Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Η βρετανική μυστική υπηρεσία MI6 προειδοποιεί για «ρατσιστικές» βόμβες



Πριν από 15 χρόνια υπήρξαν οι πρώτες δημόσιες αναφορές για μια υποτιθέμενη ανάπτυξη «εθνοβομβών» - όπλα που σκοτώνουν μόνο ορισμένες ομάδες του πληθυσμού μιας χώρας. Πολλοί έχουν γελάγει γι 'αυτό. Εν τω μεταξύ, είναι μια πραγματικότητα.

Το 1998 για πρώτη φορά ένα άρθρο της Λονδρέζικης Sunday Times έτυχε της παγκόσμιας προσοχής, όπως έγραφε ότι Ισραηλινοί επιστήμονες εργάζονται σε μια βιολογική βόμβα που θα σκοτώνει μόνο τον αραβικό πληθυσμό - αλλά όχι τον εβραϊκό. Αλλά και η εξειδικευμένη στρατιωτική έκδοση Jane's Foreign Report έχει αναφέρει ότι οι Ισραηλινοί εργάζονται σε μια επιδημία πανώλης, η οποία θα αποδεκατίζει μόνο Παλαιστίνιους. Νωρίτερα, ο τότε αμερικανός Υπουργός Άμυνας Ουίλιαμ Κόχεν είχε αναφέρει ότι πολλές χώρες εργάζονται πάνω σε βιολογικά όπλα, τα οποία είναι για να αποδεκατίζουν μόνο συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες - τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το θεώρησαν προφανές ως ένα παράλογο αστείο. Παρόλο που έχουν αναφερθεί συχνά σε αυτό, δεν έλαβαν ποτέ το θέμα στα σοβαρά. Τέλος, λένε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Έτσι, δεν υπάρχουν γενετικές διαφορές μεταξύ των ομάδων των ανθρώπων. Οι επιστήμονες της γενετικής έκριναν για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι είναι αδύνατο να αναπτυχθούν «εθνοτικά όπλα».

Αλλά αυτή η υπόθεση έχει πλέον αποδειχθεί ως λάθος. Μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών έχει αναφέρει σε μια πρόσφατη μελέτη, ποιές χώρες έχουν ήδη τέτοια όπλα, και ως εκ τούτου κάποιες επιδημίες κατά τους τελευταίους μήνες δεν είναι τίποτα άλλο παρά δοκιμές σε σχέση με την «εθνοτική βόμβα». Οι κυβερνήσεις δεν μιλάνε ανοιχτά για το θέμα - γιατί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει προστασία απέναντι σε αυτή την απειλή.
Σε μια πρόσφατη έκθεση της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας πληφοριών MI6 αναφέρονται τα εξής: «Λόγω της αποκωδικοποίησης του ανθρώπινου γονιδιώματος έχουν εντοπιστεί και εντοπίζονται σε αμέτρητα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο ανθρώπινες γονιδιακές αλληλουχίες οι οποίες δημοσιεύονται. Πολλά ερευνητικά προγράμματα ασχολούνται ειδικά με τις γενετικές διαφορές σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Αυτό δείχνει ότι πράγματι ένα απροσδόκητα υψηλό ποσοστό των ειδικών γονιδιακών αλληλουχιών εντοπίζονται σε μια ομάδα του πληθυσμού, ενώ δεν βρίσκονται σε άλλες ομάδες».

Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι γενετικοί δείκτες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Η βιοϊατρική παρέχει τις κατάλληλες τεχνικές. Αρκετές χώες που κατέχουν τα βιολογικά όπλα, τα οποία απενεργοποιούν τα γονίδια. Στην έκθεση αναφέρεται ρητά ότι τέτοια όπλα δεν πρέπει κατ 'ανάγκην να είναι θανατηφόρα: «Θα μπορούσαν να κάνουν έναν αντίπαλο προσωρινά ανίκανο ή να τον αποδυναμώσουν μόνιμα».
Η πιθανή χρήση τους δεν περιορίζεται στις παραδοσιακές μορφές πολέμων, αλλά μπορεί να συμβεί στο πλαίσιο μυστικών επιχειρήσεων σε μακροχρόνιες συγκρούσεις, προκειμένου να καταστρέψουν την κοινωνία του εχθρού σε μακροπρόθεσμη βάση. Ακόμα κι αν μόνο 10% ή 20% του πληθυσμού του εχθρού επηρεαστεί από αυτά τα όπλα, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της πληγείσας κοινωνίας. Μια σουηδική ερευνητική ομάδα είχε ήδη από το 1993 ενημερώσει για την πιθανότητα αυτών των λεγόμενων «εθνοτικών όπλων», τα οποία προκαλούνται από γενετικά τροποποιημένα στοιχεία, έτσι ώστε να επηρεάζουν μόνο ορισμένες εθνικότητες.
Ο εμπειρογνώμονας βιολογικών όπλων Γιαν Βαν Άκεν από το γερμανικό Αμβούργο, επικεφαλής του γερμανο-αμειρκανικού Sunshine-Project, είχε αναφέρει ότι «σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση, τα εθνοτικά όπλα δυστυχώς είναι εφικτά, γενετιστές και ιολόγοι πρέπει να επανεξετάσουν την θέση τους». Το καθεστώς του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής φέρεται να έχει εργαστεί σε ένα μικρόβιο που κάνει τους άνδρες άγονους - κατά προτίμηση τους μαύρους. Είτε αυτό είναι πραγματικό γεγονός ή προπαγάνδα: «Εν πάση περιπτώσει, κανένα από αυτά δεν έχει δουλέψει στην πράξη», ανέφερε ο ιολόγος Αλεξάντερ Κέκουλε του Πανεπιστημίου Χάλε-Βίττενμπεργκ.

Ο Γιαν Βαν Άκεν πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στα επόμενα χρόνια. Την απόδειξη βλέπει σε μια ανάλυση του 2009 από την Ταϊβάν, όπου οι ερευνητές είχαν εξετάσει τα θύματα που προτίμησε το παθογόνο SARS.
Έτσι, μια συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου κάνει τους ανθρώπους ιδιαίτερα ευάλωτους στην μερικές φορές θανατηφόρα ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος. Αυτή η παραλλαγή του γονιδίου που ονομάζεται HLA-B 4601 φαίνεται να ήταν διαδεδομένη στη νότια Κίνα. Στην Ταϊβάν, από την άλλη πλευρά, ήταν εξίσου σπάνια, όπως και στην Ευρώπη. Αυτό «θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί το SARS ήταν ανεξέλεγκτο το 2009 στη Νοτιοανατολική Ασία και εκτός από το Τορόντο, πουθενά αλλού στον κόσμο», σύμφωνα με του ερευνητές από το Mackay Memorial Hospital στην Ταϊπέι.

Η μετάλλαξη SARS είναι ένα μόνο παράδειγμα. Στον άνθρωπο υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες, γονιδιώματα - ιδανικοί στόχοι για «εθνοτικά όπλα». Έτσι, στον άνθρωπο υπάρχουν παραλλαγές στα γονίδια, οι οποίες καλούνται SNPs (snips) - πολυμορφισμοί μονών νουκλεοτιδίων. Αυτές οι μικροσκοπικές διαφορές συμβαίνουν περίπου κάθε 200 γράμματα DNA, και περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των SNP φαίνεται να είναι χαρακτηριστικό μιας ομάδας πληθυσμού.
Σε μερικά από αυτά έχει παρατηρηθεί μια εκπληκτική αποκλειστικότητα: Υπάρχει, σε ένα γονίδιο, του οποίου η λειτουργία είναι άγνωστη, μια μετάλλαξη που ονομάζεται TSC0493622. Δεν υπάρχει καν σε Ασιάτες, αλλά στο 94% των Αφρικανών. «Ορισμένα SNPs κάνουν τα άτομα επιρρεπή σε διάφορες ασθένειες, δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό», επιβεβαίωσε o φαρμακολόγος Ρούτς Ιβάρ του Βερολινέζικου Charité.
Δεν είναι ακόμη γνωστό ένα SNPs το οποίο σχετίζεται με ένα ζωτικής λειτουργίας γονίδιο, αλλά και να επικρατεί ταυτόχρονα μόνο σε μια εθνοτική πληθυσμιακή ομάδα, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα.
«Οι γνώσεις μας για τα γονίδια προχωρούν με εκπληκτικό ρυθμό», ανέφερε ο Ρόμπιν Κάπλαντ, ο οποίος εργάζεται για την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στο τμήμα για τις νάρκες και τα όπλα. «Αυτό που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ακόμη και πριν από λίγα χρόνια, έχει από καιρό γίνει πραγματικότητα. Έτσι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σχετικά με τα εθνοτικά όπλα τώρα».

Τον Σεπτέμβριο του 2002, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού προέτρεψε την πολιτική, την επιστήμη και τη βιομηχανία να εισαγάγει γρήγορα αυστηρότερους ελέγχους - και λόγω του κινδύνου των «εθνοτικών όπλων». Μια παρόμοια έκκληση της Διεθνής Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού είχε προηγουμένως υπάρξει μόνο μία φορά. Αυτό ήταν το 1918 κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως οι Γερμανοί είχαν δοκιμάσει μια νέα μορφή πολέμου: Το δηλητηριώδες αέριο ως όπλο - που κανείς δεν το ανέμενε μέχρι τότε.
Πολλά ερευνητικά πρότζεκτ παρέχουν ήδη τις απαραίτητες πληροφορίες - όπως το πρόγραμμα HapMap - μια ελεύθερα διαθέσιμη βάση δεδομένων γονιδιώματος: Σε αυτό, από τον Οκτώβριο του 2002 αναλύονται οι γενετικές διαφορές μεταξύ τεσσάρων εθνοτικών ομάδων: Λευκοί πολίτες των ΗΠΑ, Κινέζοι Χαν, Ιάπωνες και οι Γιορούμπα της Νιγηρίας.
Το σκεπτικό των επιστημόνων που ανησυχούν για την εθνική βόμβα ακούγεται εύλογο. Φοβούνται ότι η βάση των γνώσεων για τα «εθνοτικά όπλα» συσωρρεύεται μέσα από τα πολιτικά ερευνητικά προγράμματα. Το ένα είναι το πρόγραμμα του ανθρώπινου γονιδιώματος Human Genome Organization - ένα παγκόσμια συντονισμένο ερευνητικό πρόγραμμα για την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Ένα άλλο είναι το πρόγραμμα της ποικιλομορφίας του ανθρώπινου γονιδιώματος, ο στόχος του οποίου είναι να ανακαλύψει τις γενετικές διαφορές μεταξύ των ομάδων του πληθυσμού, με τελικό στόχο την γονιδιακή θεραπεία - για παράδειγμα στην παρασκευή των ιών που επιτίθενται μόνο σε καρκινικά κύτταρα - κίνδυνος στρατιωτικής χρήσης.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η γνώση για τη δομή του γονιδιώματος και τη λειτουργία του καθώς και η γνώση των εθνικών πολυμορφισμών στις πλέον εξελιγμένες μεθόδους γονιδιακής θεραπείας παρέχουν την ικανότητα παραγωγής βιολογικών όπλων στο εργαστήριο, που θα μπορούσαν να σκοτώνουν συγκεκριμένες ανθρώπινες ομάδες.
Για το Ισραήλ γνωρίζουμε ότι ήταν η πρώτη χώρα που ανέπτυξε τέτοια βιολογικά όπλα, τα οποία υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός βρίσκονται σε μια διαδικασία αποσύνθεσης. Σε απλά Ελληνικά: Εάν το έδαφος του εχθρού βομβαριστεί μετά την δύση του ηλίου, για παράδειγμα με τη χρήση ανεπάνδρωτων αεροσκαφών, τότε όλοι οι εχθροί που έρχονται σε επαφή με αυτές τις ουσίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνονται. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες, μετά την ανατολή του ηλίου, μπορούν με ασφάλεια να διεισδύσουν σε αυτόν τον τομέα. Αυτό δεν είναι ουτοπία, αλλά ήδη μια πραγματικότητα.

Η βρετανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών MI6 αναφέρει στην έκθεσή της ότι αυτού του είδους τα όπλα δεν είναι πλέον μια φαντασίωση. Ως εκ τούτου τέτοια όπλα υπάρχουν στο Ισραήλ, στη Ρωσία, στην Κίνα, την Ιαπωνία και το Πακιστάν. Άλλα κράτη που πειραματίζονται με τέτοια όπλα είναι η Αίγυπτος, η Ινδία, το Ιράν, η Ταϊβάν και το Βιετνάμ.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα