Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

αντικαταθλιπτικά βότανα

Αντικαταθλιπτικά Βότανα

Στη δύσκολη εποχή της κρίσης, η ψυχολογία των περισσότερων βρίσκεται στα Τάρταρα, ενώ η κατάθλιψη και η μελαγχολία είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Παρόλο που η ιατρική και η φαρμακοβιομηχανία έχουν πραγματοποιήσει άλματα στην αντιμετώπιση των ψυχικών νόσων, υπάρχουν αρκετές παραδοσιακές φυσικές θεραπείες για την ψυχική κατάρρευση.
Το Έθνος Υγεία, παρουσιάζει τα βοτάνια που μπορούν να αποτελέσουν μία ιδανική εναλλακτική θεραπεία στις ήπιες μορφές κατάθλιψης και μελαγχολίας.

Πεύκο
Βρασμένα φύλλα πεύκου και αρσενικά άνθη του στο νερό της μπανιέρας ηρεμούν, ξεκουράζουν και ανακουφίζουν όσους πάσχουν από κατάθλιψη. Στη μυθολογία, το πεύκο ήταν το αγαπημένο φυτό της Ρέας, μητέρας των θεών γιατί συμβόλιζε την ένωση των γονιών της, του Ουρανού και της Γης.
Βάλσαμο
Είναι ιδανικό για την κατάθλιψη της εμμηνόπαυσης και τις νευραλγίες,ενώ ως καταπραϋντικό φυτό, ηρεμεί και τονώνει τον οργανισμό.
Γκίγκο
Θαυματουργό βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως από Κινέζους θεραπευτές και μεταξύ άλλων βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Κυκλοφορεί στο εμπόριο σε πολλές μορφές: δισκία, κάψουλες,βάμμα, ωστόσο η χρήση του απαιτεί προσοχή αν συνδυάζεται με άλλα φάρμακα.
Διαβάστε περισσότερα για το Γκίνγκο
Τζίνσενγκ
Αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του σωματικού και νοητικού στρες, χορηγείται σε περίπτωση γενικής αδυναμίας που προέρχεται από κατάθλιψη.
Ερυθραία
Ευδοκιμεί στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας και συναντάται σε αμμώδη εδάφη, ενώ οι αντικαταθλιπτικές ιδιότητές του αναγνωρίζονται επίσημα ακόμα και στις μέρες μας από τους πρακτικούς γιατρούς και την συνιστά ως φάρμακο κατά της μελαγχολίας ο διάσημος Γερμανός βοτανολόγος Kneipp
Μελισσόχορτο
Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και σε συνδυασμό με βαλεριάνα και ζυθοβότανο καταπολεμά την αϋπνία, ενώ ο Άραβας γιατρός Αβικέννας έλεγε ότι «το μελισσόχορτο κάνει την καρδιά ευτυχισμένη»
Τριγωνέλλα
Η κατανάλωσή της προκαλεί πάχυνση και ενισχύει τον αδύναμο οργανισμό, ενώ είναι τονωτκή στις περιπτώσεις ψυχικών και φυσικών ασθενειών.
Φασκόμηλο
Μετριάζει τον ερεθισμό του νευρικού συστήματος και κατευνάζει τον εγκέφαλο,ενώ είναι ευεργετικό σε περιπτώσεις νευρικών διαταραχών,καταθλιπτικών καταστάσεων και ατονίας της μνήμης.


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα