Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Όπως σφάζουν τ αρνιά σήμερα, έτσι σφάζουν κι εσένα



Το σύνθημα «Φάτε»  Το παρασύνθημα «Φαγωθείτε»  Αντέχεις την Αλήθεια; Αντέχεις να το δεις; Φυσικά και αντέχεις, να το δεις,  άλλωστε δεν σου ‘χει μείνει ίχνος ανθρωπιάς. Σκέψου για λογαριασμό σου επιτέλους, έστω και για μια φορά, ακόμα κι αν είναι μπερδεμένα, ακόμη κι αν πρέπει να πλεύσεις στις θάλασσες του αφηρημένου! Γιατί πρέπει να καταναλώνεις και να τρως αίμα; Γιατί πρέπει να συνεχίζεις αυτή την φρίκη; Γιατί; Δες το video αν αντέχεις.

Αν θεωρείς φρικτές τις εικόνες του video κι αναρωτηθείς υποκριτικά κι ηλίθια, «μα ποιοι τα κάνουν αυτά καλέ;», μια πιθανή και προφανής απάντηση είναι περίπου ίδια με εκείνη του Πικάσο στον Γερμανό αξιωματικό για την Guernica.«Δικό μας έργο είναι».  Αλλά το προφανές δεν είναι πάντα και το αληθινό. Το μαθαίνεις αν μελετήσεις μερικά χρόνια. Το προφανές είναι χρήσιμο μόνον όταν κρύβει το Οφθαλμοφανές, αν δεν το κάνει αυτό, είναι άχρηστο.
Η οικονομία της υπερκατανάλωσης. Καταναλωτές και προϊόντα, οι άνθρωποι.
Ποιοι είναι τ αφεντικά; Αναρωτιέσαι; Μπορείς ν’ αναρωτηθείς;
Όπως σφάζουν τ αρνιά σήμερα, έτσι σφάζουν κι εσένα.
Όπως αρμέγουν τις αγελάδες, έτσι αρμέγουν κι εσένα.
Όπως θερίζουν τις κότες έτσι θερίζουν κι εσένα.
Τα ζωντανά στο video ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ … τα παιδιά σου, οι φίλοι σου οι κοινωνίες σου, ο πολιτισμός σου.
Καθόλου φαύλος ο κύκλος του Δημιουργού που προσκυνάς σαν πιστός-πρόβατο.
Είναι Τέλειος. Με Αρχή, μέση, τέλος.
Συνένοχοι και θύματα, τα ίδια πρόσωπα. Μια συλλογική ανθρώπινη (!) αυτοκαταστροφική μανία.
Κοίτα προσεκτικά πολλές φορές το video, μην γυρνάς τα μάτια σου στην ζωή σου.
Το πρόσωπό σου είναι στη γουρούνα. Το κορμί σου στην αγελάδα.
Η μοίρα σου στις κότες. Η ψυχή σου στ’ αρνί.
Πρέπει να παράγεις. Πρέπει να κερδίζουν.
Σε πληρώνουν για να καταναλώνεις αυτά που παράγεις. Κι αντί γι’ αυγά, γεννάς κέρδη και κρέας.
Σε χρειάζονται μόνο ως μέσο παραγωγής και κατανάλωσης. Σε χρειάζονται ως πρώτη ύλη.
Σε χρειάζονται μόνον για ΕΝΕΡΓΕΙΑ, για ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ και Σε φορτίζουν ανάλογα.
Για τόσο μόνο. Ύστερα γινεσαι βάρος. Ζημία για την επιχείρηση.
… κι αυτο σου αξίζει, γιατί είσαι συνυπεύθυνος για τις εικόνες του video
Εισαι συνυπεύθυνος για το αίσχος του, για την συνέχιση και την διαιώνιση του.
Ποια ζωή, ποια αγάπη και ανώτερες Χριστιανικές  γελοιότητες, είναι μόνο Βιομηχανία, Μπίζνες, Κέρδη.
Στα τσιγκέλια κρεμασμένες οι ζωές σας, στο χαντζάρι του χασάπη οι ψυχές σας…και εν ζωή και μετά θάνατον.
Χωρίς Ανάσταση.
Γιατί Ανάσταση για εσένα σημαίνουν οι εικόνες στο video.
Ανάσταση για εμάς είναι … κάτι άλλο και να στο ξαναπω δεν είσαι ικανός να το καταλάβεις, όπως οι κότες, τα γουρούνια, οι αγελάδες, τ’ αρνιά …δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται.

 GEORGE TRIANTAFYLLOS  Κοίτα μέσα σου… Τί βλέπεις; Δέν βλέπεις τίποτα; Γιατί; Είναι μαύρο σκοτάδι; Άκου τότε, αφουγκράσου… Τί ακούς; Τί; Κάποιος φωνάζει βοήθεια; Ποιός; Γνωρίζεις τη φωνή; Είναι η δική σου φωνή; Η φωνή του εαυτού σου λοιπόν! Σε καλεί να τον βοηθήσεις! Βοήθησέ τον λοιπόν! Μην τον βάφεις με περισσότερο αίμα αθώων ψυχών! Ανάστησέ τον! Κάνε αυτό το Πάσχα διαφορετικό! Χαρούμενο! Ζήσε την Ανάσταση του εαυτού σου…!
Ζωή Σιδεράτου: Ο εφιάλτης ξεκινάει τις παραμονές των μεγάλων Χριστιανικών εορτών..  Κάθε φορά οι άνθρωποι επιτίθονται σέ διαφορέτικες ομάδες ζώων ή πουλερικών. Τα Χριστούγεννα στις ταλαίπωρες γαλοπούλες και το Πάσχα στά δύστυχα αρνάκια και κατσίκια.
Τόν υπόλοιπο χρόνο αρκούνται στά μοσχαράκια, τα κοτόπουλα και στα γουρουνάκια. Το Πάσχα δέ, πιστεύω ότι είναι το χειρότερο απ΄ όλα. Τυλίγουν εντόσθια , κόβουν καρδιές, σπλήνες, συκώτια, τρώνε γλώσσες μάτια μυαλά και αμελέτητα.
Το μεγαλύτερο πανηγύρι γίνεται όταν σουβλίζουν το υπόλοιπο εναπομείναν σώμα και χορεύουν σαν κανίβαλοι γύρω από την σούβλα. Κατά τα άλλα εορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού (της αγάπης) έχοντας κατά νού μόνον την κοιλιά τους.
Stavroula X@xlidaki:  Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας και αφού τη διάβασα αναπτύσσεται μία ολόκληρη σειρά άλλων ερωτημάτων.
Τι είναι πολιτισμός; Μπορεί ο πολιτισμός να βάλει μέσα του τη φύση; Εκτός από το ότι είναι άλλος ένας «-σμός» σκεφτείτε μόνο το γεγονός ότι τα ίδια μας τα σπίτια από την πιο ταπεινή καλύβα μέχρι και το πιο πολυτελές διαμέρισμα είναι για να κρατούν έξω από εμάς τη φύση.
Τι σημαίνει κοινή διατροφική συνήθεια; Και κάποιος αποκλίνει αυτής μήπως η ερμηνεία για τη στάση αυτή που δόθηκε πιο πάνω δημιουργείται για να συντηρήσει την όποια συνήθεια επικρατεί;
Όσο για τους θεούς, τουλάχιστον τους Ολύμπιους πότε δεν τους ενδιέφερε να καθιερώσουν μία κοινή διατροφική συνήθεια γιατί ποτέ δεν είχαν τέτοιο ρόλο. Δεν είναι θεοί που επιβάλλουν τι πρέπει να κάνουν οι θνητοί και δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου. Η ελληνική μυθολογία δείχνει σε πάρα πολλά παραδείγματα ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην θίγεται το δίκαιο και πάντα όταν αυτό δεν συμφωνεί με τα δικά τους συμφέροντα. Οι θεοί στο Ελληνικό πάνθεο δεν είναι ο θεός των μονοθεϊστικών θρησκειών που απαιτεί, επιβάλλει και διεκδικεί. Οι καθιερωμένες διατροφικές συνήθειες και πρακτικές επιβλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα ιερατεία που μόνο άριστα στο πνεύμα και στο σώμα δεν ήταν.
Όσο για την σιωπηλή συναίνεση των εμψύχων σφαγίων φαντάζονται ότι αναφέρεται ο Μάξιμος στο σκύψιμο της κεφαλής του ζώου; Αυτό αν παρατηρήσει κανείς ανάγλυφα από τη Ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και φωτογραφίες από σύγχρονες αιματηρές θυσίες ζωων που συμβαίνουν ακόμα και σήμερα με την ευλογία της εκκλησίας, θα παρατηρήσει ότι υπάρχει ένα σκοινί που περνάει μέσα από έναν δακτύλιο στερεωμένο στο πάτωμα και δεμένο γύρω από το λαιμό του ζώου. Το σκοινί τραβιέται και αναγκάζει το ζώο να ενσκύψει, μία στάση που ερμηνεύεται ως συγκατάβαση.
Συγγνώμη, αλλά θεωρώ επίσης άστοχο το επιχείρημα περί οδύνης όταν πεθαίνουν άνθρωποι καθώς δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια συλλογιστική. Η ζωή είναι μία και δεν ιεραρχείται με το πόσο πονάει κάποιος για κάτι. Στην ίδια βάση γράφει και ο Πλούταρχος ότι εφόσον για να επιβιώσει η ανθρώπινη ζωή θα πρέπει να καταναλώσει ζωή τουλάχιστον θα πρέπει αυτό που καταναλώνει να μην επιλέγεται με βάση τη φιληδονία και την απληστία.
Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει δεν είναι αν κάποιος νιώθει τον ίδιο ή μεγαλύτερο πόνο για τον συμπολίτη του που πεθάνει, αλλά το πόσο αναίσθητος έχει γίνει στο σκηνικό της οποιαδήποτε σφαγής και αφαίρεσης της ζωής που συμβαίνει μπροστά στα μάτια του και τη βαφτίζει ηρωϊκή πράξη (βλ. πρόσφατες αυτοκτονίες κτλ.) Ισως αν δεν τρεφόταν με τροφές αίματος να μην ήταν τόσο εξοικειωμένος με τέτοιες εικόνες.
Και φυσικά, τελειώνοντας, η διατροφή δεν είναι φάρμακο. Είναι μια σημαντική παράμετρος, αλλά θεμελιακή. Δεν υποστηρίχθηκε πουθενά ότι τρώγοντας μόνο σαλάτες αυτόματα γίνεσαι πνευματικό ον, οπότε δεν βλέπω λόγο να χαρακτηρίζονται οι απόψεις του άρθρου σαν δείγμα φανατισμού. Δεν μου προσφέρει τίποτα μία σαλάτα όταν την ίδια ώρα βρωμίζω το νου μου αδιακρίτως με εικόνες σφαγής ανθρώπων στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.
Vicky Chrisikou: Για να φάει κάποιος κρέας πρέπει να νεκρωθεί ψυχικά, πνευματικά και συναισθηματικά. Η πράξη της σφαγής είναι αποτρόπαια. Γι αυτό όλες οι σφαγές γίνονται κρυφά και απομακρυσμένα, για να μην φθάνουν σε μάς οι κραυγές των ζωντανών συναισθανόμενων υπάρξεων που χάνουν την ζωή τους γιά να γίνουν «φαγητό» γιά κάποιους. Η κρεατοβιομηχανία κρύβει επιμελώς όλα όσα μας αφορούν γιά την διατροφή μας: την υγειονομική της κατάσταση, τις ψυχολογικές επιπτώσεις και τις πνευματικές συνέπειες του να τρώμε ένα πλάσμα που δημιουργήθηκε γιά να ζήσει, έχει ψυχή, έχει την δική του λογική, έχει συναισθήματα και ΠΟΘΟ γιά ζωή.
Κι έρχεται ο «άνθρωπος» παραπληροφορημένος, με πλύση εγκεφάλου, με παγωμένη καρδιά και παχυλό νου από την έξη της κατανάλωσης σάρκας, κι επιμένει να γίνεται πελάτης μιάς βιομηχανίας που υπηρετεί τον θάνατο, την αρρώστια, την περιβαλλοντική καταστροφή, και τους πολέμους.
Δεν έχει ειπωθεί ότι «μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις»; Πως είναι δυνατόν να περιμένουμε να έχουμε ειρήνη και ζωή, όταν εμείς οι ίδιοι καταστρέφουμε την ειρηνική διαβίωση άλλων ειδών, τα κυνηγάμε γιά να τα σκοτώσουμε, προξενούμε τέτοιο πόνο και ψυχική οδύνη, την οποία μετά καταναλώνουμε με την σάρκα. Πως είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι σπέρνοντας τον θάνατο θα θερίσουμε ζωή, υγεία, ευτυχία; Δεν είναι δυνατόν! Τις συνέπειες τις βλέπουμε γύρω μας.
Ηρακλής Β : Ναι είναι δύσκολο να το κατανοήσετε και να δεχθείτε ότι ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να διατρέφεται με κρέας αλλά εφ’ όσον δεν έχετε έστω και λίγο ελεύθερο νου δεν απορώ καθόλου. Πάντα περιμένετε λύσεις από τους άλλους και κρατάτε ότι σας βολεύει όχι την αλήθεια. Γιατί και αποδείξεις που σας δείχνουμε ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να τις δεχθείτε, άρα καταλαβαίνει κανείς την πνευματική σας κατάσταση.
Σαν κάποιον μεγαλύτερο μου, που γνωρίζω καλά, αντιδράτε όταν σας λένε ότι το κρέας δεν κάνει καλό που μου λέει αφού στην τηλεόραση βγαίνουν οι γιατροί και το λένε εγώ το λέω !!! και γελάει ειρωνικά κιόλας!! (λες και η τηλεόραση νοιάζεται για το καλό του κόσμου και όχι για να τον καθοδηγεί εκεί που θέλουν.. απλά για κλάματα) και φαίνομαι εγώ ο παράξενος.. αλλά δε βαριέσαι.. όταν γνωρίζεις ότι κάνεις το σωστό και προσπαθείς να το μεταδώσεις όλα τα άλλα περισσεύουν γιατί κάποια στιγμή, λέμε κάποια, θα το καταλάβουν και αυτοί και ίσως να θελήσουν να το κάνουν αλλά και να γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι κιόλας. γενικά αναφέρομαι. Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει.
Χριστίνα: Χριστιανοί – κρεατοφάγοι… φάτε ένα μήνα μόνο, ΜΟΝΟ, κρέας και ΤΙ_ΠΟ_ΤΑ άλλο… σκέτο αγνό καθαρό κρεατάκι… όπως λιοντάρια κλπ κλπ και άμα επιβιώσετε, ελάτε να τα ξαναπούμε…ενώ οι βλάκες χορτοφάγοι όπως πχ εγώ, 6 χρόνια ακόμα ζω χωρίς κρέας, όπως και άλλοι δυτικοί που είναι γενιές και γενιές χορτοφάγοι…

Εάν θέλεις να δεις πώς ήταν η τροφή σου χθες, κοίτα το σώμα σου σήμερα.
Εάν θέλεις να δεις πώς θα είναι το σώμα σου αύριο, κοίτα την τροφή σου σήμερα.
Yajurveda.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα