Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η κυβέρνηση Λέτα αναστέλλει την πληρωμή του φόρου πρώτης κατοικίας



Την αναστολή της πληρωμής της δόσης του Ιουνίου του φόρου πρώτης κατοικίας καθώς και την αναχρηματοδότηση του έκτατου ταμείου ανεργίας αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, κατά την σημερινή του συνεδρίαση

«Οι αποφάσεις μας δίνουν τις πρώτες αναγκαίες απαντήσεις στις οικογένειες, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.
Η μετάθεση της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου για την πρώτη κατοικία, που έληγε στο τέλος του επόμενου μηνός, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού ανακαθορισμού του συγκεκριμένου φόρου (που είναι γνωστός με το αρκτικόλεξο Imu). Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο.
Το «πάγωμα» του Imu ισχύει και για τα αγροτεμάχια και τα ακίνητα γεωργικής χρήσης, όχι όμως για τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, παρά τα επίμονα αιτήματα που έχουν προβάλλει οι ενώσεις Confindustria και Confartigianato.
Οι ιταλοί βιοτέχνες και βιομήχανοι θα ευνοηθούν πάντως έμμεσα, καθώς αποκτούν την δυνατότητα να εκπίπτει το ποσό του «φόρου ακινήτων επαγγελματικής χρήσης» από την φορολογική δήλωση της εταιρίας τους.
Αναχρηματοδοτείται, επίσης, με 1 δισεκατομμύριο ευρώ, το έκτακτο ταμείο ανεργίας, το οποίο κινδύνευε να μείνει χωρίς ρευστό τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες.
Η λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση μετατίθεται από την 31η Ιουλίου στην 31η Δεκεμβρίου του 2013.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε ότι επισημοποιήθηκε η απόφαση με την οποία οι βουλευτές και γερουσιαστές που ασκούν παράλληλα καθήκοντα υπουργών ή υφυπουργών δεν θα λαμβάνουν στο εξής «διπλή αμοιβή»: καταργείται, ουσιαστικά, ο μισθός τους για την εκτέλεση των υπουργικών τους καθηκόντων.
«Η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα. Το μέτρο αυτό είναι μόνιμο, θα συνεχίσει δηλαδή να ισχύει και στο μέλλον», ανέφερε ο Λέτα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα