Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

H Βρετανία «Ξέμεινε Από Σιτάρι», Λόγω Κακών Καιρικών Συνθηκών

 wheat field

Η Βρετανία θα καταστεί καθαρός εισαγωγέας σιταριού για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, αυτό το έτος, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, δήλωσε η Εθνική Ένωση Αγροτών ».

  Ο
πρόεδρος της NFU, Peter Kendall, δήλωσε ότι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια τόνοι σιταριού χάθηκαν λόγω του κακού καλοκαιριού του περασμένου έτους.



Το παρατεταμένο κρύο θα πλήξει και τη συγκομιδή του τρέχοντος φθινοπώρου, είπε.

Αλλά είπε ότι η έλλειψη είναι απίθανο να επηρεάσει την τιμή του ψωμιού, λόγω του παγκόσμιου χαρακτήρα της αγοράς.

Μιλώντας στο σημερινό πρόγραμμα του BBC Radio 4, ο κ. Kendall είπε ότι η μέση απόδοση μειώθηκε από 7,8 τόνους ανά εκτάριο σε 6,7 τόνους το περασμένο καλοκαίρι.

Κοιτώντας προς το μέλλον για τη συγκομιδή του 2013, δήλωσε ότι οι αγρότες  κατάφεραν να πάρουν μόνο τα τρία τέταρτα της προγραμματισμένης παραγωγής σιταριού από αυτά που φυτεύτηκαν φέτος, οπότε το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ήδη 25% σε σχέση με το δυναμικό παραγωγής.

"Περπάτησα στις  καλλιέργειες χθες στο αγρόκτημα στο Bedfordshire και τα σιτάρια φαίνονται  αρκετά λεπτά. Θα  θα πρέπει να βγάλουμε  λαγό στην καλλιέργεια του σιταριού τον Μάρτιο.
 

«Αν έχουμε τα τρία τέταρτα αυτών που φυτεύτηκαν στην περιοχή, και την ίδια απόδοση όπως και πέρυσι, θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε ότι η παραγωγή θα είναι μόνο 11 εκατ. τόνοι σίτου, όταν χρειαζόμαστε πραγματικά 14,5 εκατ. τόνοι σίτου για οικιακή χρήση δική μας εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο », είπε.

Από  bbc
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα