Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το Μυστικό Του Μαγνήτη Της Καρδιάς 9

 



Ένατο Μυστικό

"Αν θέλετε να πετύχετε κάτι, πάρτε αποφάσεις και πράξτε αναλόγως. Η αποφασιστική δράση πολλαπλασιάζει την ελκτική δύναμη του μαγνήτη σας".

* Υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες ναι μεν ξέρετε τι θέλετε, αλλά δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε για να το πετύχετε. Τότε, συχνά απο αβεβαιότητα, μένετε αδρανείς. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τη δύναμη του μαγνήτη σας και βιώνετε τη δράση του, τόσο πιο ξεκάθαρα καταλαβαίνετε ότι δεν έχει καμιά σημασία ποιες ενέργειες ή ποια οδός θα σας οδηγήσουν τελικά στην επιτυχία. Για την έλξη του μαγνήτη σας αποφασιστικό ρόλο παίζει το να δράτε αμέσωςόταν καταλάβετε τι θέλετε. Όταν υλοποιήσετε το συναίσθημα για δράση που νιώθετε μέσα σας με στόχο την επιθυμία σας, αρχίζετε και να την πραγματώνετε.

* Κάντε αυτό που θέλετε να πετύχετε! Αρχίστε να συμπεριφέρεστε με τέτοιο τρόπο σαν να σας το έχουν ήδη υποσχεθεί και μπορείτε να ξεκινήσετε να το ζείτε. Στο Σύμπαν αρέσει να νιώθει ότι αναλαμβάνετε δράση και ανταποκρίνεται ανάλογα.

* Πάρτε πρώτα μια  απόφαση:  Σκοπεύετε στα αλήθεια να είστε ανοιχτοί για κάτι καινούριο; Να έρθει ό,τι είναι να έρθει; Θέλετε να ζήσετε την περιπέτεια, αυτό που πρόκειται να συμβεί σε έναν τομέα της ζωής σας - ή ακόμα και σε ολόκληρη τη ζωή σας - όταν θα πάψετε απλώς να ζείτε στο παρελθόν σας; Ή όταν θα σταματήσετε να επαναλαμβάνετε κατά κάποιο τρόπο την ιστορία των γονιών σας ή να θέλετε να είστε το αντίθετο από αυτούς; Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια περιπέτεια γιατί δεν είστε σε θέση να ξέρετε τι θα συμβεί. Αλλά να είστε σίγουροι ότι θα είναι κάτι καινούριο, εμψυχωτικό και ζωντανό. Αν σας έρθει αυθόρμητα η απάντηση - έχει καλώς. Αν είστε εκ φύσεως άνθρωπος που τα σκέφτεται όλα - πάλι έχει καλώς. Πάρτε το χρόνο σας. Σκεφτείτε και κυρίωςνιώστε τα πάντα καλά. Η απάντηση δεν έρχεται από το κεφάλι σας. Έρχεται από την καρδιά σας.

* Παίρνετε μονίμως αποφάσεις. Ακόμα και όταν πιστεύετε ότι σε μια δεδομένη περίσταση δεν έχετε πάρει μια απόφαση, ακόμα και τότε κάτι έχετε αποφασίσει - έχετε επιλέξει να μείνετε αδρανείς. Μη φοβάστε τις "λανθασμένες" αποφάσεις. Δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο  αποφάσεις και γεγονότα και νέες αποφάσεις και άλλα γεγονότα...

* Έχει αποδειχθεί ότι η ισχύς μιας ιδέας - ακόμη και αν προκύπτει από έναν επαγγελματικό κύκλο δημιουργικών ανθρώπων - πέφετι κατά 5% εντός δώδεκα ημερών αν δε συνοδεύεται από πράξεις. Μετά από δυο βδομάδες, πρακτικά η ισχύς της εξαφανίζεται εντελώς. Οι έξυπνοι διευθυντές το γνωρίζουν και μετουσιώνουν την ισχύ του εντυπωσιασμού σε συγκεκριμένες πράξεις για να συνεχίσει να σιγοκαίει η φλόγα. Μπορείτε να αξιοποιήσετε κι εσείς αυτή τη διαπίστωση αν μετά από μια καλή ιδέα προβείτε κατευθείαν σε πράξεις. Ένα πρώτο βήμα θα ήταν να κταγράψετε τι σας προκαλεί εντύπωση και να καταστρώσετε ένα πρόχειρο σχέδιο για το τι θα μπορούσατε να κάνετε.

* Οι πράξεις σας θέτουν σημάδια. Κυρίως για τον εαυτό σας. Γεννούν ένα αίσθημα διαύγειας και δύναμης στη ψυχή σας. Αυτό το αίσθημα ακτινοβολεί και προς τα έξω. Οι πράξεις αλλάζουν την ακτινοβολία σας από το πεδίο του "θύματος" στο πεδίο του "δημιουργού". Βγαίνετε από την αδράνεια και κινητοποιείστε.

* Το νόημα της αποφασιστικής δράσης έγκειται στο να καταλάβετε τη δύναμη σας και κατ' επέκταση τον ίδιο σας τον εαυτό. Και να αγαπήσετε τον εαυτό σας περισσότερο γι' αυτό που κάνετε και είστε, αντί να τον κατακρίνετε γι' αυτά που δεν τολμάτε να κάνετε.

* Ό,τι και αν κάνετε για να επιτύχετε κάτι...να το κάνετε με την καρδιά σας.

* Οι επιτυχίες υπερισχύουν των αποτυχιών. Η αποτυχία δε θεωρείται λάθος αλλά μάθημα.

* Αν επιθυμείτε κάτι εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν το έχετε αποκτήσει...ενεργήσατε όντως με αποφασιστικό τρόπο; Ή μήπως ενεργήσατε σαν θύμα που αμύνεται για να αποτρέψει περαιτέρω ζημιές;

 "Αυτό που μου λες το ξεχνάω.
Αυτό που μου δείχνεις το θυμάμαι.
Αυτό που με αφήνεις να κάνω το κατανοώ".

Κομφούκιος


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα