Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η Κίνηση της Ροής

 Θωμάς Φύλιος
Πολλοί άνθρωποι αυτή την περίοδο λένε στίς συζητήσεις τους,ότι «δεν κινείται τίποτα», ειδικά στήν αγορά.
Αναρωτηθήκατε τι ακριβώς συμβαίνει; Τι είναι αυτό που δεν κινείται;
Είναι έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα ή αυτό είναι μόνο το 1/8 της αλήθειας; Η εξωτερικότητα των πραγμάτων είναι μια εσωτερική κατάσταση που απλά εκδηλώνεται με φανερό τρόπο, δηλαδή φαίνεται.
Ας δούμε πως αυτό λειτουργεί σε ατομικό επίπεδο. Ας πούμε ότι και εσύ σήμερα παραπονιέσαι και λές ότι όλα σου φαίνονται ίδια και «δεν τσουλάει τίποτα». Ψάχνεις να βρείς την λύση αλλά τίποτα. Ο γρίφος πώς λύνεται; Τι δεν έχεις κάνει άραγε; Τι λείπει;

Κίνηση, Ροή.
«Στην Κινηματική και τη Δυναμική με τον όρο ροή των ρευστών καλείται ειδικότερα η κίνηση των σωματιδίων των ρευστών, επειδή ακριβώς αυτά ρέουν, η οποία όμως κίνηση περιλαμβάνει επίσης τις έννοιες της δύναμης που προκαλεί την κίνηση ,της ταχύτητας καθώς και της επιτάχυνσης του ρευστού», λένε οι ειδικοί.
Αφού τα πάντα είναι ενέργεια ακόμα και το υλικό επίπεδο, όλα είναι ρευστά που ρέουν. Ρέουμε όμως; 
Τι χρειάζεται ο καθένας μας να κάνει; Η απάντηση είναι απλή, γιατί στήν απλότητα κρύβεται η ουσία των πραγμάτων.
Nα θέτει ο καθένας τον εαυτό του σε κίνηση!
Τι παθαίνει ένα αυτοκίνητο με πολλά κυβικά όταν δεν το κινείς; Μπουκώνει και υπολειτουργεί! Πως το ξεμπουκώνεις; Το κινείς. Το βάζεις σε ροή, του ξυπνάς την δύναμη του με επιτάχυνση και εάν χρειαστεί το τρέχεις στον «κόφτη» για να σου δείξει την δυναμική του και να εκδηλώσει την ισχύ του.
Κάθε φορά που βιώνεις ότι «δεν κινείται τίποτα», υπάρχει λύση!!!
Βάζεις εσύ τον εαυτό σου σε κίνηση, σε ροή. Η κίνηση αρχίζει με μία έμπνευση, μία ιδέα που θα φωτίσει όλο το «λογισμικό» σου και αφού νιώσεις ικανοποίηση με την ιδέα σου, τότε... μπές σε δράση.
Μπορεί η κίνηση στήν αρχή να είναι μικρή άρα και η δράση σου θα είναι μικρή. Μην την υποτιμήσεις γιατί έστω και μικρή αυτή θα δημιουργήσει ροή. Μετακινείς το σώμα σου κάνοντας βήματα εν δράσει, δηλαδή κάνεις πράξη και γειώνεις την έμπνευση σου, για να ξεφύγεις απο την ακινησία που προκαλεί η στασιμότητα.
Μία, δύο, τρείς... είσαι σε κίνηση και ρέεις. Εάν δε ακολουθήσεις την κατεύθυνση της εσωτερικής σου ροής, ποιός ξέρει άραγε μπορεί να βρεθείς εκεί που πάντα ονειρευόσουνα να είσαι!!! 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα