Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

7 στοιχεία που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τη διατροφή σαυ… εάν θέλεις να παραμείνεις υγιής.

7 στοιχεία που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τη διατροφή σαυ… εάν θέλεις να παραμείνεις υγιής.

Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό έχουν συσχετιστεί με την υψηλή αρτηριακή πίεση του αίματος. Η υπέρταση θεωρείται παράγοντας κινδύνου για εκδήλωση καρδιαγγειακών προβλημάτων. Με τη σωστή διατροφή μπορείτε να αντιμετωπίσετε την υπέρταση και να κάνετε γενικότερο καλό στην υγεία σας.


Κάλιο

Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες επτά βασικών θρεπτικών συστατικών. Το κάλιο είναι ένα εξ αυτών. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το κάλιο μπορεί να συντελέσει στην τήρηση της αρτηριακής πίεσης του αίματος σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης κάνει καλό στην γονιμότητα και την μυϊκή και νευρική λειτουργία. Μπορείτε να βρείτε το κάλιο σε τροφές όπως: γάλα, πατάτες, γλυκοπατάτες, αβοκάντο, μπανάνες και όσπρια.


Μαγνήσιο

Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχουν συσχετιστεί με προβλήματα υγείας όπως η οστεοπόρωση, η υπέρταση, ο διαβήτης, οι μυϊκές κράμπες και η καρδιακή νόσος. Ορισμένοι άνθρωποι και ειδικά οι ηλικιωμένοι, οι πάσχοντες από στομαχικά ή γαστρεντερικά προβλήματα ή εκείνοι που καταναλώνουν συχνά αλκοόλ, διατρέχουν κίνδυνο ανεπάρκειας μαγνησίου. Φάτε λοιπόν συχνά σπανάκι, φασόλια, δημητριακά ολικής άλεσης, αμύγδαλα, και αρακά.


Βιταμίνη Α


Υπάρχουν δύο είδη βιταμίνης Α, η ρετινόλη και τα καροτενοειδή, όπως η β-καροτένη. Η τελευταία εντοπίζεται εν αφθονία σε πολλά λαχανικά και φρούτα με πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα, όπως γλυκοπατάτες, καρότα, κολοκύθα, καθώς επίσης στο σπανάκι και το μπρόκολο. Η βιταμίνη Α είναι το «κλειδί» για καλή όραση, γερό ανοσοποιητικό σύστημα και ιστούς.


Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την σωστή ανάπτυξη των οστών, των μυών και των νευρικών ινών, καθώς και για το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν και το σώμα μας μπορεί να παράγει βιταμίνη D από την έκθεση στο ηλιακό φως, οι ειδικοί συστήνουν και άλλες πηγές πρόσληψης. Καλές φυσικές πηγές βιταμίνης D είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο κολιός, τα μανιτάρια, το συκώτι, το τυρί και ο κρόκος του αβγού. Επίσης θα βρείτε εμπλουτισμένα με βιταμίνη D τρόφιμα, όπως γάλα, χυμό πορτοκάλι και δημητριακά.


Ασβέστιο

Είναι γνωστό ότι το ασβέστιο κάνει καλό στα οστά και τα δόντια. Αλλά βοηθά επίσης στην διατήρηση καλής μυϊκής λειτουργίας και καρδιακού ρυθμού. Μπορεί επίσης να προλάβει την υπέρταση. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι καλή πηγή ασβεστίου, όπως επίσης το μπρόκολο, ο σολομός και το λάχανο. Και μια συμβουλή: χωρίς επάρκεια βιταμίνης D ο οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο που προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής.


Βιτμίνη C

Η βιταμίνη C, ίσως δε μπορεί να προλάβει το κοινό κρυολόγημα, αλλά μελέτες έχουν αποδείξει ότι μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του. Θα την βρείτε σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Ενισχύει την οστική ανάπτυξη και τους ιστούς του οργανισμού. Ως αντιοξειδωτικό προστατεύει τα κύτταρα από πιθανές βλάβες.


Φυτικές Ίνες


Οι φυτικές ίνες των δημητριακών και των οσπρίων έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Συντελούν σε μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης και βελτιώνουν την κινητικότητα του εντέρου. Επίσης συντελούν σε μικρότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, διαβήτη και διαφόρων μορφών καρκίνου. Είναι ιδανική τροφή για την απώλεια βάρους, αφού τα τρόφιμα που περιέχουν φυτικές ίνες δημιουργούν κορεσμό για περισσότερη ώρα, ενώ έχουν λιγότερες θερμίδες. Προσοχή όμως, γιατί τα συμπληρώματα φυτικών ινών μειώνουν την απορρόφηση των φαρμάκων και άλλων συμπληρωμάτων διατροφής από τον οργανισμό, αν λαμβάνονται ταυτόχρονα.


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα