Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ψηφιακός, ψυχρός πόλεμος




«Τι κάνετε έτσι; Σ’ όλο τον κόσμο γίνεται το ίδιο». Αυτή είναι η κυνική αντίδραση των Αμερικανών στις οργισμένες αντιδράσεις όσων παρακολουθούνται από την NSA. Για την ακρίβεια των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Γερμανών, των Γάλλων, των Ιταλών, των Ελλήνων διπλωματών, ακόμα, όπως λέγεται, και της ίδιας της Μέρκελ! 

Στις 11/6 σημειώναμε πως η αμερικανική υπηρεσία για τη συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών(NSA), που συστήθηκε από τον Τρούμαν το 1952, παρακολουθούσε ακόμη και διπλωμάτες. Αυτό αποδεικνυόταν από τα χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το Wikileaks και έδειχναν πως οι Αμερικανοί διπλωμάτες λειτουργούν και ως κατάσκοποι, αφού καλούνται να προμηθεύσουν την υπηρεσία IC(Intelligence Community), που περιλαμβάνει 17 μυστικές υπηρεσίες μεταξύ των οποίων τη CIA και την NSA με δεδομένα ακόμα και αυτά που αφορούν το DNA αλλοεθνών διπλωματών! 


Επίσης, είναι γνωστό πως η κυβέρνηση Ομπάμα ψήφισε διάταξη για τον έλεγχο του διαδικτύου (αποκάλυψη των New York Times το 2010). Σύμφωνα με αυτή επιβλήθηκε σε όλες τις ιδιωτικές εταιρίες επικοινωνίας να είναι συμβατές με τα συστήματα παρακολούθησης των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας. 

Μέχρι πρότινος στις ΗΠΑ παρεχόταν η δυνατότητα στις μυστικές υπηρεσίες να ελέγχουν μέσω ειδικών «παραθύρων» τους χρήστες του διαδικτύου. Αλλά ο έλεγχος κινούνταν στα όρια της παρανομίας. Γι’ αυτό η κυβέρνηση Ομπάμα νομιμοποίησε απολύτως την παρακολούθηση. Η NSA επιτηρεί, τώρα, τους πάντες και τα πάντα χάρη στο δίκτυο δορυφόρων, τις θυγατρικές της υπηρεσίες σε ολόκληρο τον πλανήτη και τους σέρβερ των μεγάλων ιντερνετικών δικτύων. 

Η NSA, μάλιστα, είχε εμπλακεί και στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στην Ελλάδα. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Wired, στη Utah δημιουργήθηκε ένα site με στόχο την οργάνωση της «κυβερνο-επιτήρησης». Επισήμως, για να προλαμβάνει τρομοκρατικές επιθέσεις.

 Στην πραγματικότητα για να κάνει κυβερνοεπιθέσεις, όπως αυτές που έγιναν εναντίον του Ιράν αλλά και αυτές που λαμβάνουν χώρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Στο Fort Mead του Maryland, ομοίως, υπάρχει μία μυστική πόλη που είναι περίκλειστη με ηλεκτροφόρες μπάρες και προστατεύεται από θωρακισμένους τοίχους, ενώ έχει κάμερες και φύλακες που είναι οπλισμένοι σαν αστακοί. 

Στο εσωτερικό τα κτίρια είναι επενδεδυμένα με χαλκό για να αποφευχθούν «ηλεκτρομαγνητικές διαρροές». Αυτή απαγορευμένη πόλη διοικείται από τον στρατηγό Alexander, που έχει υπό τις διαταγές του 10.000 ειδικούς, κι έχει ως αποστολή την άμυνα από κυβερνοεπιθέσεις από Κίνα, Ρωσία κι άλλες χώρες.

 Πολλοί, όμως, εκτιμούν ότι η επίθεση στα ηλεκτρονικά συστήματα των πυρηνικών εργοστασίων του Ιράν έγινε από εδώ. Η απάντηση των Ιρανών ήταν ένα ανάλογο χτύπημα μιας μεγάλης επιχείρησης στη Σαουδική Αραβία. Για να αποδειχθεί ότι ένας νέος ψυχρός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, κι αυτός είναι ψηφιακός. 

Με την NSA οι ΗΠΑ ελέγχουν το συνολικό σύστημα των λεωφόρων της πληροφορίας και όχι μόνο ένα μέρος του. Ακριβώς, αυτό το τεχνο-σύστημα στρατηγικής επικοινωνίας είναι εκείνο το οποίο φέρει αφ’ εαυτού το συστημικό κίνδυνο μιας αλυσιδωτής αντίδρασης των καταστροφών(Πωλ Βιριλιό: Η πληροφορική βόμβα). 

«Αυτόματοι διακόπτες» διαμορφώνονται, σήμερα, σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της διαρκούς επιτήρησης τύπου Μεγάλου Αδελφού και οδηγεί σ’ ένα νέο ολοκληρωτισμό μπροστά στον οποίο οι παλιοί ωχριούν.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα