Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Infographic: Ο Χάρτης της αλήθειας και της εξαπάτησης

                                  

ΕΊΣΤΕ ΌΛΟΙ ΨΕΎΤΕΣ. ΕΊΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΨΕΎΤΕΣ. ΕΔΏ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑΣ ΌΜΟΡΦΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΈΝΟΣ ΧΆΡΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ. (ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ, ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΚΑΘΌΛΟΥ - ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΠΛΈΟΝ  ΝΑ ΑΙΣΘΆΝΕΣΤΕ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ.)




Λέτε ψέματα 10 έως 200 φορές την ημέρα, και ένας ξένος, θα  σας πει ψέματα τρεις φορές στα πρώτα 10 λεπτά της συνομιλίας σας. Αυτό είναι ανησυχητική είδηση, αλλά σύμφωνα με το TED Talk από την Pamela Meyer , το μόνο που κάνουμε είναι να προσποιούμαστε ότι  είμαστε ενάντια στο ψέμα. Επειδή προφανώς,  όλοι, σε κάποιο βαθμό, υποστηρίζουμε κρυφά  τα ψέματα,  πολλαπλασιάζοντας τα.
Κατά μία έννοια, έχουμε χτίσει ολόκληρο τον κόσμο μας γύρω από το ψέμα, και πάνω σε αυτήν την ιδέα χαράκτηκε  κυριολεκτικά  αυτή η απεικόνιση της ομιλίας της Meyer , που δημιουργήθηκε από τον Ben Gibson, συν-ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή της Pop Chart Lab  , σε συνεργασία με την ομάδα του TED.




"Πήρα έμπνευση από τοπογραφικούς χάρτες, κοιλάδες και κορυφές δημιουργώντας μια αλληγορία για τα διαφορετικά βάθη των εξαπατήσεων," εξηγεί ο Gibson. "Το πιο ειλικρινές μέρος του χάρτη είναι το περισσότερο βορεινό σημείο, ταξινομημένο σε μία ομαλή περιοχή της Ανταρκτικής."

Η αλήθεια είναι ένα ηθικό έρεισμα - σχεδόν ένα ουράνιο αγιαστήριο, όπου το περιστασιακό λευκό ψέμα μπορεί να φτερουγίσει - ενώ οι αληθινές, Watergate επιπέδου απάτες γίνονται μια σκοτεινή, αρχέγονη λάσπη κάτω από το φλοιό της Γης. Οτιδήποτε άλλο πέφτει κάπου στο ενδιάμεσο.

Τα πιο συναρπαστικά μέρη της οπτικής, ωστόσο, είναι εκεί όπου τα ψέματα που θεωρούνται χειρότερα (και ως εκ τούτου ανατεθεί σε πιο σκούρα στρώματα) βρίσκονται σε βάθος ίσο με τα πιο λογικά ψέματα (που βρίσκονται σε ελαφρύτερα στρώματα). 

Θυμηθείτε τις "ψεύτικες κολακείες» και το «δεν χρειάζεται να ανησυχείς." Πόσο συχνά έχουμε πει στους φίλους μας ότι "δεν χρειάζεται να ανησυχούν," όταν στην πραγματικότητα,θα έπρεπε να διαχειριστούν διαφορετικά τη δουλειά τους, τις προσωπικές σχέσεις τους, ή τις επιλογές τους σε εξωτικά κατοικίδια ζώα  με διαφορετικό τρόπο. Εν τω μεταξύ, οι ψεύτικες κολακείες, όπως λέει ένα παιδί που έκανε σπουδαία δουλειά στην παρουσίαση  της πρακτική τους, θα μπορούσαν να τους δώσουν την εμπιστοσύνη να πετάξουν την έρευνα αυτή  έξω από το πάρκο στα μούτρα του δασκάλου τους. Μπορείτε απλά να είστε καλός γονέας. Μπέρδεμα!



Επικεντρωθείτε στον χάρτη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, και θα σας βοηθήσει τελικά να ξεπεράσετε το γεγονός ότι είστε ένας φρικτός ψεύτης, μαζί με το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι γύρω σας είναι ακριβώς σαν κι εσάς. Σε εκείνο το σημείο, που υπάρχει η γραφική απεικόνιση των ενοχών γίνεται  πάρα πολύ διασκεδαστικό.
Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο ένα από τα σχέδια του Pop Chart Lab το οποίο δεν είναι προς πώληση. Από την άλλη πάλι, θέλετε πραγματικά ένα τέτοιο γράφημα να κρέμεται στον τοίχο του σπιτιού σας, πάνω απο το κεφάλι σας; 
Δείτε το γραφικό εδώ και την συζήτηση εδώ .

Από fastcodesign
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα