Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Θέλεις να μην παρακολουθούν το κινητό σου;

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSEEQnjJcbm0Ow9Pp0cngO295l8bqkdfFues_PwQYJoaWnZ1i9_ZQ

Η New York Times σε δημοσίευμά της την περασμένη Τρίτη, ανέφερε πως σε δείπνο που είχε ο Edward Snowden με τους νομικούς του συμβούλους στο Hong Kong, τους ζήτησε να βάλουν τα κινητά τους στο ψυγείο, για να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα να παρακολουθούνται από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Θεώρησε δηλαδή, ότι το ψυγείο μπορεί να λειτουργήσει ως κλωβός του Faraday, αποκλείοντας την μετάδοση οποιουδήποτε ηλεκτρομαγνητικού κύματος από και προς τις συσκευές. Ισχύει;
Ο συντάκτης του MAKE Michael Colombo, αποφάσισε να το δοκιμάσει. Πήρε λοιπόν δύο Android smartphones, τοποθέτησε το ένα στο ψυγείο και χρησιμοποίησε το άλλο για να τον πάρει τηλέφωνο. Όπως θα φανταζόσασταν όλοι όσοι γνωρίζετε ότι τα ψυγεία δεν αποτελούνται αποκλειστικά από μέταλλο, το smartphone στο ψυγείο, χτύπησε κανονικά. 

Δεν συνέβη όμως το ίδιο, όταν τοποθέτησε το smartphone σε ένα μεταλλικό shaker για cocktail. Όταν κάλεσε τον αριθμό από την άλλη συσκευή, η κλήση του προωθήθηκε, ενώ στο smartphone που ήταν μέσα στο shaker, δεν εμφανίστηκε καν η κλήση. Οπότε… όταν έχετε να συνωμοτήσετε, εκτός από τις μπύρες και τα τσιπς που είναι πάντα αναγκαία σε μία καλή συνωμοσία, έχετε πρόχειρα και μερικά shakers. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον κλωβό του Faraday, μπορείτε να κάνετε κλικ στο σχετικό λήμμα της Wikipedia, εδώ.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα