Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Αυτοί δεν είναι Έλληνες...




Πολλές φορές διερωτόμαστε όλοι μας και νομίζω αρκετές φορές έχει περάσει από το μυαλό μας, τι σχέση έχουν κάποιοι από εμάς με τους Αρχαίους Έλληνες, με τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για ιδεώδη, για την πατρίδα, για την δημοκρατία για την ανεξατησία και την ελευθερία..
Ψάχνοντας να βρω τα χαρακτηριστικά του Έλληνα,
τα γνωρίσματα, τα χαρίσματα, επέλεξα να σας παρουσιάσω τα πιο κάτω.



Πρώτο γνώρισμα του Έλληνα είναι ο αγώνας. Ο πανελλήνιος αγώνας για την Ελευθερία, όπως απλώθηκε από τα Μηδικά στον αγώνα κατά των Τούρκων. Σαν φωτιά στο Έπος του '40 και στην παλλαϊκή Αντίσταση, όταν ο ελληνικός λαός καθήλωσε αρκετές ετοιμοπόλεμες μεραρχίες του Ράιχ σε ρόλο φρουρού, επηρεάζοντας έτσι σημαντικά την έκβαση του πολέμου κυρίως στο Ανατολικό Μέτωπο.
Δεύτερο γνώρισμα είναι ο φθόνος, η ζηλοφθονία και η διχόνοια. Ο διχασμός και ο Εμφύλιος.
Τρίτο γνώρισμα είναι η Δημοκρατία, η θεσμοθέτηση της διαφωνίας από τους αγώνες του Κλεισθένη, του Εφιάλτη, του Περικλή.
Τέταρτο γνώρισμα και συνέπεια της Δημοκρατίας είναι η θεωρία, η Φιλοσοφίαμετά τον πλήρη διαχωρισμό της από τη Θεολογία, η Επιστήμη, η αμυθολόγητη κοσμοερμηνεία.
Πέμπτο είναι το γνώρισμα του ωραίου και του κάλλουςΕκτοτο γνώρισμα της ευθύτητας και της Ευθύνης, της τριπλής Εύθυνας των Τριττύων του Κλεισθένη.Εβδομο είναι το γνώρισμα της ψυχικής υγείας και πολυμέρειαςΤου μέτρου, της αρμονίας και της συμμετρίας. Ογδοοτο γνώρισμα της πανουργίας, των δολίων μέσων, της ευστροφίας, της Μήτιος (της μητέρας της Αθηνάς). Ενατοείναι το γνώρισμα της απλότητος, της λιτότητοςΔέκατοντο γνώρισμα του ανθρώπου. «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος», έλεγαν.
Δεν θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε στην πιο πάνω λίστα, την φιλοπατρία, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την λεβεντιά που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τον Έλληνα
Διαβάζοντας όλα τα πιο πάνω, διερωτώμαι τι σχέση έχουν αυτοί που μας κυβερνούν με όλα τα πιο πάνω γνωρίσματα των Ελλήνων.
Τι σχέση έχουν οι συγκυβερνώντες, με τους αγώνες, την δημοκρατία, την ευθύτητα και την ευθύνη, την ψυχική υγεία και τέλος με το γνώρισμα του ανθρώπου.
Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την χώρα και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία, με λέξεις όπως αγάπη για την πατρίδα και αξιοπρέπεια.
Τι σχέση έχουν οι προδότες και δωσίλογοι με την αλληλεγγύη όταν καθημερινά συνέλληνες οδηγούνται στην αυτοκτονία, όταν παιδάκια λιποθυμούν από την πείνα και όταν τα λουκέτα και οι κατασχέσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.
Δεν μπορεί και σε καμιά περίπτωση δεν είναι Έλληνες αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα που μας κυβερνούν.
Είναι αδιανόητο Έλληνες να είναι τόσο ανάλγητοι και απαθείς μπροστά στον πόνο και την δυστυχία που βιώνουμε όλοι καθημερινά.
Ένα είναι σίγουρο ότι δεν μας κυβερνούν Έλληνες αλλά μισέλληνες ...
Εμείς όμως που είμαστε και θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες...
ένα πρέπει να κάνουμε να τους διώξουμε τώρα, πριν είναι αργά και μας αφανίσουν όλους..
(με πληροφορίες από Ludus Literarius )

Μπάμπης Παπασπύρος


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα