Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο τυχερότερος άτυχος του κόσμου

…έχει ονοματεπώνυμο : Tsutomu Yamaguchi (1916-2010)
Image
Η ζωή του δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως ενδιαφέρον, μέχρι το καλοκαίρι του 1945 που βρέθηκε στην Χιροσίμα για επαγγελματικό ταξίδι. Καθώς έβγαινε λοιπόν από ένα τράμ, στις 8:15 του πρωινού της 6ης Αυγούστου, πρόλαβε να δεί ένα αεροπλάνο να ρίχνει κάτι που έμοιαζε σαν 2 μικρά αλεξίπτωτα, λιγότερο από 3 χιλιόμετρα μακριά του.

Image
Την συνέχεια την φαντάζεστε: η εξωπραγματική λάμψη τον τύφλωσε προσωρινά και η έκρηξη του έσπασε τα τύμπανα και του προκάλεσε εγκαύματα στην αριστερή πλευρά του σώματός του. Αφού συνήλθε όσο γινόταν και ανέκτησε κάπως τις δυνάμεις του, πέρασε την νύχτα σε ένα αεροπορικό καταφύγιο και το επόμενο πρωί ξεκίνησε για το ταξίδι της επιστροφής. Η ισοπεδωμένη Χιροσίμα ήταν ένα φριχτό θέαμα.
Image
Το μόνο που ήθελε ήταν να γυρίσει σπίτι του.
Στο Ναγκασάκι.
Παρότι κατακαμμένος ,μπανταρισμένος και σοκαρισμένος όσο δεν πάει, σαν ευσυνείδητος Ιάπωνας παρουσιάστηκε για δουλειά το πρωινό της 9ης Αυγούστου.
Και την ώρα που προσπαθούσε να εξηγήσει στον προϊστάμενό του τί ακριβώς του είχε συμβεί…..KABOOM, ξανασυνέβη ακριβώς το ίδιο. Δεύτερη βόμβα, πάλι λιγότερο από 3 χιλιόμετρα μακριά του. Αυτή τη φορά δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Λίγες μέρες αργότερα η Ιαπωνία συνθηκολόγησε.
Image
Μέσα στα επόμενα χρόνια, εργάστηκε ως μεταφραστής για τους αμερικανούς, συμμετείχε σε κινήματα υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού, έγραψε ακόμα και βιβλίο. Είναι ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος διπλός hibakusha (θύμα ατομικής βόμβας)
Πέθανε πρόσφατα, το 2010, από καρκίνο του στομάχου.
Image
πηγές:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα