Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Δέσε με!

Μετά το φαγοπότι στο περιβόητο πάρτι των «Αγορών», ήρθαν τώρα οι μουρμούρες κι οι φτηνές δικαιολογίες με προπέτασμα τους λανθασμένους πολλαπλασιαστές και τ' άλλα ασυγχώρητα σφάλματα στα αμφίβολης χρησιμότητας οικονομετρικά μοντέλα τους.

Ήρθε εν τέλει η παραδοχή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι διαπράχθηκαν «μεγάλα λάθη» στον χειρισμό της κρίσης χρέους που προκάλεσαν ο έκπτωτος ερωτύλος διευθυντής μαζί με τον –έκπτωτο επίσης- Γιωργάκη Mind-the-GAP Παπανδρέου. Η κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα, όπως ομολογείται στην  έκθεση αξιολόγησης και αποτίμησης του πρώτου προγράμματος της ελληνικής οικονομίας από το 2010 ως το 2012, προκαλεί κάποιο σούσουρο στα γραφεία των αναλυτών.



Ο Οικονομικός Διευθυντής της Τρόικας Εσωτερικού, Γιάννης Στουρνάρας, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γι’ αυτή την ομολογία αποτυχίας από το Δ.Ν.Τ. και απάντησε ότι τους τα είχε πει εκείνος (sic).

Πληροφορούμαστε δε, ότι ο  κ. Οικονομικός Διευθυντής της Τρόικας Εσωτερικού, συνέβαλε στη διαμόρφωση του σχετικού εγγράφου, αφού, όντως, είχε ερωτηθεί από τους προϊσταμένους του της Τρόικας Εξωτερικού σχετικά με τις αδυναμίες του προγράμματος, υπό την ιδιότητά του – τότε – ως προέδρου του ΙΟΒΕ.

Τότε, υποστηρίζει σήμερα ο κ. Οικονομικός Διευθυντής, είχε επισημάνει στους συναδέλφους του τεχνοκράτες, ότι κακώς το πρόγραμμα έδινε έμφαση κυρίως στη μείωση του ελλείμματος και όχι στις διαρθρωτικές αλλαγές.

«Είναι πολύ θετικό να μαθαίνουμε από τα λάθη (σ.σ. των προϊσταμένων) μας», είπε ο κ. Οικονομικός Διευθυντής,  σχολιάζοντας το έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αλλά ας αφήσομε κατά μέρος τον αχρησίμευτο κ. Διευθυντή να λέει τα δικά του στις κάμερες της Ελληνικής Τηλεδημοκρατίας μας.

Η σπουδή του Δ.Ν.Τ., κατά συνειρμό και της κ. Προέδρου του, να παραδεχθεί σφάλματα, ως εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα γυνή, αν συνδυαστεί με τις δηλώσεις του Alexis: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους [...] και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια (!!) και τα ομόλογα που λήγουν», μοχλεύουν θεωρίες συνωμοσίας.

Έτοιμη λοιπόν, κατά μία τέτοια θεωρία συνωμοσίας,  η διάδοχη κατάσταση, με τα πανωτόκια πληρωτέα, χωρίς λογιστικό έλεγχο, χωρίς να καταδειχθεί ο ρόλος αρπακτικών όπως η Goldman Sachs ή άλλων απίθανων κερδοσκόπων που μέχρι το περασμένο καλοκαίρι αγόραζαν ομόλογα στο 17 έως 25% της ονομαστικής τους τιμής. Και ο Alexis πρόθυμος (?) να τους πληρώσει «εις ολόκληρον», όταν θα μπορεί.

Έτοιμος λοιπόν ο Alexis να κυβερνήσει, κατά αυτήν την εκδοχή, εξ ου και τα σούρτα-φέρτα, τα χαμόγελα κι οι αγκαλίτσες!

Κακοήθειες και νοσηρή φαντασία θα αντιτάξει ο άλλος, σε τέτοιες θεωρίες. 

Επειδή όμως κι άλλοι, στο πολύ κοντινό παρελθόν, πρόθυμοι και παρόντες σήμερα, μπέρδεψαν την επιμήκυνση του χρόνου εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, με την επιμήκυνση του θλιβερού τους πέους, ας έχομε το νου μας σε αυτά που λέγονται αρμοδίως.

Πάντως ο Alexis, συμπληρώνουν οι τελευταίοι, με νόημα, δεν είναι κανένα κορόιδο  να θέλει να αναλάβει αυτός τις «διαρθρωτικές αλλαγές», υποκατάστατης εντολοδόχος εξυπηρέτησης ενός χρέους ειδεχθούς, επειδή αυτό το χρέος είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί και ύποπτου επειδή δεν έχει ελεγχθεί. 

Σε κάθε περίπτωση, καλά δεν θα έκανε να μας έδινε μερικές διευκρινίσεις, ο Alexis, πάνω σε αυτό το θέμα?


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα