Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ο Μεγάλος Αδελφός μίκρυνε… Και δεν μας προλαβαίνει πια.




Και ξαφνικά, οι φίλοι μας οι Αμερικανοί ζωντάνεψαν όλα τα κλισέ. Και Αμερικανάκια και αφελείς – αλλά και δαιμόνιοι «κατάσκοποι των λαών». Τόσο καιρό εμείς βρίζαμε τους Γερμανούς και αυτούς τους είχαμε ξεχάσει.  

 Παρακολουθούσαν, λοιπόν, οι Αμερικανοί, τη μισή υφήλιο. Μόνο στη Γερμανία κατέγραφαν πεντακόσια εκατομμύρια τηλεφωνήματα τον μήνα.   

Και τι τα έκαναν; Τίποτα!   


Είδαμε πόσο αποδοτικές ήταν οι παρακολουθήσεις τους. Μήπως πήραν εγκαίρως μυρωδιά για τους Δίδυμους Πύργους; Ή μήπως πρόλαβαν τις βόμβες στον Μαραθώνιο της Βοστώνης;   

Εδώ και δεκάδες χρόνια παρακολουθούσαν εκατομμύρια επικοινωνίες κάθε μέρα, συσσωρεύοντας δισεκατομμύρια στοιχεία, που για να τα ελέγξουν και να τα επεξεργαστούν θα έπρεπε να προσλάβουν τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ.   

Τίποτα δεν διδάχτηκαν από το περίφημο Echelon – με το οποίο μας τρομοκρατούσαν επί δεκαετίες οι συνωμοσιολόγοι. Που δήθεν κατέγραφε όλες τις επικοινωνίες από τηλέφωνα μέχρι δορυφόρους και παρακολουθούσε τους πάντες, παντού.   

Πράγματι υπήρχε, πράγματι προσπαθούσε (φιλότιμα), αλλά το αποτέλεσμα ήταν μηδαμινό. 

Κατέρρευσε από το πλήθος των εισερχομένων! Ακόμα και οι χορηγοί του δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από αυτό. Οι εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδειξαν τη ματαιότητα του εγχειρήματος.   

Ευτυχώς, είμαστε πολλοί. Έχουμε άφθονα μέσα επικοινωνίας. Το Ίντερνετ εξαπλώνεται με ταχύτητα εκατομμυρίων νέων συνδέσεων την ώρα. Πάνω από δύο δισ. άνθρωποι επικοινωνούν τώρα μέσα από το Διαδίκτυο.  

 Ο Μεγάλος Αδελφός δεν μας προλαβαίνει πια. Ευτυχώς. Ο (κατά τα άλλα ενοχλητικός) πληθωρισμός μέσων και πληροφοριών είναι η καλύτερή μας άμυνα.   

Όμως, αυτές οι παρακολουθήσεις έχουν γίνει λόγος ύπαρξης, πηγή εσόδων και κύρους για δεκάδες χιλιάδες γραφειοκράτες. Αυτοί κάνουν κουμάντο.

 Τι νομίζετε πως είναι οι μυστικές υπηρεσίες – περιπέτειες σε στυλ Τζέιμς Μποντ; Χιλιάδες ανθρωπάκια σε γραφεία που καταγράφουν νούμερα και ονόματα και μετά πάνε σπίτι να παίξουν με τα παιδάκια τους.   

Εδώ πολύ μας απογοήτευσε ο Ομπάμα. Καλά, ο προκάτοχός του ήταν μικρονοϊκός και παρανοϊκός. Αλλά ο σπουδαίος ρήτορας Μπαράκ, που μας γοήτευσε όλους με το «Yes we can», ούτε το Γκουαντάναμο δεν μπόρεσε να κλείσει! Και συνέχισε να κατασκοπεύει ποιους; Τους συμμάχους του! Κρίμα!  

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα