Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Με κοιλιακούς δεν φεύγει η κοιλιά!

Με κοιλιακούς δεν φεύγει η κοιλιά!


Το καλοκαίρι είναι ήδη προ των πυλών και οι περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν ήδη να ανησυχούν για το σώμα τους.
Δεν αρκεί, όμως, να ξεκινήσει κάποιος γυμναστική ή να αλλάξει συνήθειες τις επόμενες ημέρες για να χάσει κιλά... Απαιτούνται ειδικές γνώσεις, τις οποίες θα μπορούσε να μας παράσχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Παναγιώτης Κουμαντάκης.
Αυτό που προβλάλει ως πρώτη προτεραιότητα ο κ. Κουμαντάκης είναι η αλλαγή στάσης ζωής. Το πρώτο που ζητά είναι να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας, να ξεκινήσουμε δηλαδή από την αρχή. Εξάλλου, το σώμα, μερικές φορές απαιτεί να ξεκινήσουμε από την αρχή. 

΄Οταν μιλάμε για βασικό μεταβολισμό τι εννοούμε;

- Είναι οι θερμίδες που χρειάζεται το σώμα για να συντηρηθεί, να ζήσει. Όσο πιο μεγάλος είναι ο βασικός μεταβολισμός τόσο πιο εύκολα αδυνατίζουμε.

Αλήθεια κ. Κουμαντάκη, τι μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό μας;

- Ο μεταβολισμός μας επηρεάζεται κάθε φορά που κάνουμε γυμναστική. Όταν για παράδειγμα τρέξουμε για μισή ώρα, αυτός αυξάνεται.

Είναι αλήθεια πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο μεταβολισμό από τους άντρες;

- Όχι! Οι γυναίκες έχουν μικρότερο μεταβολισμό από τους άντρες. Πού οφείλεται αυτό το γεγονός; Θα σας πω. Αφενός σε ορμονικά αίτια και αφέτερου επειδή οι γυναίκες έχουν μικρότερη μυϊκή μάζα.

Ο μεταβολισμός επηρεάζεται από το κλίμα;

- Βέβαια. Όταν έχει κρύο, ο μεταβολισμός αυξάνεται προκειμένου να συντηρηθούν οι μύες. Κρυώνουμε, άρα ο μεταβολισμός αυξάνεται.

΄Οταν έχει ζέστη, όπως αυτές τις ημέρες, τι γίνεται με τον μεταβολισμό μας;

- Στις ζέστες ιδρώνουμε και αποβάλουμε ιδρώτα, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τον μεταβολισμό μας.

Ποια ώρα είναι η καλύτερη για να πάμε γυμναστήριο;

- Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που να είναι η καλύτερη για γυμναστική. Απλά συνηθίζεται λόγω του προγράμματος των ανθρώπων να κάνουν γυμναστική κάποια συγκεκριμένη ώρα. Επομένως, το σώμα αποδίδει καλυτέρα εκείνη την ώρα.

Είναι αλήθεια ότι όσο πιο πολλούς κοιλιακούς κάνουμε, αποκτάμε και περισσότερο επίπεδη κοιλιά;

- Είναι μύθος αυτή η αντίληψη. Κάνοντας κοιλιακούς δεν φεύγει η κοιλιά! Οι μύες και το λίπος που υπάρχει στην κοιλιά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, απλά εφάπτονται. Κάνοντας κοιλιακούς, γυμνάζουμε τον μυ που είναι μέσα. Το λίπος φεύγει με άλλους τρόπους.

Επειδή, λόγω καλοκαιριού, αυτοί που νοιάζονται για το σώμα τους είναι πολλοί, τι θα απαντούσατε αν σας ρωτούσαν, για το πώς μπορούν να διώξουν το λίπος τους;

- Το λίπος φεύγει αν τρώμε λιγότερο, αν τρώμε σωστά και αν παράλληλα κάνουμε αερόβια άσκηση. Δηλαδή αν τρέχουμε, αν κάνουμε ποδήλατο, αν, τώρα το καλοκαίρι, κολυμβάμε.

Είναι αλήθεια ότι ο δείκτης μάζας σώματος "υποτιμάει" τους ανθρώπους με μεγάλη μυϊκή μάζα και ενεργή ζωή;

- Ναι ισχύει. Ανθρώπους με μεγάλη μυϊκή μάζα ο δείκτης μάζας του σώματός τους τους δείχνει παχύσαρκους.

Τι είναι πιο αποτελεσματικό για να χάσει κάποιος βάρος ο διάδρομος το ποδήλατο ή το ελλειπτικό;

- Οποιαδήποτε αερόβιο μηχάνημα που υπάρχει στο γυμναστήριο, είτε ο διάδρομος είτε το ελλειπτικό κάνουν δουλειά. Το ποδήλατο και το ελλειπτικό έχουν το εξής μειονέκτημα: επειδή σου επιτρέπουν να χαλαρώνεις, ρίχνεις τους παλμούς, άρα η άσκηση δεν γίνεται τόσο αποτελεσματική. Ενώ ο διάδρομος έχει προκαθορισμένη ταχύτητα έντασης, επομένως η ένταση μας δείχνει τους παλμούς που χρειαζόμαστε.

Τo τοπικό λίπος είναι κληρονομικό;

- Ναι είναι κληρονομικό. Σε όλους τους ανθρώπους υπάρχουν σημεία, περιοχές του σώματος στις οποίες συσσωρεύεται περισσότερο λίπος. Αυτό το αποφασίζει το σώμα μας. Εμείς δεν μπορούμε να αποφασίσουμε από πιο σημείο θα φύγει ή θα μείνει.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα