Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

TANTΡΑ ΕΡΩΤΑΣ ΘΕΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


TANTRA WHATS ALL ABOUT
                
Επειδή υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι Ταντρα είναι μια έντονη σεξουαλική δραστηριότητα επέλεξα ένα κείμενο από τον Όσσο και μερικά αποσπάσματα απο το βιβλίο του Χαρις Γιοχάρι για το Ταντρα, εφιστώντας την προσοχή σε τυχόν παρεξηγησεις. Το Τάντρα είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος λατρείας της Μεγάλης Θεάς η οποία μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε την θεότητα μέσα μας.
Το Τάντρα απαιτεί να γίνεται εξαγνισμός και προσευχή στη Θεότητα πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε τελετή η οποία συμπεριλαμβάνει μελέτη για τον εαυτό και σεξουαλική δραστηριότητα. Η ερωτική συνεύρεση είναι ένας μέρος της λατρείας, στην Τάντρα βέβαια είναι το βασικό και κεντρικό μέρος της λατρείας, αλλά αν παρεξηγηθεί η σημαντικότητα του σεξ θα αποτύχει κάθε προσπάθεια και θα οδηγήσει σε σεξουαλικές διαστροφές, φαντασιώσεις ή και ακόμα βύθιση στην ενέργεια της μαύρης μαγείας.

Το Τάντρα είναι η λατρεία της Θεότητας Σάκτι και σκοπό έχει να φανερώσει την έκφραση της Θεάς μέσα μας και να ενωθούμε με αυτή. Όταν ενωθούμε με την Θεότητα μέσα μας θα έχουμε πετύχει την ολοκλήρωση του εαυτού και την ένωση με το Σύμπαν και το άλλο μας μισό.


OSHO

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΤΣΑΚΡΑΣ
ΡΕΜΠΕΛ
ΣΕΛΙΔΑ 253

Αν ζεις στο χαμηλότερο σημείο της ύπαρξης σου, τότε κινείσαι είτε μέσα από το κανάλι του ήλιου είτε μέσα από το κανάλι του φεγγαριού. Και παραμένεις διψασμένος. Και ψάχνεις συνεχώς τον άλλο και ζητάς συνεχώς τον άλλο. Νιώθεις ατελής μόνος σου. Πρέπει να εξαρτάσαι από τον άλλο.

Όταν συναντηθούν μέσα σου τα διάφορα είδη της ενέργειας σου και συμβεί ένας μεγάλος οργασμός, ένας κοσμικός οργασμός, όταν διαλυθούν το δεξιό και το αριστερό κανάλι μέσα στο κεντρικό, τότε νιώθεις συγκλονισμένος. Τότε, δεν πέφτεις ποτέ χαμηλά, μένει ψηλά. Το σημείο εκείνου του ύψους γίνεται ο βαθύτατος σου πυρήνας, το ίδιο σου το είναι.

Προς το παρόν υπάρχεις με το κέντρο του σεξ και απο εκείνο το κέντρο η ενέργεια πέφτει συνεχώς προς τα κάτω. Όταν η ενέργεια σου αρχίζει να κινείται προς τα πάνω, είναι ένα πολύ ευαίσθητο φαινόμενο και πρέπει να είσαι σε μεγάλη εγρήγορση για να δουλέψεις μαζί του. Αν δεν είσαι σε εγρήγορση υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει διαστροφή. Είναι επικίνδυνο. Γι αυτό ακριβώς οι Γιόγκι ονομάζουν αυτή την κίνηση, δύναμη του φιδιού. Είναι επικίνδυνη. Είναι σα να παίζεις με ένα φίδι. Παίζεις με ένα δηλητήριο.
Και πολλοί άνθρωποι έχουν πάθει διαστροφές, γιατί προσπάθησαν να καταπιέσουν την σεξουαλική τους ενέργεια για να πάνω προς τα πάνω. Δεν πήγαν ποτέ προς τα πάνω. Μάλιστα έγιναν πιο διεστραμμένοι από το μέσο άνθρωπο.

Μην καταπιέζεις τίποτε. Είναι καλύτερα να είσαι ομαλός παρά διεστραμμένος. Αλλά δεν αρκεί να είσαι απλως ομαλός. Μεταμορφώσου.

Πέταξε όλα τα σκουπίδια που έχεις μαζέψει στο σώμα και στο νου σου.

Ο σεξουαλικός οργασμός είναι ο κατώτερος. Ανώτερος είναι ο οργασμός του χάρα κι από εκείνος ανώτερος ο οργασμός του αφαλού. Έπειτα της αγάπης της καρδιάς. Ύστερα ανώτερος είναι ο οργασμός του λαιμού, της δημιουργικότητας και του μοιράσματος. Έπειτα ανώτερος είναι το υ τρίτου ματιού, της εικόνας της ζωής έτσι όπως είναι πραγματικά χωρίς καμία προβολή. Κι ανωτερος όλων του σαχασραρα του έβδομου κέντρου.

Αν θέλεις μπορείς να κινηθείς προς τα πάνω. Μην προσπαθήσεις ποτέ να κινηθείς προς τα πανω για να αποκτήσεις δυνάμεις. Είναι όλες τους κουτές. Προσπάθησε να κινηθείς προς τα πάνω για να γνωρίσεις ποιος είσαι. Όχι για δύναμη, αλλά για ειρήνη. Ας είναι ο στόχος σου ειρήνη και ποτέ δύναμη.

Ο Πατάντζαλι συμπεριέλαβε ένα κεφάλαιο που ονομάζεται δύναμη, ώστε να ειδοποιήσει τους μαθητές του και όσους θα τον ακολουθήσουν ποτέ, ότι εμφανίζονται πολλές δυνάμεις στην πορεία, αλλά δεν πρέπει να ανακατευτείς μαζί τους. Μόλις αρχίσεις να ανακατεύεσαι με τη δύναμη, μόλις αρχίσεις τα παιχνίδια εξουσίας, θα έχεις προβλήματα. Θα μείνεις καθηλωμένος στο σημείο εκείνο και θα σταματήσει η πτήση σου. Και πρέπει να συνεχίσεις να πετάς ως το τέλος, ωσότου ν΄ανοίξει η άβυσσος και να σε απορροφήσει και πάλι η συμπαντική ψυχή.
Ας είναι η ειρήνη ο στόχος.



ΧΑΡΙΣ ΓΙΟΧΑΡΙ
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΝΤΡΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ


Το Τάντρα είναι μια ολιστική προσέγγιση της μελέτης του σύμπαντος από την οπτική γωνία ενός ατόμου. Περιλαμβάνει όλες τις επιστήμες, αστρονομία, αστρολογία, αριθμολογία, φυσιογνωμία, φυσική, χημεία, αλχημεία, Αγιουβέρδα, ψυχολογία, παραψυχολογία, μαθηματικά, γεωμετρία, κ.τ.λ/ - και έτσι δίνει μια πρακτική μέθοδο πραγμάτωσης των ανώτερων ιδανικών της φιλοσοφίας μέσα στην καθημερινή ζωή.

Το Τάντρα στοχεύει να κατανοήσει το νόμο που έχει οργανώσει τα διάφορα φαινόμενα μέσα στον κόσμο της σχετικής ύπαρξης, (μάγια) και να τον χρησιμοποιήσει για να προωθήσει την εξέλιξη της ατομικής συνείδησης.

Ο κόσμος θεωρεί το Τάντρα μια μητρολατρική πρακτική. Αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές, αν και το Τάντρα μπορεί να αποκληθεί η λατρεία της Σάκτι. Η Σάκτι είναι η συμπαντική αρχή της ενέργειας, της δύναμης της δημιουργικότητας. Αυτή η ενέργεια είναι προσωποιημένη σε μια θυληκή μορφή, τη Σάκτι, τη Μητέρα του Σύμπαντος. Είναι αδιαχώριστη από Εκείνον που την παρατηρεί – σάκτιμαν ( ο φύλακας της δύναμης), την αρσενική αρχή, ή Πατέρα του σύμαντος, που στην Ταντρική παράδοση ονομάζεται Σίβα.

Το Τάντρα δέχεται την επιθυμία ως την κύρια κινητήρια δύναμη του σύμπαντος. Οι επιθυμίες δεν ανήκουν στον εαυτό, στην ατομική συνείδηση. Σχετιζονται με τα έξι τσάκρα. Για να υπερβούμε τις επιθυμίες πρέπει να υπερβούμε τα στοιχεία, κι αυτό είναι εφικτό μόνο μέσα από το ξύπνημα της λανθάνουσα ενέργειας (κουνταλίνι) που βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης.

Το Τάντρα κατανοεί πως η κακή συντροφιά, η δίψα για δύναμη και η επιθυμία για εγκόσμιες απολάυσεις και ανέσεις είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί μας στο ταξίδι της αποκάλυψης της θεικής μας φύσης. Οι εγκόσμιες επιθυμίες ταράζουν το νου μας και ένας νους ταραγμένος από την επιθυμία δεν μπορεί να βρει έμπνευση και χαρά. Πρέπει να ξεπεράσουμε τη νωθρότητα, τις φαντασιώσεις και τον εγωισμό.

Τα πάντα είναι δυνατά μέσα από την λατρεία αν ο αναζτητητής έχει αληθινή αφοσίωση καλές προθέσεις και υπομονή. Ο αναζητητής είναι ελεύθερος να διαλέξει μια θεότητα ή ένα γιάντρα, κάτι που αγγίζει τα συναισθήματα του. Οι επιθυμίες θα πρέπει να εκπληρώνονται και θα πρέπει να επιτευχθεί ένα στάδιο όπου δεν θα υπάρχει άλλη επιθυμία, εκτός από την επιθυμία για ένωση
  Δανάη Πλειάδεια

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα