Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πόσο σημαντικό είναι να αναπνέουμε σωστά;


αναπνοη
Η αναπνοή είναι η  βασικότερη λειτουργία του σώματος. Δίνει οξυγόνο στο σώμα μέσω του αίματος για τις πιο απλές έως τις πιο πολύπλοκες λειτουργίες του.Επιδρά στον εγκέφαλο, στις σκέψεις, στο πεπτικό, στο κυκλοφορικό, στο λεμφικό σύστημα, στην καλή λειτουργία του ήπατος, της σπλήνας, της καρδιάς  κ.α. Όμως δεν αρκεί μόνο μια ανάσα για όλα αυτά. Σκοπός είναι να αναπνέει κανείς  σωστά.


Η σωστή αναπνοή είναι αυτή που θα επιφέρει όλα αυτά τα οφέλη στο 100%. Επίσης η σωστή αναπνοή είναι αγχολυτική. Οξυγονώνει τον εγκέφαλο και του προσφέρει σωστή σκέψη και ηρεμία. Ποιά είναι όμως η σωστή αναπνοή; Θα πρέπει ο τρόπος που αναπνέει κάποιος  να είναι ρυθμικός. Παίρνουμε μία βαθιά ανάσα η οποία γεμίζει πνεύμονες έως κοιλία και εκπνέουμε βγάζοντας όλο τον αέρα από κοιλιά και πνεύμονες.

Όσο χρόνο χρειαζόμαστε για μία αναπνοή  ίσο χρόνο χρειαζόμαστε και για την εκπνοή. Δηλαδή  2 δευτερόλεπτα περίπου για την αναπνοή και 2 δευτερόλεπτα για την εκπνοή. Στην αρχή  το κάνουμε σαν άσκηση για 5 λεπτά και ύστερα με τον καιρό μπορούμε να μεγαλώσουμε το χρόνο μέχρι να μας γίνει συνήθεια. Μπορούμε να κάνουμε την άσκηση αυτή όταν είμαστε στρεσαρισμένοι.  Αν όλα αυτά  φαντάζουν δύσκολα να τα κάνει κάποιος  μόνος του, υπάρχει και η επιλογή να παρακολουθήσει μαθήματα γιόγκα όπου θα του εξηγήσουν τι πρέπει να κάνει.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα