Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Bilderberg 2013>Πίσω από τις κουρτίνες του Grove hotel στο Watford της Αγγλίας

Από την Ιόλη Πιερίδη

Great Wall of Watford
Οσοι βρέθηκαν στο διάστημα 6-9 Ιουνίου στη περιοχή του ξενοδοχείου-spa Grove στο Watford, μία μικρή πόλη λίγο έξω από το Λονδίνο, έμειναν για μια ακόμη φορά εντυπωσιασμένοι από τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας και το“Σινικό Τείχος”-ο μεγάλος φράχτης που στήθηκε για να κρατάει στην απέξω περίεργους, διαδηλωτές και δημοσιογραφικά συνεργεία.
Η φετινή σύνοδος της Λέσχης είχε, δημοσιογραφικά τουλάχιστο, την τιμητική της:Mainstream ΜΜΕ, όπως το BBC, εφημερίδες όπως ο Guardian, ιταλικά και γαλλικά κανάλια, βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος δίπλα στον Alex Jones του Infowar σε “περιθωριακούς» bloggers και κυνηγούς του  κορυφαίου συνομωσιολογικού event.

Τα 130 μέλη της (όχι και τόσο παγκόσμιας) ελίτ που έλαβαν μέρος, προσπάθησαν μάλλον μάταια να προσδώσουν στην Σύνοδο την χαμένη της αίγλη. Η παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ και του Ντέηβιντ Κάμερον σε συνδυασμό με την απουσία ισχυρών ονομάτων της γερμανικής πολιτικής ζωής, είναι αποκαλυπτική του αδυσώπητου πολέμου ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και την Γερμανίδα καγκελάριο.
Η τελευταία αναζητά απεγνωσμένα συμμαχίες στην Κίνα και την Ρωσία παρότι ο ερωτευμένος Πούτιν δεν ταιριάζει στο προφίλ της αυστηρής Μέρκελ.
Τέλος πάντων, παρά τα έντονα χαρακτηριστικά υπαρξιακού προσανατολισμού της, δεν παύει μια Σύνοδος της Bilderberg να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα γεγονότα της χρονιάς που επηρεάζουν, ως ένα βαθμό, τις εξελίξεις της παγκόσμιας οικονομίας.
Όπως συμβαίνει σ΄αυτές τις περιπτώσεις οι πιο σημαντικές αλήθειες ακούγονται ανάμεσα στα πηγαδάκια των προσκεκλημένων.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΚΕΡΜΑΝ
Κι εδώ η ευρωπαική κρίση και κυρίως η Ελλάδα, αυτό το πρόθυμο Πειραματόζωο των Λαθών, είχε την τιμητική της. Χαρακτηριστικό της ευρωπαικής (και παγκόσμιας) αμηχανίας για την διαχείριση της κρίσης είναι και κάτι που δεν συνηθίζεται ανάμεσα στους συμμετέχοντες: Eνα από τα εκλεκτά μέλη της, το πρώην αφεντικό της Deutsche Bank AG και ψηλά στην ιεραρχία της Λέσχης, ο Josef Ackermann, σημερινός Chairman of the Board,  της Zurich Insurance Group Ltd, βρέθηκε στο στόχαστρο ισχυρών ονομάτων της παγκόσμιας οικονομίας! Δέχθηκε δηλαδή επίθεση εκ των έσω!
Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αλήθεια για την ευρωπαική κρίση και την αντιμετώπιση της Ελλάδας. Σύμφωνα με τους επικριτές του, η Deutsche Bank,  επί προεδρίας του, βρέθηκε με ελάχιστα ίδια κεφάλαια και με  “φουσκωμένους” ισολογισμούς. Με απλά λόγια δεν διαθέτει κασαδούρα-μαξιλάρι ούτε για να διασωθεί η ίδια. Απεναντίας εξακολουθεί να είναι ανοιχτή απέναντι στο ελληνικό χρέος.
Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια που τρομοκρατεί την Μέρκελ και τον Σόιμπλε και η οποία απειλεί ανά πάσα στιγμή να ανατινάξει την Ευρώπη ολόκληρη.
Τα άδεια ταμεία των “ισχυρών” ευρωπαικών τραπεζών ( Deutsche Bank, BNP Paribas, Credit Agricole με ίδια κεφάλαια 50-100 δισ. δολαρίων και ισολογισμούς 2,5 τρισ.δολάρια) θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αχίλλειο πτέρνα της προεκλογικής εκστρατείας για την καγκελάριο Μέρκελ και το κόμμα της. 
Εδώ θα την χτυπήσουν αλύπητα οι Αμερικανοί οι οποίοι απαιτούν νέο κούρεμα του χρέους της Ελλάδας, για το οποίο θα πονέσουν οι Γερμανοί.  
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” σχεδόν από την αρχή της κρίσης και από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος Καν για τον “βιασμό” της καμαριέρας έκανε λόγο για την σφοδρή σύγκρουση HΠΑ-Γερμανίας που επρόκειτο να ακολουθήσει.
Δύο χρόνια μετά αυτή η σύγκρουση γίνεται πρώτο θέμα ακόμη και στο  ΒΗΜΑ-βλέπε πρωτοσέλιδο της Κυριακής. Πως θα αντιδράσουν οι Γερμανοί στο ξύλο των Αμερικανών; Αρχικά συνθλίβοντας ακόμη περισσότερο την Ελλάδα και τους Έλληνες. Το τέλος του έρωταΣαμαρά-Μέρκελ θα έλθει με  το γερμανικό τροπάριο ότι δεν εφαρμόζεται σωστά το Μνημόνιο-αλλά δεν μας λένε οι Γερμανοί πως θα εφαρμόσουν π.χ. το Μνημόνιο για την φοροφυγάδες τηςΛίστας Λαγκάρντ, οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί στις μίζες της Siemens.)
Για την ώρα η Μέρκελ (Lufthansa ) επέλεξε το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να παρουσιάσει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο σε μήκος αεροσκάφος του κόσμου, το B747-8, τη «Βασίλισσα των Αιθέρων», καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά, δηλώνοντας την πρόθεσή της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς ελληνο-γερμανικούς δεσμούς(!).
Το αδιέξοδο λοιπόν και η επικινδυνότητα της ευρωπαικής τραπεζικής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο της Συνόδου στο Watford.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Αλλά αν ο προβληματισμός για την ευρωπαική κρίση και η σύγκρουση ευρώ δολαρίου ήταν αναμενόμενο να απασχολήσουν την πρόσφατη Σύνοδο της Λέσχης εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά ήταν η αναζήτηση ζωής στην πλανήτη Αρη! Ακριβώς.
Από το μέλη της Λέσχης και τις εταιρείες που εκπροσωπούσαν ζητήθηκε ενίσχυση για τις έρευνες γύρω από την ύπαρξη ζωής η της  δυνατότητας ζωής στον Αρη η κάποιον άλλο από τους πλανήτες. Αλήθεια, τι είναι αυτό που έκανε την Λέσχη να ασχοληθεί με την δυνατότητα ζωής έξω από τον πλανήτη Γη;
Το σενάριο θα μπορούσε να γίνει εφιαλτικό εάν αρχίσουμε να αναζητούμε το γιατί. Στη σκέψη και μόνο...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα