Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανωμαλίες στο ηλιακό σύστημα: η NASA καταγράφει την τεράστια δίνη μιας πολικής καταιγίδας στον Κρόνο


Ανωμαλίες στο ηλιακό σύστημα: NASA καταγράφει τεράστια δίνη μιας πολικής καταιγίδα στον Κρόνο


Μετά το βομβαρδισμό του Κρόνου από μετεωρίτες, έρχεται τώρα μια τεράστια βόρεια πολική δίνη μιας καταιγίδας, που οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από το διαστημικό σκάφος Cassini δείχνουν  να γιγαντώνεται. Οι εμπειρογνώμονες της NASA έχουν αναλύσει τα δεδομένα που ελήφθησαν από το διαστημικό σκάφος Cassini, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό φασματικών φίλτρων ευαίσθητων σε μήκη κύματος κοντά στα υπέρυθρα. Οι εικόνες που διηθούνται σε 890 νανόμετρα προβάλλονται ως μπλε. Αυτές που διηθούνται στα 728 νανόμετρα προβάλλονται ως πράσινες, και εκείνων στα 752 νανόμετρα προβάλλονται ως κόκκινες. Σε αυτό το καθεστώς, το κόκκινο χρώμα δείχνει χαμηλά σύννεφα και τα υψηλά σύννεφα είναι πράσινα.


πολική καταιγίδα του Κρόνου
πολική καταιγίδα SATURN1

Τον περασμένο Φεβρουάριο 4,2013 διαστημόπλοιο Κασίνι της NASA εικόνα φυλλάδιο δείχνει βόρεια πολική εξάγωνο του Κρόνου στο φως του Ήλιου Τώρα που η άνοιξη έχει έρθει στο βόρειο ημισφαίριο.  Πολλές μικρότερες καταιγίδες dot την βόρεια πολική περιοχή και την υπογραφή δαχτυλίδια του Κρόνου, που φαίνεται να εξαφανιστούν λόγω της σκιάς του Κρόνου, να θέσει σε μια εμφάνιση στο παρασκήνιο.  Η βόρεια πολική εξάγωνο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από το Voyager.  Η εικόνα λήφθηκε με ευρυγώνια κάμερα του διαστημικού σκάφους Cassini της στις 27 Νοεμβρίου 2012 με την χρήση ενός φάσματος φίλτρο ευαίσθητο σε μήκη κύματος κοντά στο υπέρυθρο φως επικεντρώνεται στα 750 νανόμετρα.  Η θέα αποκτήθηκε σε απόσταση περίπου 403.000 μίλια (649.000 χιλιόμετρα) από τον Κρόνο.  AFP PHOTO / Σημειώσεις / NASA / JPL-Caltech / Space Science InstituteHO / AFP / Getty Images
 Σύμφωνα με τον Andrew Ingersoll, μέλους της επιστημονικής ομάδας του Cassini περί ανάλυσης απεικόνισης στο California Institute of Technology στη Πασαντένα,  η δίνη τροφοδοτείται από μια μικρή ποσότητα υδρατμών στην ατμόσφαιρα υδρογόνου στην οποία είναι τυλιγμένος ο  Κρόνος. Η τελική ταχύτητα είναι 150 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Η δίνη έχει 2.000 χιλιόμετρα πλάτος, το οποίο είναι 20 φορές μεγαλύτερο από το μέσο όρο ενός κυκλώνα στη Γη.
Από segnidalcielo
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα