Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το Μυστικό Του Μαγνήτη Της Καρδιάς 7




Έβδομο Μυστικό

"Η ισχυρότερη δύναμη από όλες στον μαγνήτη σας είναι η αγάπη για τη ζωή σας".

* Η αγάπη είναι η ισχυρότερη δύναμη στον μαγνήτη σας. Είναι ο τούρμπο καταλύτης για όλα όσα θα θέλατε να πετύχετε. Σχεδόν κάθε άνθρωπος ξέρει τι είναι αγάπη αλλά κανείς δε μπορεί να την περιγράψει. Μπορείτε να μιλήσετε για την ύπαρξη της αγάπης, μπορείτε να βρείτε παραλληλισμούς ή να την προσδιορίσετε μέσα από ιστορίες, όπως ακριβώς κάνουν τόσες γενεές καλλιτεχνών και συγγραφέων. Ή μπορείτε να βιώσετε και να νιώσετε τι δεν είναι αγάπη. Και έτσι θα είστε σε καλό δρόμο για να καταλάβετε την αγάπη και ταυτόχρονα να παραδοθείτε σε αυτήν.

* Ο γλύπτης Μιχαήλ Άγγελος λέγεται ότι, όταν ρωτήθηκε  πώς καταφέρνει να πλάθει ένα τόσο τέλειο και παραστατικό γλυπτό λιοντάρι λες και είναι ζωντανό απάντησε: "Πολύ απλά, απομακρύνω οτιδήποτε δε μοιάζει με λιοντάρι...".
 Παρόμοια είναι και η ανακάλυψη της αγάπης. Είναι υπαρκτή, δε χρειάζεται να την ψάξετε. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε την αγάπη ή να τη βρείτε. Μοναδικό καθήκον σας είναι να απομακρύνεστε διαρκώς από ό,τι δεν είναι αγάπη. Και όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους.

* Ρωτήστε τον καλύτερο ειδικό από όλους - ρωτήστε την αγάπη
Αν δεν είστε βέβαιοι τι να αποφασίσετε και πώς να πράξετε...
Αν θέλετε να αλλάξετε δυσάρεστα συναισθήματα και σκέψεις...
 Αναρωτηθείτε το εξής: ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η ΑΓΑΠΗ;

* Ας υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος μέχρι τώρα στη ζωή του είχε την τάση να είναι θύμα. Οι γονείς, οι ερωτικοί σύντροφοι, η ζωή γενικότερα, σπάνια του φέρθηκαν καλά. Το άτομο αυτό δε φταίει σε τίποτα αλλά από τις παρατηρήσεις και τις εμπειρίες αυτές αρχίζει να νιώθει ανίσχυρο. Αυτό ο εσωτερικός κινηματογράφος τραβάει ανθρώπους που για προσωπικούς τους λόγους βρίσκουν ελκυστικά τέτοιου είδους συναισθήματα:

1. Θύτες...
 ...επειδή ψυχανεμίζονται εύκολη λεία. Οι θύτες έχουν την τάση να είναι τεμπέληδες. Ακολουθούν την πιο εύκολη οδό και το ανήμπορο θύμα γίνεται έρμαιο στα χέρια τους.

2. Άλλα θύματα...
 ...επειδή υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και νιώθουν ασφάλεια.

3. "Καλοθελητές" και παρηγορήτρες...
...και εκείνους που αισθάνονται καλύτερα όταν βλέπουν πόσο χάλια είναι το θύμα. Ναι, ορισμένοι είναι πράγματι καλοπροαίρετοι αλλά όλοι νιώθουν ένα αίσθημα ανωτερότητας ή και χαράς: "Όταν βλέπω ότι ο τάδε δεν είναι καλά, χαίρομαι που εγώ έχω τόσα λίγα προβλήματα..."

Κανένα από αυτά τα άτομα που προσελκύονται από το θύμα δεν είναι σε θέση να το βοηθήσει πραγματικά να απεκδυθεί αυτό το ρόλο. Αλλά από τη στιγμή που κάποιος συνειδητοποιήσει ποια είναι η αιτία έλξης του μαγνήτη του, γίνεταιΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ. Και αν ξέρει πώς αποδυναμώνεται η αιτία, τότε το θύμα γεμίζει με δύναμη και αποφασιστικότητα. Η αγάπη για τον εαυτό μας και για τη ζωή μας είναι το κλειδί αυτής της μεταβολής.

* "Αγάπα τον εαυτό σου!" είναι μια προτροπή να κάνουμε κάτι. Αλλά δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα όσον αφορά την αγάπη. Είναι αδύνατο να αγαπάμε τον εαυτό μας αν αυτό δεν ισχύει.

* "Αγάπα τον εαυτό σου!" είναι μια εντολή προς τη λογική. Αλλά η λογική δε μπορεί να αγαπήσει, πόσο μάλλον τον εαυτό της. Η αγάπη είναι μια εσωτερική κατάσταση που υπερβαίνει τη σκέψη, όπως η χαρά.

* Αν δεν πιάσει το  "αγάπα τον εαυτό σου", φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Τα αισθήματα της ανεπάρκειας, της αυτοαπόρριψης και της αμφιβολίας διογκώνονται. Υπάρχει η λύση - ανακατασκευάστε το ! Τη στιγμή που θα σταματήσετε να θέλετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και θα δείτε απλώς ποιες είναι οι αρετές σας ως ανθρώπου, πώς νιώθετε όλα τα ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα μέσα σας, τα δυνατά σας σημεία και τις αδυναμίες σας, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σας... Όταν θα καταλάβετε ότι αυτό ακριβώς σημαίνει το να είσαι άνθρωπος... τότε θα νιώσετε αγάπη για τη ζωή σας και θα τη θεωρήσετε ως δώρο. Όσο περισσότερο αυτό το είδος αγάπης καθορίζει - άθελά μας - το μαγνητικό μας πεδίο, τόσο περισσότερο θα ζήσετε τη ζωή σας σαν μια διαδοχική αλληλουχία θαυμάτων και δώρων.

* Όταν σταματήσετε να πιστεύετε το παραμύθι ότι οφείλετε να αγαπάτε τον εαυτό σας, θα κάνετε στον εαυτό σας ένα μεγάλο δώρο. Θα είστε ελεύθεροι να νιώσετε πόσο πολύ τον αγαπάτε ήδη.

* Αν μέχρι τώρα δε σας άρεσε η ιδέα του να αγαπήσετε "τον εαυτό σας", κάντε μια απόπειρα αυτή τη φορά με την ιδέα του να αγαπήσετε "τη ζωή σας". Όταν δείτε τη ζωή σας σαν δώρο και την αγαπήσετε, ο μαγνήτης σας θα ακτινοβολεί αυτό ακριβώς. Οι άνθρωποι που μέχρι τώρα εξαρτώντο από εσάς, αρρωστημένοι ή ανήμποροι ή που είχαν υπερβολικές απαιτήσεις από εσάς, θα διαισθανθούν ότι εσείς δεν κάνετε πια πράγματα που σας πληγώνουν.

* Η αγάπη είναι κατανόηση. Όσο καλύτερα κατανοείτε τον εαυτό σας και τους άλλους, τόσο πιο εύκολα μπορείτε να δέχεστε, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε. Και τόσο περισσότερο θα βιώνετε την αγάπη.

* Κάποιος που επικρίνει εσάς και τους άλλους είναι άρρωστος. Κάποιος που κατηγορεί όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι άρρωστος. Κάποιος που θέλει να γίνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που είστε είναι άρρωστος. Και αυτό γιατί με κάθε του σκέψη επιβαρύνει τον εαυτό του με πόνο και κανένα λογικό ον δεν το κάνει αυτό με τη θέληση του. Αν καταλάβετε γιατί το κάνουν αυτό οι άνθρωποι - γιατί στους μαγνήτες τους δρουν δυνάμεις που τους εξωθούν σε τέτοιες αντιδράσεις - θα πάψετε να στηρίζετε αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Θα αντιδράτε λιγότερο και έτσι θα συμβάλετε στο να μην εξαπλωθεί κι άλλο αυτή η αρρώστια.

 * Η συχνά κακώς εννοούμενη αγάπη

 ~ Πού στο Σύμπαν είναι γραμμένο ότι αγάπη σημαίνει να ανέχεσαι και να υπομένεις τη συμπεριφορά των άλλων; Ναι, αγάπη σημαίνει να δέχεσαι τον άλλο όπως είναι αλλά σημαίνει επίσης και να εκτιμάς το δώρο της δικής σου ζωής τόσο ώστε να μην απαρνιέσαι τον εαυτό σου.

~ Πού είναι γραμμένο ότι δεν επιτρέπεται να πληγώνουμε κανέναν με τις αποφάσεις που παίρνουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό; Το να αποφασίζει κανείς για τον εαυτό του και την ευτυχία της ζωής του δεν είναι ανευθυνότητα.

~ Πού είναι γραμμένο ότι αγάπη σημαίνει να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για την ευτυχία και την ικανοποίηση ενός άλλου ανθρώπου; Τη στιγμή που θα πιστέψετε ότι είστε υπόλογοι για την ευτυχία ενός άλλου ανθρώπου, αποχαιρετείστε την αγάπη για τη ζωή σας. Μπορεί ένας άλλος άνθρωπος να αισθάνεται ευτυχία όταν είστε μαζί του. Αλλά υπάρχουν πολλές πηγές ευτυχίας και αν αύριο εσείς πάψετε να υπάρχετε σε τούτο τον κόσμο, η ζωή του θα συνεχιστεί κανονικά.

~ Είναι αλήθεια ότι αγάπη σημαίνει να μην έχει κανείς απαιτήσεις; Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις για την έννοια της αγάπης. Ναι, η αγάπη από μόνη της δεν έχει απαιτήσεις. Και το να είσαι άνθρωπος σημαίνει ότι έχεις ανάγκες, επιθυμίες και πόθους. Αν αγαπάτε τον άνθρωπο που είστε εσείς οι ίδιοι, θα του επιτρέψετε να βρει την ολοκλήρωση του.

* Υπάρχει μια λέξη που επιρρεάζει σημαντικά εσάς και τον μαγνήτη σας: ΕΝΟΧΗ! Αν νιώθετε "ένοχος", ανεξάρτητα αν νιώθετε ενοχές απέναντι στον εαυτό σας ή απέναντι στους άλλους, γίνεστε θύμα. Γίνεστε εξαρτημένος από τη συγχώρεση, την επανόρθωση, τη γνώμη των άλλων. Αυτά τα συναισθήματα εκπέμπει ο μαγνήτης σας και τραβάει ανθρώπους που θέλουν να παίξουν το παιχνίδι της ενοχής και του θύματος.

* Δεν υπάρχει ενοχή στο Σύμπαν. Υπάρχει μόνο αίτιο και αιτιατό. Κάτι συμβαίνει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συμβεί κάτι άλλο.Κάποιος κάνει κάτι, προκαλείται μια δράση και κάποιος άλλος αντιδρά.Η ενοχή είναι ένα συναίσθημα και όχι μια πραγματικότητα. Είναι μια επινόηση των ανθρώπων για να μπορούν να κρίνουν ή να κατακρίνουν πιο εύκολα, για να θέτουν νόμους και κυρίως για να εξουσιάζουν τους άλλους. Ένας άνθρωπος που διαμορφώνει αποφασιστικά τη ζωή του, έχει στο μυαλό του το αίτιο και το αιτιατό και βρίσκει τον δρόμο του.

* Οι ενοχικές σκέψεις είναι ψυχοφθόρες, δημιουργούν ένα αίσθημα εξάρτησης από τη διάθεση του άλλου και προκαλούν κατάθλιψη. Οι σκέψεις της αιτίας οδηγούν τη δύναμη σε αλλαγή, συμβάλουν στη γνώση και στην ανάπτυξη και επιφέρουν μια θετική στάση απέναντι στον εαυτό μας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα