Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Freddie Mercury: Η ζωή του μύθου... βραβεύτηκε!

Freddie Mercury: Η ζωή του μύθου... βραβεύτηκε!

Το επιβεβαιώνουν πολλές λίστες, ψηφοφορίες, έρευνες και σφυγμομετρήσεις: ο Freddie Mercury παραμένει ένας από τους πιο δυνατούς μύθους της ποπ κουλτούρας που δεν έχουν φθείρει καθόλου τα 20+ χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τον θάνατό του.

Σταθερά -κυρίως- οι Άγγλοι τον επιλέγουν σαν ένα από τα πιο δημοφιλή, σπουδαία και επιδραστικά πρόσωπα της μουσικής ακόμη και τώρα διατηρώντας ζωντανό τον προσωπικό του μύθο αλλά και τον ήχο των Queen που παραμένει ένα από τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών με πωλήσεις που έχουν φτάσει τα 300 εκατομμύρια και με 18 άλμπουμ αλλά και 18 σίνγκλς στην πρώτη θέση.

Η οπερετική του φωνή μεγάλης έκτασης, ο συμφωνικός / progressive ήχος του συγκροτήματος με το σημαδιακό όνομα, η σκηνική του παρουσία, χαρακτηριστικά τραγούδια όπως τα: "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You" και "We Are the Champions" αλλά και το ότι υπήρξε ένα από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που χάθηκαν από AIDS του πρόσφεραν "αιώνια μνήμη" αλλά και μια εξέχουσα θέση στην ιστορία του ροκ, της ποπ κουλτούρας και της gay κοινότητας.

Πρόσφατα η βράβευση ενός ντοκιμαντέρ που αναφέρεται  στη ζωή του με το σπουδαίο τηλεοπτικό βραβείο: Rose D' Or, επιβεβαιώνει την δυναμική του ονόματός του. Πρόκειται για την ταινία του Rhys Thomas με τίτλο: "Freddie Mercury: The Great Pretender" για το BBC που βραβεύτηκε στα ετήσια τηλεοπτικά βραβεία που δόθηκαν φέτος στις Βρυξέλλες, για την καλλιτεχνική του αξία και για την ολοκληρωμένη παρουσίαση μιας σπουδαίας προσωπικότητας. Ο ίδιος σκηνοθέτης πριν από δύο χρόνια είχε δημιουργήσει κι ένα φιλμ για το συγκρότημα του, με τίτλο: "Queen: Days of Our Lives".
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα