Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η προτίμηση των ανδρών στις νεαρότερες συντρόφους ευθύνεται για την εμμηνόπαυση

Η προτίμηση των ανδρών στις νεαρότερες συντρόφους ευθύνεται για την εμμηνόπαυση

Εναλλαγές της διάθεσης, εξάψεις και νυχτερινή εφίδρωση. Η εμμηνόπαυση και οι παρενέργειές της, που ταλαιπωρούν τις γυναίκες έχουν έναν υπαίτιο, σύμφωνα με τους επιστήμονες: τους άνδρες.

Ερευνητές της εξελικτικής γενετικής από το Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η τάση των ανδρών να επιλέγουν νεότερες συντρόφους είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί ουσιαστικά περιττή η γονιμότητα για τις μεγαλύτερες γυναίκες. Και αυτό τελικά οδήγησε στην εμμηνόπαυση.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που εδώ και χρόνια προβληματίζει τους επιστήμονες, καθώς προκύπτει πως το ανθρώπινο είδος είναι το μοναδικό που δεν μπορεί να αναπαραχθεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Προηγούμενες θεωρίες πρότειναν ως απάντηση σε αυτό το «φαινόμενο της γιαγιάς». 

Σύμφωνα με αυτή την άποψη οι γυναίκες χάνουν τη γονιμότητά τους σε μία ηλικία στην οποία πιστεύουν ότι δεν θα προλάβουν να δουν το παιδί τους να μεγαλώνει.

Με βάση με την τελευταία θεωρία όμως, μελετώντας την πορεία του ανθρώπινου είδους οι επιστήμονες κατέληξαν πως η εμμηνόπαυση ήταν η εξελικτική απάντηση στην τάση των ανδρών να επιλέγουν νεαρότερες γυναίκες. Αυτό σήμαινε πως δεν υπήρχε λόγος να παραμείνουν γόνιμες οι μεγαλύτερες γυναίκες.

Μάλιστα, με βάση αυτό το συμπέρασμα, πιστεύουν ότι τα δεδομένα για την εμμηνόπαυση θα αλλάξουν τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Με ολοένα και περισσότερες γυναίκες να αργούν να δημιουργήσουν οικογένεια, στις οποίες θα καθυστερεί η εμμηνόπαυση, τα σχετικά γονίδια θα περάσουν στις απογόνους τους και σε μία σημαντική πάροδο ετών θα αλλάξει και η ηλικία στην οποία παύει μία γυναίκα να είναι γόνιμη.



ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα