Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Σημάδια ότι έχετε καρκίνο!!



# 15 Μην πανικοβάλλεστε!
Πολλά από τα συμπτώματα σε αυτή τη λίστα είναι πολύ συχνοί καθημερινοί πόνοι και ασθένειες που οι άνθρωποι βιώνουν ανεξάρτητα με το αν έχουν ή όχι  καρκίνο. Αλλά είναι σημαντικό να είστε σε αρμονία με αυτό που το σώμα σας σας λέει, και αν αντιμετωπίζετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα σε τακτική βάση, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό το συντομότερο δυνατόν. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι σημαντική και θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας.



# 14 Πόνος
Εντάξει, ο πόνος μπορεί να έχει πολλές αιτίες, οι άνθρωποι έχουν πονοκεφάλους και πόνους όλη την ώρα χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας. Αλλά οι επίμονες κεφαλαλγίες μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου του εγκεφάλου και πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι ένα σημάδι του ορθού ή του καρκίνου των ωοθηκών. Αν αρχίσετε να παρουσιάζετε επίμονο πόνο, μιλήστε με ένα γιατρό.




# 13 Πυρετός
Ένας επίμονος πυρετός μπορεί να είναι πρώιμο σημάδι καρκίνου του αίματος, όπως λέμφωμα ή λευχαιμία. Αν παρουσιάζετε επίμονο πυρετό, θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό, ακόμα και αν δεν είναι καρκίνος, είναι ακόμα ένα ανησυχητικό σημάδι.





# 12 Κόπωση
Η συνεχής κόπωση που δεν βελτιώνεται με την ανάπαυση μπορεί να είναι ένα σημάδι καρκίνου. Πρόκειται για κάτι δυσνόητο, διότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται κούραση για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Αλλά αν αρχίσετε ξαφνικά να αισθάνεστε κουρασμένος όλη την ώρα θα πρέπει να ελέγξετε με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.




# 11 ανεξήγητη απώλεια βάρους
Η απώλεια βάρους είναι καλό πράγμα, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, δεν είναι πάντα. Αν έχετε χάσει βάρος, επειδή είστε σε δίαιτα ή ασκείστε, είναι πολύ καλό. Αλλά αν βρείτε τον εαυτό σας να χάνει βάρος χωρίς να έχετε αλλάξει τις  συνήθειες σας, αυτό είναι μια ανεξήγητη απώλεια βάρους και μπορεί να συνδέεται με διάφορες μορφές καρκίνου όπως ο καρκίνος του παγκρέατος και του στομάχου.




# 10 διαρκής βήχας
Αν παρατηρήσετε βήχα ή βραχνάδα που επιμένει, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι του καρκίνου του πνεύμονα ή του λάρυγγα. Είναι πιο πιθανό ότι αντιμετωπίζετε εποχιακές αλλεργίες, αλλά θα πρέπει να κάνετε έναν έλεγχο με το γιατρό σας απλά για να έχετε μια ιδέα.




# 9 Δυσπεψία ή δυσκολία να φάτε
Αν έχετε πρόβλημα να τρώτε, στην κατάποση ή στην αφομοίωση των τροφίμων σας, μπορεί να έχετε καρκίνο του οισοφάγου ή του στομάχου. Αλλά μην ανησυχείτε πάρα πολύ για αυτό, οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν δυσπεψία δεν έχουν καρκίνο.




# 8 εξογκώματα στο σώμα
Αν βρείτε εξογκώματα στο δέρμα σας, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι καρκίνου. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με εξογκώματα στο στήθος, στους όρχεις, ή κοντά στους λεμφαδένες. Μην φρικάρετε αν βρείτε εξογκώματα στα χέρια, τα πόδια σας, ή σε άλλα μέρη του σώματος, θα μπορούσε απλώς να είναι αβλαβείς κύστεις σμηγματογόνων αδένων.




# 7 ασυνήθιστη αιμορραγία

Αν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε ανώμαλη αιμορραγία, θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα καρκίνου. Βήχας με αίμα μπορεί να σημαίνει καρκίνο των πνευμόνων, του αίματος στα κόπρανα μπορεί να σημαίνει παχέος εντέρου ή του καρκίνου του ορθού, αίμα στα ούρα μπορεί να σημαίνει καρκίνο της ουροδόχου κύστης, επίμονη κολπική αιμορραγία μπορεί να σημαίνει καρκίνο του τραχήλου, και απαλλαγή του αίματος από τη θηλή μπορεί να σημαίνει καρκίνο του μαστού.


# 6 αλλαγές στη λειτουργία της ουροδόχου κύστης
Εάν παρατηρήσετε πόνο κατά την ούρηση, αίμα στα ούρα σας, ή άλλες αλλαγές, όπως όταν χρειάζεται να πάτε περισσότερο ή λιγότερο συχνά στην τουαλέτα, αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα της ουροδόχου κύστης ή του καρκίνου του προστάτη. Πάντα να μοιραστείτε αυτές τις αλλαγές με το γιατρό σας.


# 5 Αλλαγές στη λειτουργία του εντέρου
Αν παρατηρήσετε μια μακροπρόθεσμη αλλαγή στη λειτουργία του εντέρου σας, όπως επίμονη διάρροια ή δυσκοιλιότητα, μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του καρκίνου του παχέος εντέρου. Ο άμεσος έλεγχος με την κολονοσκόπηση θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας.


# 4 πληγές που δεν επουλώνονται
Εάν έχετε έναν επίμονο πόνο ή πληγές που δεν φαίνεται να επουλωνονται, πρέπει να κάνετε τους απαραίτητους έλεγχους  αμέσως. Πληγές στο εσωτερικό του στόματος μπορεί να είναι σημάδια καρκίνου του στόματος, και πληγές στο δέρμα μπορεί να είναι σημάδι του καρκίνου του δέρματος.


# 3 Αλλαγές στο δέρμα σας
Εάν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές σε ένα κονδύλωμα ή ελιά στο σώμα σας, ή οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές στο δέρμα σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι μελανώματος, επίσης γνωστό ως καρκίνος του δέρματος. Δείτε έναν γιατρό ή έναν δερματολόγο αμέσως, το μελάνωμα μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα αν εντοπιστεί έγκαιρα.

# 2 άσπρες κηλίδες μέσα στο στόμα σας
Οι καπνιστές και οι χρήστες καπνού θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με αυτό: πληγές στο εσωτερικό του στόματος ή στη γλώσσα που δεν θεραπεύονται μπορεί να είναι ένα σημάδι λευκοπλακίας, η οποία οδηγεί σε καρκίνο του στόματος. Ενημερώστε άμεσα τον γιατρό σας, αν σας παρουσιαστούν.


# 1 Κάθε 'αλλη σημαντική αλλαγή
Εάν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε άλλες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί το σώμα σας ή αισθάνεται, θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό, ειδικά αν οι αλλαγές επιμένουν ή επιδεινωθούν. Δεν μπορεί να είναι καρκίνος, αλλά κάθε μεγάλη αλλαγή στο σώμα σας είναι άξια ανησυχίας.

Από likes
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα