Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αποτοξίνωση Σώματος και Πνεύματος


Το σπίτι σας φροντίζετε να το καθαρίζετε τακτικά, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει η υγεία σας. Κάνετε το ίδιο, όμως, με το σώμα και το πνεύμα σας; Κάθε πότε πετάτε τα «σκουπίδια» που έχουν συσσωρευτεί μέσα σας και σας κλέβουν ενέργεια, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική σας υγεία; Στο σύντομο οδηγό που ακολουθεί δείτε με μία ματιά πώς μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα και το μυαλό σας να αποβάλλουν τα περιττά και επικίνδυνα, ώστε να κερδίσετε τη χαμένη σας ευεξία. 



Ενότητα 1: Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες 

Αποτοξίνωση είναι η διαδικασία αφαίρεσης των συσσωρευμένων τοξινών μέσα από αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Βέβαια, ο πιο διαδεδομένος τρόπος αποτοξίνωσης του σώματος είναι μέσω της διατροφής. Τι είναι, όμως, μια αποτοξινωτική διατροφή και πώς μπορεί να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα; 

Ερωτήσεις στον ειδικό 

Τι είναι οι τοξίνες; 
Με τον όρο τοξίνες εννοούμε κάθε χημική ουσία που εισέρχεται στον οργανισμό μέσω της τροφής, του αέρα και του νερού και μπορεί να τον βλάψει. Το νερό που πίνετε, για παράδειγμα, περιέχει χλωριούχες ενώσεις, τα φρούτα και τα λαχανικά παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα, τα ζωικής προέλευσης προϊόντα αντιβιοτικά. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ακόμα και αντικείμενα, όπως τα πλαστικά, αλλά και τα καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, επιβαρύνουν την κατάσταση. 

Τι είναι η τοξίνωση; 
Πρόκειται για τη συσσώρευση στον οργανισμό, κυρίως στον λιπώδη ιστό, βλαβερών ουσιών. Ο οργανισμός απαλλάσσεται από αυτές μέσω των απεκκριτικών του οργάνων (συκώτι, έντερο, νεφρά, δέρμα) και των μηχανισμών που διαθέτει. Σήμερα, όμως, η κακή διατροφή, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, το στρες επιβραδύνουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται ο μεταβολισμός. Έτσι, οι τοξίνες δεν απομακρύνονται με τις φυσιολογικές διεργασίες και αποταμιεύονται στο δέρμα, τα μαλλιά, το πεπτικό και το λεμφικό σύστημα, αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης προβλημάτων, όπως η δυσκοιλιότητα, ο πονοκέφαλος, η τριχόπτωση, η κυτταρίτιδα, ή επιβαρύνοντας ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα. 

Τι είναι οι δίαιτες αποτοξίνωσης; 
Η κεντρική ιδέα πίσω από μια δίαιτα αποτοξίνωσης είναι το να απομακρύνετε από το διαιτολόγιό σας τροφές που θεωρούνται «επιβλαβείς» για τον οργανισμό και ταυτόχρονα να αυξήσετε την κατανάλωση τροφών που θεωρούνται ευεργετικές. Οι πιο δημοφιλείς δίαιτες αποτοξίνωσης περιλαμβάνουν 1-2 ημέρες δίαιτας με χυμούς και 4-5 ημέρες δίαιτας με φυτικές τροφές, όπως το ρύζι, τα φρούτα και τα λαχανικά στον ατμό. Οι τροφές που αποκλείονται συνήθως είναι το κόκκινο κρέας, τα άλευρα, η ζάχαρη και τα αυγά. 

Πού βοηθάει; 
Η αποτοξίνωση του οργανισμού βοηθάει σημαντικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως το έλκος, η δυσπεψία, οι λιθιάσεις, οι ρευματισμοί, οι αρθρίτιδες, οι εντερικές παθήσεις, ακόμα και οι παθήσεις του ήπατος. Επίσης, δρα αποτελεσματικά κατά του άσθματος, των δερματικών παθήσεων (για παράδειγμα ακμή), της υπέρτασης, ορμονικών διαταραχών, αλλά και του άγχους. 

Μπορώ να την κάνω μόνος μου; 
Καλό είναι να είστε προσεκτικοί στην εφαρμογή προγραμμάτων αποτοξίνωσης και να μην κάνετε μόνοι σας ό,τι σας είπε ένας γνωστός ή ό,τι κρίνετε εσείς σωστό. Το να ξεκινήσετε μια τέτοια θεραπεία χωρίς την καθοδήγηση ειδικού είναι λάθος και μπορεί να γίνει και επικίνδυνο, αφού είναι πιθανό να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία σας, από το να πέσουν τα μαλλιά σας μέχρι και να επηρεαστεί το νευρικό σας σύστημα. 

Πόσο διαρκεί μια δίαιτα αποτοξίνωσης; 
Αν την κάνετε μόνοι σας, φροντίστε να μην ξεπεράσετε τις 5 ημέρες. Η αποτοξίνωση δεν πρέπει να γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς οι τροφές που παραλείπετε παρέχουν στον οργανισμό πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε αποτοξίνωση μία φορά την εβδομάδα. 

Ακόμα και οι μικρής διάρκειας αποτοξινώσεις μπορούν να βοηθήσουν, ιδιαίτερα μετά από περιόδους καταχρήσεων (π.χ. γιορτές), υπερκόπωσης, στενοχώριας ή όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα ιώσεων (π.χ. καταρροή, πυρετός). 

Υπάρχουν παρενέργειες; 
Στη διάρκεια της αποτοξινωτικής διατροφής μπορεί να βιώσετε κάποια ανεπιθύμητα συμπτώματα, όπως ζαλάδες, αδυναμία, κόπωση. Ωστόσο, η παροχή τροφών πλούσιων σε ηλεκτρολύτες και η παρακολούθηση από ειδικό θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να σταθεροποιηθεί γρήγορα. 

Τα προγράμματα αυτά είναι για όλους; 
Τα διατροφικά προγράμματα αποτοξίνωσης δεν ενδείκνυνται για εγκύους, γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί, μητέρες που θηλάζουν, ασθενείς, παιδιά, ανθρώπους που νιώθουν αδυναμία ή βρίσκονται σε περίοδο ανάρρωσης και άτομα με χαμηλό σωματικό βάρος. 

Για μάξιμουμ αποτελέσματα 

Τα ποτά σας 
Αν καταναλώνετε πολλούς καφέδες μέσα στην ημέρα, φροντίστε να τους μειώσετε σταδιακά και όχι να τους κόψετε απότομα. Η καφεΐνη προκαλεί εθισμό, γι’ αυτό είναι πιθανό το σώμα σας να χρειαστεί λίγο χρόνο ώστε να συνηθίσει την απουσία της. Επίσης, αν πίνετε καθημερινά λιγότερο από 1 λίτρο νερό, ξεκινήστε αυξάνοντας την ποσότητα στο 1,5 λίτρο και προσπαθήστε να πίνετε 1 φυσικό χυμό την ημέρα και 1-2 φλιτζάνια τσάι του βουνού. 

Στο φλιτζάνι 
Πολλά είναι τα βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη μάχη κατά των τοξινών, φτιάχνοντας εγχύματα. Ρίξτε 1-2 κουταλάκια από το βότανο της αρεσκείας σας σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και πίνετε 1 φλιτζάνι την ημέρα. Μετά από ένα μήνα βοτανοθεραπείας, συνιστάται να κάνετε διάλειμμα 2 εβδομάδων.

Γαϊδουράγκαθο Βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων κυττάρων του ήπατος και στις παθήσεις της χολής. Φαίνεται, επίσης, να προστατεύει το ήπαρ από χημικές ουσίες, περιβαλλοντικές τοξίνες, καταχρήσεις φαρμάκων και οινοπνεύματος. 


Μάραθο Ρυθμίζει την όρεξη, έχει διουρητικές και εφιδρωτικές ιδιότητες και αντισπασμωδική δράση. 


Πικραλίδα, η κοινή Είναι διουρητική, αιμοκαθαρτική και αποτοξινωτική. Το κάλιο που διαθέτει αναπληρώνει το κάλιο που αποβάλλει ο οργανισμός λόγω της διουρητικής της δράσης. Διεγείρει τις εκκρίσεις του ήπατος, του παγκρέατος και των εντέρων. 


Τσουκνίδα Είναι αιμοκαθαρτική, διουρητική και τονωτική και αποτελεί πηγή μετάλλων (σίδηρος, νάτριο, μαγγάνιο, ασβέστιο, κάλιο) και βιταμινών Α, του συμπλέγματος Β και C. 


Βάλτε στην άκρη 

Τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα πρόσθετα σάκχαρα, όπως ζυμαρικά, μπισκότα, αναψυκτικά. 

Τις τροφές με ανθυγιεινό λίπος, όπως πατατάκια, τηγανητά, κόκκινο κρέας, λιπαρά τυριά. 

Το γάλα και το τυρί, που δυσκολεύουν τη διαδικασία της πέψης. Τροφές για αποτοξίνωση 

Προσθέστε στο πιάτο σας τα τρόφιμα που ακολουθούν και βοηθήστε τον οργανισμό σας να μειώσει τις τοξίνες που καθημερινά τον αναστατώνουν και τον αποσυντονίζουν.


Αγκινάρα Η λειτουργία της είναι διπλή. Δρα ως διουρητικό, αλλά περιέχει και συστατικά που διεγείρουν το λίπος στο συκώτι, το οποίο λειτουργεί όπως το λάδι στη μηχανή. 

Ανανάς Η βρομελίνη, που περιέχει το συγκεκριμένο εξωτικό φρούτο, είναι ένα ένζυμο το οποίο «σκοτώνει» τις τοξίνες στον οργανισμό. 

Κάρδαμο Γεμάτο βιταμίνη C, γνωστή για την αποτοξινωτική της δράση, ενεργοποιεί ένζυμα στο συκώτι που καθαρίζουν το σώμα μέσω της ουροδόχου κύστης. 

Κουρκουμάς Η κουρκουμίνη, το βασικό συστατικό του, χρησιμοποιείται συχνά στην αγιουρβεδική ιατρική για διαταραχές στο ήπαρ και το γαστρεντερικό. 

Λεμόνι Εξουδετερώνει τις τοξίνες που υπάρχουν στο ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη. Η βιταμίνη C που περιέχει στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην εκκαθάριση των συσσωρευμένων τοξινών. 

Λιναρόσπορος Αποτελεί σημαντική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα. 

Μαϊντανός Είναι ένα ισχυρό διουρητικό και βοηθά τη λειτουργία των νεφρών, τα οποία αποτελούν ένα από τα πιο ενεργά όργανα του σώματος όσον αφορά την αποβολή τοξινών. 

Μήλο Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά όπως τα φλαβονοειδή και τα τερπενοειδή, συστατικά που βοηθούν στη διαδικασία αποτοξίνωσης. 

Μάλιστα, η κατανάλωσή του συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων. 

Σκόρδο Ενισχύει τη φαγοκυττάρωση, μια διαδικασία του οργανισμού που καταστρέφει τα ξένα κύτταρα. Οι ενώσεις του θείου, που του δίνουν τη χαρακτηριστική του μυρωδιά, διεγείρουν την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία απομακρύνουν τα ανεπιθύμητα ξένα σώματα. 

Σουσάμι Το μυστικό του βρίσκεται στα αμινοξέα (μεθειονίνη, τρυπτοφάνη), που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, εξασφαλίζοντας τη γρήγορη και άμεση αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

Συνταγή αποτοξίνωσης: Η σούπα του Ιπποκράτη 

Υλικά
1 πατάτα με τη φλούδα 
2 καρότα 
2 κολοκυθάκια 
2 κρεμμύδια 
4 κλωνιά φρέσκο σέλινο 
1/2 μάτσο μαϊντανό 
5-6 φύλλα μαρουλιού ή παντζαρόφυλλα Εκτέλεση: Επιλέξτε βιολογικά λαχανικά, τα οποία θα κόψετε σε κομμάτια και θα τα σιγοβράσετε για 1 ώρα σε εμφιαλωμένο νερό. Καταναλώνετε τη σούπα ή μόνο τον ζωμό των λαχανικών με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι. 

Προσοχή! 
Tα φρούτα και τα λαχανικά δεν περιέχουν απαραίτητα χαμηλές συγκεντρώσεις τοξικών ουσιών. Τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις γεωργικές καλλιέργειες μπορεί να αποβούν εξίσου βλαβερά. Προτιμάτε, λοιπόν, όσα είναι βιολογικής καλλιέργειας ή αυτά που κόβετε από τον κήπο σας. 

Ενότητα 2: Βάλτε τέλος στη ρουτίνα 

Το να αλλάξετε αυτά που βάζετε στο πιάτο σας είναι ένα μόνο μέρος της εξίσωσης που αποτελεί την αποτοξίνωση. Η αλλαγή διατροφικών συνηθειών μπορεί να σας φτάσει μέχρι ένα σημείο. Αν θέλετε να προχωρήσετε παραπέρα, πρέπει να αλλάξετε και τον τρόπο που βιώνετε την καθημερινότητά σας. Ευτυχώς, οι περισσότερες θεραπείες αποτοξίνωσης είναι ιδιαίτερα ευχάριστες και απευθύνονται όχι μόνο στο σώμα, αλλά και το πνεύμα. Δείτε, λοιπόν, τι μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας. 

Πιάστε τη βούρτσα 
Αφιερώστε λίγα λεπτά για να τρίψετε το σώμα σας με μια βούρτσα σώματος ή ένα γάντι πριν το πρωινό ντους. Με κυκλικές κινήσεις (με φορά προς την καρδιά), τρίψτε το σώμα σας, ξεκινώντας από τις πατούσες και ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Έτσι, θα βοηθήσετε το δέρμα σας να καθαρίσει, ενισχύοντας παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος. 

Επίσης, μπορείτε να τρίψετε την εξωτερική πλευρά των μηρών, τους γλουτούς, τα χέρια και την κοιλιά με αμυγδαλέλαιο ή να προσθέσετε αιθέριο έλαιο άρκευθου (άγριο κυπαρίσσι), που έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος. 

Ατμόλουτρο προσώπου 
Γεμίστε τον νιπτήρα με ζεστό νερό, προσθέστε 20 σταγόνες λάδι λεβάντας και βουτήξτε μέσα μια πετσέτα. Κρατήστε την κοντά στο πρόσωπό σας (το οποίο έχετε προηγουμένως καθαρίσει) για λίγα λεπτά και έπειτα κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις ή τσιμπήματα. Στο τέλος, βρέξτε με άφθονο κρύο νερό το πρόσωπό σας, ώστε να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος και να κλείσουν οι πόροι. 

Καυτή ατμόσφαιρα 
Η σάουνα συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών από το δέρμα, επιτρέποντας την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και γεμίζοντας τα κύτταρα με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Αν είστε υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση, μπορείτε να κάνετε σάουνα όσο συχνά θέλετε, αρκεί να βοηθήσετε το σώμα σας να συνηθίσει. Ξεκινήστε, λοιπόν, με 10-15΄ και φτάστε σταδιακά τη 1 ώρα. Μην ξεχνάτε να τελειώνετε με ένα κρύο ντους και να πίνετε αρκετό νερό πριν μπείτε στη σάουνα, αλλά και αφού βγείτε από αυτήν. 

Θαλασσογραφίες 
Η θαλασσοθεραπεία βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων, με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερες καύσεις. Ταυτόχρονα, το δέρμα οξυγονώνεται και αναζωογονείται. 

Τι επιλογές έχετε; 
Θαλασσινό νερό Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Όταν, μάλιστα, είναι ζεστό, «ανοίγει» τους πόρους της επιδερμίδας και έτσι διεισδύουν σε μεγαλύτερο βάθος τα συστατικά του. 
Αλάτι Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, βελτιώνει την υφή της και ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία των ιστών. 


Φύκια Βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού, συνδράμουν στην απολέπιση του σώματος, καταπολεμούν την κυτταρίτιδα, ενυδατώνουν, θρέφουν και οξυγονώνουν τους ιστούς. 


Λάσπη Είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και χάρη στην ιδιότητάς της να συγκρατεί θερμότητα, διαστέλλει τους πόρους της επιδερμίδας. 

Ανθρώπινο άγγιγμα 
Ένα καλό μασάζ μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό και να διευκολύνει την κίνηση του αίματος σε περιοχές όπου συσσωρεύονται τοξίνες, όπως οι γοφοί, οι γλουτοί και οι μηροί. Τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για το λεμφικό μασάζ, το οποίο αποσκοπεί στη φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία του λεμφικού υγρού. Η συγκεκριμένη τεχνική φαίνεται να βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, την αναζωογόνηση του δέρματος, τη μείωση της κυτταρίτιδας και το χάσιμο πόντων. 

Ύπνος, ο θαυματουργός 
Τα όργανα του σώματος που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού (ήπαρ, έντερο, νεφρά, δέρμα) χρειάζονται μεγάλες περιόδους ανάπαυλας προκειμένου να ανακάμψουν. Επομένως, ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος, γι’ αυτό προσπαθήστε να περιορίσετε τα ξέφρενα ξενύχτια. Μην ξεχνάτε ότι τον χρειάζεται και το μυαλό σας για να ξεκουραστεί και να καθαρίσει, ώστε την επόμενη μέρα να λειτουργήσει καλύτερα. 

Κρατήστε μακριά τους «τοξικούς» ανθρώπους 
Ο περίγυρός σας μπορεί να δράσει τοξικά στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας. Οι «τοξικοί» άνθρωποι απομυζούν την ενέργειά σας και σας χαλούν τη διάθεση. Μάλιστα, βλάπτουν και την υγεία σας, καθώς, σύμφωνα με ειδικούς, όσοι τους συναναστρέφονται έχουν υψηλότερα ποσοστά φλεγμονωδών πρωτεϊνών, που ευθύνονται για την κατάθλιψη, τις καρδιοπάθειες και διάφορες μορφές καρκίνου, συγκριτικά με όσους έχουν υγιείς φιλικές σχέσεις. Όταν ένας άνθρωπος σας προκαλεί συνεχώς νεύρα, θλίψη, ανάγκη για κατανάλωση υδατανθράκων ή μαλακών τροφών, όποια και αν είναι η φύση της σχέσης σας, πρέπει να βάλετε όρια ή και να τον απομακρύνετε από τη ζωή σας. 

TWEETS 
Κάνετε μασάζ πάντα με ζεστά χέρια. 
Αερίζετε τους χώρους διαβίωσης. 
Σημαντική βοήθεια μπορεί να προσφέρει ο βελονισμός και η πιεσοθεραπεία.


Ενότητα 3: Detox με βάση τον χαρακτήρα 

Η προσωπικότητά σας καθορίζει σε έναν βαθμό τις διατροφικές σας συνήθειες και τις καθημερινές σας πρακτικές. Τι ταιριάζει, λοιπόν, περισσότερο στο δικό σας προφίλ; 

Ο ευχάριστος 
Είστε αυθόρμητοι, αισιόδοξοι και εξωστρεφείς. Έχετε αυξημένες κοινωνικές υποχρεώσεις και θέλετε να γίνεστε αρεστοί στους γύρω σας. Η αισθηματική σας ζωή είναι ανεπτυγμένη, συχνά περισσότερο από τον νου. Είστε ενθουσιώδεις και σας αρέσουν τα καινούργια πράγματα. Δεν σκέφτεστε τους στόχους σας, επειδή είστε απορροφημένοι στο τώρα. Δεν αφιερώνετε χρόνο στη σκέψη και μπορεί να ξεκινήσετε κάτι και να μην το τελειώσετε ποτέ επειδή καταπιαστήκατε με κάτι καινούργιο. 
Πρόταση αποτοξίνωσης: Βάλτε χρώμα στη διατροφή σας, με άλλα λόγια προσθέστε φρούτα και λαχανικά στο πιάτο σας. Η ποικιλία στο χρώμα και το σχήμα θα σας διασκεδάζει. 

Ο σταθερός 
Είστε παραδοσιακοί, ήρεμοι και αργοί και δεν θέλετε πολλές φασαρίες. Έχετε μεγάλη υπομονή, αλλά ταυτόχρονα είστε άτομα ανασφαλή. Σκέφτεστε πολύ, αλλά υστερείτε στην πράξη. Είστε από αυτούς που θέλουν να οργανώνουν τα πάντα, να ακολουθούν πιστά το πρόγραμμά τους και ιδανικά θα θέλατε πριν δράσετε να γνωρίζετε προκαταβολικά τι χρειάζεται και τι θα συμβεί. 
Πρόταση αποτοξίνωσης: Μπορείτε να προετοιμάζετε από την προηγούμενη ημέρα τα γεύματά σας ή να φυλάσσετε στο ψυγείο κομμένα φρούτα και λαχανικά, για να μην ψάχνετε «πρόχειρο» φαγητό. 

Ο προσεκτικός 
Είστε συνεπείς, ιδιαίτερα σχολαστικοί και δίνετε μεγάλη βάση στις λεπτομέρειες. Είστε διπλωμάτες και συγκεντρώνετε την προσοχή σας μόνο στα σημεία που σας ενδιαφέρουν. Εργάζεστε υπό γνώριμες συνθήκες και έχετε το θάρρος να εκφράζετε τις απόψεις σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, ακόμα και αν δεν είναι οι πιο δημοφιλείς. Μπορεί να σκέφτεστε καθαρά και να κάνετε σχέδια, ωστόσο δεν αισθάνεστε ότι πρέπει να δράσετε κατευθείαν. 
Πρόταση αποτοξίνωσης: Τακτοποιήστε τα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο σας, έτσι ώστε να βρίσκετε εύκολα τις πιο ελαφριές και υγιεινές επιλογές. 

Ο ευερέθιστος 
Έχετε ισχυρή θέληση και παίρνετε γρήγορες αποφάσεις. Είστε ανταγωνιστικοί, φιλόδοξοι, δραστήριοι και ανυπόμονοι. Σας αρέσει η εξουσία και θέλετε να αλλάξετε τις καταστάσεις που ζείτε σε τέτοιο βαθμό, που καταλήγετε να μάχεστε με το περιβάλλον σας. Η σκέψη σας είναι καθαρή, μπορείτε να αντιληφθείτε γρήγορα μια κατάσταση και να κινηθείτε αμέσως. Δεν λέτε πολλά και μιλάτε περισσότερο μέσα από πράξεις. Εκτιμάτε τα ταλέντα των άλλων, ιδιαίτερα όταν σας είναι χρήσιμα. Όμως, ενώ είστε τολμηροί και δυνατοί, εύκολα περνάτε στο άλλο άκρο και γίνεστε ξεροκέφαλοι, εγωκεντρικοί και αναίσθητοι. 
Πρόταση αποτοξίνωσης: Προτιμήστε την κατανάλωση σκληρών τροφών, δύσκολων στο μάσημα, όπως τα καρότα, για να εκτονώνεστε μέσω της μάσησης. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ δρ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΧΕΛΟ, ολιστικό γιατρό, και την κ. ΣΤΕΛΛΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ψυχολόγο, Dott. Ps.


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα