όπως θα έπρεπε. Αυτές οι δυο κατηγορίες ευθύνονται για το αποτέλεσμα μιας προσευχής και κυρίως για την καθυστερημένη υλοποίηση της ευχής-επιθυμίας.

Τι ΔΕΝ κάνουμε ενώ θα έπρεπε.

  1. Δεν έχουμε το απαραίτητο πάθος. Νομίζουμε ότι η φλόγα μας είναι δυνατή αλλά πιστέψτε με δεν είναι τόση όσο χρειάζεται. Η πιο πιθανή αιτία που η επιθυμία μας καθυστερεί να υλοποιηθεί ξεκινά απ’ αυτόν το παράγοντα. Η δίψα για το αποτέλεσμα μας οδηγεί πάντα στη πηγή, αφού όμως παραμένουμε διψασμένοι σημαίνει πως δε την έχουμε βρει ακόμη. Συνεχίζουμε όμως να ψάχνουμε ή παραιτούμαστε απογοητευμένοι; Απ’ αυτή ακριβώς τη συμπεριφορά θα φανεί ο βαθμός του πάθους.
  2. Δεν έχουμε τη δέουσα πίστη που εμπεριέχει εμπιστοσύνη στον εαυτό μας αλλά και στον αποδέκτη της προσευχής μας κι αυτό είναι φανερό στη δυσφορία και την απογοήτευση που εκδηλώνουμε στη πρώτη δοκιμασία που θα μας βάλει το σύμπαν. Περισσότερο ζητάμε με απόγνωση απελπισία και οίκτο παρά με χαρά , ενθουσιασμό κι εκείνη τη παιδική γεμάτη αφέλεια προσμονή που φανερώνει απέραντη βεβαιότητα. Η μιζέρια εκπέμπει χαμηλές δονήσεις κι έλκει τα ανάλογα παρελκόμενα.
  3. Δεν είμαστε ευγνώμονες με όσα έχουμε πράγμα που το σύμπαν το παρατηρεί και δε βλέπει το λόγο να δώσει κι άλλα. Τελικά κι αυτά που έχουμε σιγά-σιγά θα απομακρυνθούν από κοντά μας αφού δε τα δένει μαζί μας η αγάπη. Συνεπώς νομίζουμε ότι κοροϊδεύουμε ένα νοήμων σύμπαν κάτι που ποτέ δε θα  συμβεί.
  4. Δεν παρατηρούμε του πετυχημένους ανθρώπους ώστε να αντιληφθούμε πως έχουν φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Είναι πιο σύνηθες να μας διακατέχει η ζήλια και το παράπονο και φυσικά να εκφραζόμαστε με κατηγορίες εναντίον τους. Έτσι μπλοκάρουμε τις ενέργειες μας κι οι ενεργειακές πύλες κλείνουν αυτόματα.
  5. Δεν έχουμε μάθει να δίνουμε ενώ δεν ξεχνάμε πάντα να ζητάμε. Η ροή της ενέργειας δε μας θεωρεί κατάλληλο κανάλι έτσι ώστε να περάσει μέσα από μας αφού θα εγκλωβιστεί και δε θα μπορέσει να διοχετευτεί σε άλλους. Όλα είναι ενέργεια στο σύμπαν που ρέει ανάμεσα μας κι αν δε γίνουμε καλοί αγωγοί δε θα μπορέσουμε να επιλεγούμε σαν κανάλι. Δούναι και λαβείν, ότι δώσεις θα λάβεις αλλά μη περιμένεις πρώτα να λάβεις κι ύστερα να δώσεις. Πρώτα πρέπει να μάθεις να δίνεις με συνείδηση και κατανόηση κι όχι προσποιητά. Πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι το σύμπαν μπορεί να σε διαβάσει.
  6. Δεν είμαστε σίγουροι γι αυτό που θέλουμε και δεν απορροφά το 100% της σκέψης και της φαντασίας μας. Τις περισσότερες φορές θέλουμε πολλά μαζί δίχως ιεράρχηση κι άλλες φορές μετανιώνουμε την επόμενη μέρα ζητώντας κάτι άλλο. Είναι σημαντικό να έχουμε μια επιθυμία κάθε φορά και να τη φορτίσουμε με όλη μας τη σκέψη , να έχουμε αποφασίσει ότι είναι η πρώτη κι απόλυτα αναγκαία.
  7. Δεν έχουμε θετικά συναισθήματα μετά την προσευχή που κάναμε κι αυτό υποδηλώνει αμφιβολίες για την έκβαση της. Τα συναισθήματα είναι μαγνήτης και ταυτόχρονα πυξίδα για το που πάει η υπόθεση μας. Μπορεί με τη σκέψη να θέλουμε αλλά με το συναίσθημα να απωθούμε κάτι που όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό φρενάρει την υλοποίηση της επιθυμίας.


Ακριβώς μέσα σ’ αυτά τα εφτά σημεία που θα έπρεπε να κάνουμε αλλά δεν κάνουμε υπάρχουν κι αυτά που κάνουμε ενώ δε πρέπει να κάνουμε.
  1. Είμαστε χλιαροί κι όσο χλιαροί είμαστε τόσο θα καθυστερήσει η υλοποίηση της επιθυμίας. Είναι αναμενόμενο αυτή η κατάσταση να ενεργοποιεί τη δύναμη της πρόθεσης μας ελάχιστα. Όσο περισσότερο κάρβουνο ρίξεις σε μια μηχανή τρένου τόσο πιο γρήγορα θα βαδίσει στις ράγες. Το πάθος μας είναι η ενέργεια που κινεί τα νήματα στο αόρατο.
  2. Οι αμφιβολίες ριζώνουν εύκολα μέσα μας κυρίως λόγω αρνητικών πεποιθήσεων που έχουμε υιοθετήσει απ’ το κοινωνικό περιβάλλον μας το οποίο έχει αποκρυσταλλώσει την άποψη ότι τα αγαθά κόποις κτώνται, όπου φτωχός κι η μοίρα του και πολλές παρεμφερείς δηλώσεις που είναι αναμενόμενο να προγραμματίζουν το υποσυνείδητο μας κατ’ αυτό τον τρόπο. Αν όμως το υποσυνείδητο δεν παραδεχθεί ότι δικαιούμαστε να λάβουμε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.
  3. Η αχαριστία είναι συνηθισμένο γνώρισμα στον άνθρωπο. Πρέπει να μάθουμε να λέμε καθημερινά ευχαριστώ με όλη τη καρδιά μας γι όσα έχουμε τα οποία θεωρούμε δεδομένα. Έχουμε τα μάτια μας και βλέπουμε όλο το θαύμα της φύσης ενώ κάποιοι συνάνθρωποι μας είναι τυφλοί. Άραγε ζητήσαμε ποτέ κάτι γι αυτούς ή για κάποιους άλλους που δεν έχουν τα δικά μας αυτά τα δεδομένα για τα οποία δε λέμε ούτε ένα ευχαριστώ;
  4. Να χαιρόμαστε με την ευημερία των άλλων καθώς και με όσα επιτυγχάνουν γιατί έτσι θα έρθει κι η δική μας σειρά αφού οι δονήσεις μας συντονίζονται με εκείνων. Αν εμείς δεν έχουμε ακόμη λάβει, δεν ευθύνονται όσοι έχουν λάβει και δε πρέπει να αποζητούμε να χάσουν εκείνοι παρά να λάβουμε εμείς. Αν οι άλλοι διαχειρίζονται με λάθος τρόπο τα δώρα τους δε σημαίνει ότι τα έλαβαν από λάθος κι εν τέλει αυτό δεν αφορά εμάς αλλά τη θεία δικαιοσύνη. Η χαρά ανεβάζει τις δονήσεις και μας φέρνει πιο κοντά στη πηγή που υλοποιεί όσα επιθυμούμε. Η χαρά για τη ζωή, για τα θαύματα τη φύσης , για τη χαρά των άλλων.
  5. Η ανιδιοτελής προσφορά στους συνανθρώπους μας δείχνει το μεγαλείο της προσωπικότητας και την αποταύτιση με την ύλη αφού δε προσδοκούμε αντίτιμο γι’ ότι δώσαμε. Είμαστε πάνω απ’ τα υλικά κι έτσι έστω κι ενδόμυχα κυριαρχούμε σ’ αυτά, συνεπώς έχουμε δικαίωμα στην απόλαυση. Να μάθουμε να δίνουμε ότι μπορούμε δίχως να νιώσουμε το παραμικρό σφίξιμο ή το άγχος ότι χάσαμε κάτι. Όταν δίνουμε με αυτό τον τρόπο η αγνή σκέψη που συνοδεύει τη πράξη και το υπέροχο συναίσθημα της αγάπης πλάθουν ένα αγγελικό στοιχειακό που θα επιστρέψει στον δημιουργό του φορτωμένο με πλούσια δώρα.
  6. Υπάρχουν επιθυμίες φλογερές που αναβλύζουν γεμάτες πάθος που μας παρασύρει τόσο δυνατά ώστε καμιά άλλη σκέψη δε χωράει στο μυαλό μας. Αυτό δε σημαίνει ασφαλώς ότι η επιθυμία αυτή έχει κι ορθή σκέψη αλλά είναι βέβαιο ότι θα υλοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα από μια άλλη που απλά σκεφτόμαστε να ζητήσουμε. Η απόλυτη εστίαση στην ώριμη και κατασταλαγμένη επιλογή μας είναι σοβαρή προϋπόθεση υλοποίησης της επιθυμίας μας.  Η σιγουριά ότι είναι αυτό που θέλουμε μας οπλίζει με επιμονή αλλά δε πρέπει να μας γίνει κι εμμονή.
  7. Να είμαστε πάντα αισιόδοξοι ότι θα λάβουμε και να μην επιτρέπουμε αρνητικές δηλώσεις άλλων και  στερεότυπες πεποιθήσεις που δεν είναι σύμμαχοι της υλοποίησης να παρεισφύουν στο μυαλό μας. Ζητήσαμε και είμαστε γεμάτοι ευδαιμονία που θα λάβουμε ευγνωμονούμε το σύμπαν με μεγάλη χαρά.


Τέλος θα σας παραθέσω τους νόμους που καθυστερούν την υλοποίηση μιας επιθυμίας.

  1. Κάρμα ή νόμος δράσης κι αντίδρασης.Ίσως η πιο σοβαρή αιτία καθυστέρησης και πολύ μεγάλης πολλές φορές , μιας επιθυμίας ή και μιας άσχημης κατάστασης που βιώνουμε και δεν αλλάζει εύκολα. Ακόμη και μιας βαριάς μορφής ασθένεια που επιθυμούμε την ίαση της οφείλεται στο νόμο αυτό.  Όλα όμως αλλάζουν κι όλα διορθώνονται αν εμείς εν τω μεταξύ κατανοήσουμε τους μυστικούς νόμους του σύμπαντος που ρυθμίζουν τους κανόνες της ζωής. Αν συνειδητά αποδεχθούμε το μάθημα μας και αντιληφθούμε ότι κάποτε προκαλέσαμε μια ανισορροπία στο σύμπαν με μια πράξη ή με μια παράλειψη και ζητήσουμε συγχώρεση τότε το κάρμα αποσύρεται κι η πύλη του παραδείσου ανοίγει πάλι για μας. Δεν πρόκειται για τιμωρία αλλά εφαρμογή μιας αποκατάστασης για τη διασάλευση που προκαλέσαμε ηθελημένα ή κι ακόμη κι άθελα μας. Να γίνει κατανοητό πως ακόμη κι η σωματική μας εμφάνιση είναι αποτέλεσμα της δράσης του νόμου αυτού.
  2. Νόμος της Αρμονίας. Προκειμένου να υλοποιηθεί μια επιθυμία θα ενεργοποιηθούν κάποιοι συνάνθρωποι μας και θα διαμορφωθούν ανάλογες συνθήκες μέσα στα πλαίσια των οποίων θα πραγματοποιηθεί η ευχή μας. Αυτή η επιθυμία μας δε πρέπει να διαταράξει την αρμονική λειτουργία του σύμπαντος ,οπότε όλα θα γίνουν αφού δέσουν αρμονικά. Κάποιος που θέλει να προσφέρει θα κληθεί αόρατα αφού επιλεγεί ως κατάλληλος δότης και θα εμφανιστεί επίσης τη κατάλληλη στιγμή μπροστά μας. Το «κάθε τι στην ώρα του» υποδηλώνει τη λειτουργία του νόμου αυτού.
  3. Προηγούμενες κι επόμενες ενσαρκώσεις. Ακόμη κι αν δε το πιστεύετε δεν έχει σημασία, ισχύει κι επηρεάζει την υλοποίηση επιθυμιών. Το σύμπαν βλέπει τη ζωή μας ως μια παρά τις διαφορετικές ενσαρκώσεις σε άλλο σώμα. Μας αναγνωρίζει εκ των έσω κι όχι εξωτερικά απ’ την φυσική μορφή. Θα μας αναζητήσει τόσο για τα δώρα όσο και για τα μαθήματα που δεν περάσαμε σε μια προηγούμενη ενσάρκωση. Συνεπώς ναι είναι πολύ πιθανό μια επιθυμία να υλοποιηθεί σε επόμενη ενσάρκωση εκτός κι αν στο μεταξύ έχουμε περάσει το μάθημα που την εμπόδιζε κι ο νόμος της Αρμονίας δημιούργησε τις ικανές κι αναγκαίες συνθήκες. Αντιλαμβάνομαι πως η σκέψη σας φτερουγίζει στο πως θα γίνει αυτό κατανοητό όταν λάβουμε σε άλλη ενσάρκωση, αλλά αυτό αφορά το επίπεδο της  επίγνωσης που θα έχουμε αναπτύξει. Διαφορετικά αν δεν έχουμε δουλέψει με τον εαυτό μας , θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε και να πληρώνουμε κυρίως να πληρώνουμε δίχως συνείδηση και κατανόηση κάτι που δεν είναι κι ότι πιο ευχάριστο.
Διαβάστε προσεχτικά όλα τα παραπάνω και ρωτήστε ότι θέλετε. Προσπάθησα να καλύψω με λίγα λόγια όλο το θέμα αλλά είμαι ανοιχτός σε κάθε συμπλήρωση και άποψη.
Αποφασίστε να αλλάξετε τον εαυτό σας προς το καλό και θαύματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν άμεσα στη παρούσα ενσάρκωση σας, Τίποτε δε πάει χαμένο , ούτε ένα τόσο δα χαμόγελο στο συνάνθρωπο σας.

Σμιξιώτης Κωνσταντίνος


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα