Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Βρέθηκε το μυστικό της αιώνιας νεότητας;


Το μυστικό για την αιώνια νεότητα ίσως βρίσκεται στο ''ξύπνημα'' των βλαστοκυττάρων που ''κοιμούνται'' στο δέρμα μας, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι καθώς μεγαλώνουμε, χάνουμε την ικανότητα να ωθούμε αυτά τα κύτταρα να βρίσκονται σε δράση ώστε να αναγεννούν κατεστραμμένο δέρμα.
Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη αυτή μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη αποτελεσματικότερων θεραπειών ομορφιάς για την καταπολέμηση των ρυτίδων.

Στη μεγαλύτερη μελέτη του είδους της, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια πολύπλοκη εικονική προσομοίωση για να ελέγξουν τις τρείς πιο δημοφιλείς θεωρίες για το πώς το δέρμα μας ανανεώνεται σε ένα διάστημα τριών ετών.
Ο Δρ. Xinshan Li, δήλωσε: ''Η θεωρία που φαίνεται να ανταποκρίνεται καλύτερα στην πραγματικότητα, υποστηρίζει ότι το δέρμα διαθέτει ένα πλήθος κυττάρων που ''κοιμούνται''. Πρόκειται για βλαστοκύτταρα, τα οποία εντοπίζονται στο κατώτερο στρώμα του δέρματος, αλλά δεν διαιρούνται συνεχώς ώστε να παράγουν νέα κύτταρα''.
''Ωστόσο, αυτά τα κύτταρα μπορούν να βρεθούν ξανά σε δράση, εάν το δέρμα μας υποστεί κάποια βλάβη, ή εάν μειωθούν τα υπόλοιπα κύτταρα, λόγω γήρανσης, εξασφαλίζοντας έτσι ότι το δέρμα ανανεώνεται συνεχώς κάτω από όλες τις συνθήκες."
Καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής μας το δέρμα μας ανανεώνεται συνεχώς, αλλά μέχρι τώρα οι επιστήμονες δεν έχουν συμφωνήσει για τον ακριβή μηχανισμό με τον οποίο συμβαίνει αυτό.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Sheffield που πραγματοποίησαν την έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο έντυπο Nature, φιλοδοξούν να δώσουν μια οριστική  απάντηση στο πως ανανεώνεται το δέρμα μας και να συμβάλλουν σύντομα στην καταπολέμηση της γήρανσης και πιθανότατα του καρκίνου του δέρματος.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα