Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Ο άνδρας του σπιτιού ροχαλίζει; Βρείτε την... ησυχία σας!



Αν ο άνδρας του σπιτιού ροχαλίζει σαν τρένο κρατώντας όλη την οικογένεια ξύπνια κάθε βράδυ, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές και βρείτε την... ησυχία σας.
Γυρίστε τον
Αν κοιμάται ανάσκελα, ο πιθανότερος λόγος, που ροχαλίζει είναι επειδή χαλαρώνει η γλώσσα του και «πέφτει» προς τον λαιμό του, εμποδίζοντας τον αέρα να βγει κανονικά. Σπρώξε τον λοιπόν δυνατά για να γυρίσει στο πλάι. Αν είναι πολύ μεγαλόσωμος «χώστε» ένα μακρύ, σκληρό μαξιλάρι στην πλάτη του για να μη μπορεί να γυρίσει ανάσκελα. Αν ούτε αυτό δεν πετύχει, ράψτε ένα μπαλάκι του τένις στο πίσω μέρος της πυτζάμας του, έτσι ώστε κάθε φορά που επιχειρεί να γυρίσει ανάσκελα να μπαίνει το μπαλάκι στον ποπό του, να τον ενοχλεί και έτσι να ξαναγυρίζει στο πλάι.
Αυτοκόλλητες ταινίες
Τις ξέρετε, κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο. Θα κολλά μία κάθε βράδυ στη μύτη του και θα ησυχάσετε όλοι. Δεν είναι ό,τι πιο σέξι, αλλά όταν θα απολαμβάνετε τον ύπνο σας θα τις εκτιμήσετε τρομερά.
Διατροφή κατά του ροχαλητού
Μερικές φορές το ροχαλητό οφείλεται στα πικάντικα γεύματα που μπορεί κανείς να τρώει συχνά, ενώ αρκετά συχνά ροχαλίζουν και όσοι είναι υπέρβαροι, καθώς το υπερβολικό λίπος γύρω από τον λαιμό πιέζει τους αεραγωγούς. Φροντίστε, λοιπόν, την διατροφή του συντρόφου σας και παρακινήστε τον να χάσει μερικά κιλά.

Κακές συνήθειες
Πιέστε τον σύντροφό σας να μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ, ιδιαίτερα πριν τον ύπνο, και να κόψει το κάπνισμα. Και τα δύο αυτά μπορεί να είναι υπεύθυνα για το ροχαλητό του.
Όχι στα υπνωτικά
Αν ο άνδρας σας λαμβάνει υπνωτικά για να κοιμηθεί, όσο κι αν τον βοηθούν άλλο τόσο μπορεί να επιβαρύνουν το ροχαλητό του, καθώς χαλαρώνουν υπερβολικά τους μύες του λαιμού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονοι ήχοι όποτε αυτός ανασαίνει.
Βάλτε ωτασπίδες
Μερικές φορές ό,τι κι αν κάνετε (όσο κι αν τον κλωτσήσετε) δεν είναι αρκετό. Στη μεγάλη ανάγκη, λοιπόν, βάλτε ωτασπίδες. Δεν θα χτυπήσετε το πρόβλημα στην ρίζα του, όμως τουλάχιστον θα ευχαριστηθείτε λίγο ύπνο.
Χωριστές κρεβατοκάμαρες
Μην καταστρέφετε τον βραδινό σας ύπνο προκειμένου να κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σας. Πείτε, λοιπόν, στον σύντροφό σας πόσο τον αγαπάτε, αλλά χρειάζεστε ύπνο. Χρησιμοποιήστε το κρεβάτι σας για σεξ και μετά πάρτε μαξιλάρι και κουβέρτα και σπεύσατε στον καναπέ ή στο δεύτερο διαθέσιμο κρεβάτι.
Συζητήστε το
Κάποια στιγμή που θα είστε και οι δύο ξεκούραστοι και ευδιάθετοι συζητήστε για το πρόβλημα του ροχαλητού προκειμένου να βρείτε από κοινού μία λύση. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε το Κέντρο Μελέτης Ύπνου http://www.hypnos.gr/, όπου θα σας προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ θα ερευνήσουν αν τυχόν υπάρχει κάποιος άλλος, σοβαρότερος λόγος που ο άνδρας σας ροχαλίζει (π.χ. άπνοια στον ύπνο του).
Στα σοβαρότερα
Αν πράγματι ο άνδρας σας υποφέρει από άπνοια, τότε τα όργανά του δεν λαμβάνουν όσο οξυγόνο χρειάζονται για να λειτουργούν σωστά, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να εμφανίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ακόμα και να οδηγήσουν σε ανακοπή. Αν ανησυχείτε για κάτι τέτοιο επισκεφθείτε άμεσα κάποιον γιατρό –καταρχήν ωτορινολαρυγγολόγο.
Μην το παίρνετε αψήφιστα
Το να μην κοιμάστε επειδή ο σύντροφός σας ροχαλίζει σας κάνει περισσότερο κακό από όσο φαντάζεστε. Η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να σας επιφέρει τρομερή κούραση καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας σας, δημιουργώντας πρόβλημα στην δουλειά σας ή στην οδήγησή σας. Επίσης, όταν οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι συνήθως τρώνε περισσότερο με αποτέλεσμα να λαμβάνουν υπερβολικό βάρος.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα