Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

7 «οδηγίες για να χάσετε κιλά», που δεν πρέπει… ποτέ να ακολουθήσετε

Από τις θαυματουργές δίαιτες, που υπόσχονται απώλεια βάρους, ακόμα και με τη …δύναμη της σκέψης μέχρι τις ιδανικές ασκήσεις για γρήγορη γράμμωση, που απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα,  σας παρουσιάζουμε 7 οδηγίες που πρέπει πάση θυσία να... αποφύγετε αν όντως θέλετε να αδυνατίσετε.

1.«Mαχαίρι» στις θερμίδες
Η αλήθεια είναι ότι το σώμα μας είναι πιο έξυπνο…από μας. Όταν μειώνουμε το φαγητό μας απότομα και λαμβάνουμε σημαντικά λιγότερες θερμίδες, το σώμα μας αντιλαμβάνεται ότι πεινά και έτσι μειώνει το ρυθμό μεταβολισμού του, με αποτέλεσμα να παρακρατά και να αποθηκεύει το λίπος που λαμβάνει, ως «καβάτζα» ενέργειας.
2. Τα βάρη κάνουν μυς
Φυσικά και κάνουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με το που θα βάλετε μισό ή ένα κιλό παραπάνω στα βαράκια σας, ξαφνικά θα «πεταχτούν» οι μυς σας σα να κάνατε body building. Ειδικά δε για τις γυναίκες, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό έτσι απλά, ακριβώς λόγω των υψηλών επιπέδων οιστρογόνων που έχουν. Επιπλέον οι μυς είναι το μυστικό που κρατάει τον μεταβολισμό σε εγρήγορση, καθώς καίει περισσότερες θερμίδες παρά λίπος, ακόμα και όταν κάθεστε στον καναπέ σας.
3. Ασκήσεις cardio για να χάσετε περισσότερα κιλά
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε τα κιλά σας αρμονικά και ομοιόμορφα είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων cardio και βαρών. Μάλιστα σε μία πρόσφατη έρευνα αποδείχτηκε ότι άτομα που έκαναν ποδήλατο για 30 λεπτά τη μέρα έχασαν 1,5 κιλό λίπους και κέρδισαν 250 γρ. μυϊκού βάρους σε 8 εβδομάδες, ενώ μία άλλη ομάδα ανθρώπων που έκανε ποδήλατο για 15 λεπτά τη μέρα και βάρη για άλλα 15 λεπτά, έχασε 5 κιλά και κέρδισε 1 κιλό μυϊκού βάρους το ίδιο χρονικό διάστημα.
4. Κοιλιακοί για να φύγει το «σωσίβιο»
Οι κοιλιακές ασκήσεις ενδυναμώνουν διαφορετικές ομάδες κοιλιακών μυών, αλλά δεν μπορούν να «κάψουν» το σωματικό λίπος και να αποκαλύψουν το γνωστό «6pack», δηλαδή τις «φέτες» στην κοιλιά σας. Μια ισορροπημένη διατροφή με επεξεργασμένους υδατάνθρακες και άπαχες πρωτεΐνες, σε συνδυασμό με αρκετά φρούτα και λαχανικά με χαμηλή γλυκαιμική αξία, θα σας φέρουν πιο κοντά στο όνειρο του «6pack»...μαζί με την απαραίτητη γυμναστική φυσικά.
5. Αναψυκτικό Vs διαιτητικό... αναψυκτικό
Μπορεί να διαφημίζονται, και όντως να έχουν, λιγότερες ή μηδέν θερμίδες, αλλά τα διαιτητικά αναψυκτικά περιέχουν ένα σωρό χημικά στοιχεία που δεν βοηθούν καθόλου την προσπάθειά σας να χάσετε κιλά. Τα ειδικά γλυκαντικά μάλιστα που χρησιμοποιούνται αντί της ζάχαρης, προσφέρουν απλόχερα περισσότερες θερμίδες από ότι αν χρησιμοποιούσαν τις κλασικές μεθόδους (ζάχαρη, γλυκόζη κλπ). Ιδανική λύση είναι να πίνετε νερό με φυσικές γεύσεις όπως είναι το λεμόνι, το αγγούρι κλπ, το οποίο βοηθά και στη χαμηλή πρόσληψη θερμίδων και στην καλύτερη δυνατή ενυδάτωση του οργανισμού σας.
6. Άδειο στομάχι σημαίνει περισσότερο κάψιμο λίπους
Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι αν ασκείστε χωρίς να έχετε, προηγουμένως, φάει κάτι, χάνετε περισσότερες θερμίδες. Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους που υπάρχουν γύρω από την…επιστήμη της απώλειας βάρους. Αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο: ο οργανισμός για να ασκηθεί σωστά χρειάζεται να καταναλώσει ενέργεια, την οποία παίρνει από το φαγητό. Άρα το σώμα σας πρέπει να έχει κάποια αποθέματα γκλυκόζης προκειμένου να τα «διαθέσει» για το κάψιμο λίπους. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, αρχίζει να «καίει» τη μυϊκή μάζα.
7. «Στοχεύουμε» στα προβληματικά σημεία του σώματος
Αυτό θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν είναι εφικτό κάποιος να «επιλέξει» από πού θέλει να χάσει βάρος ή πού θέλει να αποθηκεύσει λίπος. Η απόφαση αυτή είναι αποκλειστικά επιλογή του ίδιου μας του σώματος και βασίζεται στο DNA, ανεξάρτητα από το μέρος του σώματος που εμείς γυμνάζουμε. Αντί λοιπόν, να επικεντρώνεστε σε μία μόνο «προβληματική» περιοχή καλύτερο θα είναι να κάνετε ασκήσεις που περιλαμβάνουν όλους τους μυς του σώματος, προκειμένου να έχετε ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα