Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Economist: Επαίτες Οι Έλληνες! Το Ελ. Βενιζέλος Στο Δρόμο Των Ολυμπιακών Ακινήτων

Ως “επαίτες” που “δεν μπορούν να έχουν επιλογή” παρουσιάζει τους Έλληνες το περιοδικό “Economist” σε δημοσίευμα με θέμα το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

elvel Economist: Επαίτες οι Έλληνες! Το Ελ. Βενιζέλος στο δρόμο των Ολυμπιακών Ακινήτων

 “Άνοιξε με πολλές φανφάρες πριν από 12 χρόνια αλλά ήδη δείχνει ότι έχουν περάσει και καλύτερες μέρες”, επισημαίνει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι αρκετές ξένες εταιρείες το έχουν εγκαταλείψει και πως ελλείψει χρημάτων ο κλιματισμός παραμένει κλειστός μέχρι τον Ιούνιο. 


Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Κίνα και τις επιχειρηματικές συμφωνίες που επιδιώκει λέγοντας πως η κυβέρνηση ελπίζει ότι το χρήμα των Κινέζων θα αποτρέψει την παρακμή του αεροδρομίου. 

Σχολιάζει, δε, πως “στην πραγματικότητα το να βασίζεσαι σε ευμετάβλητα επιχειρηματικά σχέδια ξένων αεροπορικών εταιρείων είναι σπάνια έξυπνη κίνηση”. Στη συνέχεια αναφέρει ότι “η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, που παράγει περίπου το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της, χρειάζεται απεγνωσμένα υποστήριξη από ξένες αεροπορικές εταιρείες και επενδυτές”. 

Καταλήγοντας υποστηρίζει ότι “θα χρειαστεί αποφασιστική προσπάθεια από την κυβέρνηση προκειμένου το αεροδρόμιο της Αθήνας να μην έχει την ίδια τύχη όπως το Ολυμπιακό Πάρκο το οποίο ολοκληρώθηκε το 2004 και τώρα μοιάζει τόσο κατεστραμμένο όσο ο Παρθενώνας”.

ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα