Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Εκπαιδεύστε το μυαλό σας σε 21 μέρες........ !!!


Το μυαλό μας, το υπέροχο αυτό «εξάρτημα» που κινητοποιεί όλο μας το «είναι», πρέπει να μας εξυπηρετεί και όχι να μας καθοδηγεί. Εκπαιδεύστε το λοιπόν να κάνει σωστά τη δουλειά του.


Ανεξάρτητα από το αν είστε γυναίκα που λειτουργεί με τη λογική, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την καρδιά.... το μυαλό μπορεί να γίνει πειθήνιο όργανο της λογικής της καρδιάς! Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; 



Μάλλον συναισθηματική νοημοσύνη θα μπορούσα να το αναφέρω... Όλοι γνωρίζουμε τη διανοητική νοημοσύνη πόσοι από εμάς άραγε ξέρουμε πως επιδρά η συναισθηματική νοημοσύνη στη ζωή μας και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Πιο απλά θα λέγαμε πως η διανοητική μας νοημοσύνη, το IQ, το επίπεδο ευφυΐας μας, διευκολύνει τη ζωή μας ώστε να επιτύχουμε ότι στοχεύουμε. Υπάρχει όμως και η παράμετρος της συναισθηματικής νοημοσύνης EQ, που ελέγχει κατά πόσο θέλουμε να επιτύχουμε το στόχο μας και ανάλογα με το πόσο κατανοούμε και αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας μπορούμε να τα καταφέρουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Αναφέρει ο Αριστοτέλης στα «Ηθικά Νικομάχεια»: «Το να είσαι οργισμένος είναι εύκολο. Το να εξοργιστείς όμως με το σωστό άτομο, για το σωστό λόγο, στο σωστό βαθμό, τη σωστή στιγμή, για το σωστό σκοπό και με το σωστό τρόπο, αυτό είναι δύσκολο».


Το πώς αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητά μας, πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχτούμε ή να κατανοήσουμε τα δικά μας συναισθήματα αφού φυσικά τα αναγνωρίσουμε και στη συνέχεια να καταφέρουμε να τα ελέγξουμε εκπαιδεύοντας τα συναισθήματα αυτά να λειτουργούν για το καλό μας; Εξάλλου τα συναισθήματα δε ζουν στην καρδιά αλλά στο ... μυαλό!

Έχουμε την ικανότητα να αναγνωρίσουμε στα παιδιά μας, στην οικογένειά μας και στους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε καθημερινά με κατανόηση τα συναισθήματά τους και να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε τόσο αποτελεσματικά, ώστε να καταφέρουμε να ισορροπούμε;

Έχουμε την ικανότητα, αρκεί να έχουμε και τη θέληση. Φτάνει μόνο να προσέξουμε λίγο περισσότερο τον τρόπο που αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας, τον αρνητισμό, την αμφιβολία, την κρίση, την αδιαφορία, την επιθετικότητα....

Υπάρχει ένα πλάνο 21 ημερών που αν πραγματικά θέλουμε ν' αλλάξουμε τη ζωή μας και το ακολουθήσουμε με συνέπεια και πειθαρχία, τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά πρώτα για εμάς κι έπειτα για το περιβάλλον μας.

Success life plan

Απόφαση αλλαγής. Χωρίς την απόφαση τίποτα δε γίνεται! Αποφασιστικά λέω στον εαυτό μου πως σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μου. Σήμερα ξεκινώ μία νέα διαδρομή.

Προσήλωση στο καλύτερο. Αποφασίζω να ζω την υπόλοιπη ζωή μου με πίστη στο καλύτερο που δε γνωρίζω ποιο είναι, αλλά είμαι σίγουρη πως ακόμη κι αν δε μου είναι αρεστό αυτό που η κάθε μέρα φέρνει, γνωρίζω πως έρχεται για την εξέλιξη μου.

Σχέδιο. Γράφω αυτά που θέλω να πετύχω σε 21 μέρες. Βλέποντας αυτά που θέλω, κάθε μέρα, προσαρμόζω την εβδομάδα στο στόχο που έχω για τη ζωή μου κι όλα θα μπαίνουν στη θέση τους σαν κομμάτια που κουμπώνουν απόλυτα στο παζλ της ζωής μου! Το επενδύω με ανάλογες σκέψεις, στάσεις και συμπεριφορά.

Θετικότητα. Δεν μπορούμε να δούμε τη ζωή που αξίζουμε να ζούμε με τα μάτια του αρνητισμού. Δεν πρέπει να είσαι θετική με την έννοια του ρομαντισμού, γιατί να είσαι ρομαντικά θετική με όλα τα προβλήματα να σε χτυπάνε, δεν οδηγεί πουθενά. 

Να είσαι θετική με συναίσθημα, με πίστη, με βιωματική εμπειρία της θετικότητας. Να ζεις στο κανάλι της μοναδικής ορμής της, που δε σταματά τίποτα στο διάβα της. Και τότε κάθε εμπόδιο που μπαίνει στη ροή της θα είναι ένα μικρό ξυλάκι στον χειμαρρώδη δρόμο της.

Aντικατάσταση. Παλιές και άχρηστες συνήθειες τις αλλάζω με νέες και ωφέλιμες τόσο για το δικό μου καλό, όσο και των άλλων.

Κατανόηση. Δυναμώνω μέσα μου τη δύναμη ν' αγαπώ και να συγχωρώ. Ξέρω πως η ζωή σαν μπούμερανγκ μου ανταποδίδει, ότι της προσφέρω. Γίνομαι καλός ιχνηλάτης της ζωής.

 
Ευγνωμοσύνη. Εστιάζω σε ότι όμορφο, σημαντικό και καλό έχω στη ζωή μου σήμερα και εκφράζω την ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι ζω για να ξεκινήσω κάτι νέο, ό,τι έχω τη δύναμη της αγάπης, ότι έχω ανθρώπους ν' αγαπώ και ότι ξεκινώ με απόφαση ν' αποδεσμεύσω το παρελθόν που μου δημιουργεί βαρίδια και ν' αξιοποιήσω ότι καλύτερο έχω αυτή τη στιγμή στη ζωή μου για μία νέα ζωή αγάπης, υγείας κι ευτυχίας που είναι ο πραγματικός σκοπός της ζωής: η επιτυχία στην ευτυχία!

Αλλά σα γυναίκες, ας μην ξεχνάμε πως είμαστε πρώτα απ' όλα συναισθηματικές υπάρξεις ζωής. Το μυαλό μπορεί να ξεχνά, η καρδιά ποτέ! Γι αυτό ελπίζω η καρδιά μας να θυμάται πάντα, όσα η λογική ξεχνά όταν αγαπά.



Ξένια Γιαννάκη,
Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα