Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Μουσική παντού… Άνδρας εμφυτεύει ακουστικά στα αυτιά του (Βίντεο)

Αν βρίσκετε άβολα τα ακουστικά σας, ή αν βαρεθήκατε να ξεμπερδεύετε συνέχεια το καλώδιο του handsfree, τότε ίσως κατανοήσετε την ενέργεια του Rich Lee.
Ο άνδρας, οπαδός της υψηλής τεχνολογίας, δεν δίστασε να εμφυτεύσει με χειρουργικό τρόπο, ακουστικά μέσα στα αυτιά του. Στον τράγο (εξωτερικό κοκαλάκι αυτιού) του Lee, ενσωματώθηκε ένας μικρός μαγνήτης. Γύρω από τον λαιμό του φορά μια σπείρα, ένα πηνίο δηλαδή που δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο, προκαλώντας τη δόνηση του μαγνήτη και την παραγωγή ήχων.

Έτσι ο Lee μπορεί να ακούει μουσική παντού, κάθε στιγμή. Μάλιστα αφού το ακουστικό είναι  αόρατο, θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε διάφορες εφαρμογές, όπως να συνδεθεί με ένα μικρόφωνο και να ακούει τις συνομιλίες ανθρώπων που βρίσκονται γύρω του, ή να ακούει τις συμβουλές κάποιου συνεργάτη του, σε ένα τραπέζι πόκερ.
Όμως ο λόγος που τον ώθησε σε αυτή την ενέργεια είναι πολύ σοβαρότερος. Ο Rich έχασε ένα μεγάλο ποσοστό της όρασης του από το δεξί μάτι, πριν από μερικά χρόνια. Οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως αυτό μπορεί να συμβεί και στο άλλο του μάτι, στο άμεσο μέλλον. Ο φόβος λοιπόν της μελλοντικής τύφλωσης είναι που τον οδήγησε στην απόφαση, να ενισχύσει τεχνητά, μία άλλη απαραίτητη αίσθηση, την ακοή.
Ο ίδιος ομολογεί πως η πρώτη ερώτηση που του κάνει κάποιος είναι «γιατί το έκανες αυτό;». «Ειλικρινά δεν νιώθω την ανάγκη να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Ο κόσμος είτε το καταλαβαίνει είτε όχι», λέει στους δημοσιογράφους. Προς το παρόν σκέφτεται να κάνει κάποιες ρυθμίσεις στο εμφύτευμα και στο πηνίο, ώστε να βελτιώσει την ποιότητατου παραγόμενου ήχου.

Δείτε βίντεο του Lee και των ακουστικών που εμφύτευσε στα αυτιά του
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα