Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΗΠΑ: Παραδέχονται ότι σκότωσαν τον ιμάμη Αουλάκι και τρεις ακόμη Αμερικανούς



Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν επισήμως για πρώτη φορά ότι σκότωσαν τον ριζοσπάστη ιμάμη Ανουάρ αλ Αουλάκι, όπως και άλλους τρεις αμερικανούς πολίτες, σε πλήγματα που πραγματοποίησαν από το 2009 με μη επανδρωμένα αεροσκάφη .
Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο  ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ παραδέχεται ότι η Ουάσιγκτον ευθύνεται για τον θάνατο του ιμάμη Αουλάκι, ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Υεμένη το 2011.

Ο κ. Χόλντερ διευκρινίζει ότι οι άλλοι τρεις Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων ο 16χρονος γιος του Αουλάκι, Αμπντεραχμάν, δεν αποτελούσαν στόχο των αμερικανικών πληγμάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Υεμένη και αλλού.
Ο Ανουάρ αλ Αουλάκι, ο οποίος είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ από γονείς από την Υεμένη, κατηγορείτο από την Ουάσιγκτον ως ο εμπνευστής της πτέρυγας της Αλ Κάιντα στην Υεμένη και ότι εμπλεκόταν σε μια σειρά από απόπειρες επιθέσεων, μεταξύ των οποίων μία που έγινε σε μια αμερικανική αεροπορική εταιρεία τα Χριστούγεννα του 2009.
Ο θάνατος του Ανουάρ αλ Αουλάκι είχε χαρακτηριστεί από τον πρόεδρο Ομπάμα ως ένα «πολύ ισχυρό πλήγμα στην πιο δραστήρια πτέρυγα της Αλ Κάιντα». Ωστόσο η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε ποτέ αναγνωρίσει επισήμως ότι ευθύνεται για το πλήγμα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους που τον σκότωσε.
Ο τρίτος Αμερικανός που σκοτώθηκε ήταν ο Σαμίρ Χαν, ο οποίος έκανε προπαγάνδα στα αγγλικά για την Αλ Κάιντα και ο τέταρτος ο Τζουντ Κέναν Μοχάμεντ. Αυτός είχε, σύμφωνα με το FBI, γεννηθεί στα τέλη του 1988 στην Φλόριδα, βρισκόταν στο Πακιστάν και καταζητείτο για τη σύσταση εγκληματικής ομάδας «με στόχο την παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκράτες».
Η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα την παραμονή ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την αντιτρομοκρατική του πολιτική και την χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα