Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ποιος προσπαθεί να κατοχυρώσει την μαριχουάνα;

 CannabisCuresCancerBigPharma
Το μυστικό αποκαλύφθηκε: η μαριχουάνα είναι φάρμακο. Χωρίς όμως να πιάσει απροετοίμαστη την φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία αργά αλλά σταθερά κερδίζει αποκλειστικά δικαιώματα για τις ιατρικές ιδιότητες αυτού του πανάρχαιου φυτού.

 Αλλά περιμένετε. Πώς μπορεί μια εταιρεία, ποια άλλη εκτός από  την Monsanto, να πατεντάρει ένα φυτό; Αυτό δεν είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά φέρνει στην επιφάνεια ένα σοβαρό θέμα.
Τα  Διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τη μαριχουάνα δεν έχουν ακόμη καλύψει τις γενετικές τροποποιήσεις στο ίδιο το φυτό, αλλά μάλλον τη συμμετοχή των κανναβινοειδών που βρίσκονται στη μαριχουάνα και που είναι υπεύθυνα για τα ιατρικά αποτελέσματά της.

 Phytocannabinoids στη θεραπεία του καρκίνου (Patent Νο. US20130059018)

 Η πιο πρόσφατη υποβολή αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για κανναβινοειδή προέρχεται από κανέναν άλλον εκτός από τη GW Pharmaceuticals - την βρετανική εταιρεία που κατασκευάζει το Sativex (1). Το Sativex είναι ένα σπρέι που λαμβάνεται από το στόμα και περιέχει κανναβινοειδή που προέρχονται από το ίδιο το φυτό της κάνναβης , ειδικά THC και CBD. Αν και το Sativex δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στις ΗΠΑ, έχει ήδη αποκτήσει την έγκριση στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Η GW Pharma έχει γρήγορα αναγνωρίσει το δυναμικό της αγοράς της κάνναβης και η πιο πρόσφατη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας κάνει αυτό περισσότερο από σαφές. Μόνο από τον τίτλο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, καταλαβαίνουμε τι η GW Pharma προσπαθεί να διεκδικήσει ως δικό της. Το "Phytocannabinoids" σημαίνει απλά κανναβινοειδή που προέρχονται από φυτά, αναφερόμενοι στο φυτό της κάνναβης σε αυτή την περίπτωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, φαίνεται ότι η GW Pharma αντιμετώπισε δυσκολίες στην προσπάθειά της να διεκδικήσει μια τέτοια ευρεία «εφεύρεση». Στην πραγματικότητα, η ενημερωμένη έκδοση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας της, δείχνει ότι πάνω από το ήμισυ της αρχικών αξιώσεων της πατέντας  είχαν αποσυρθεί , και για πολύ καλό λόγο. 

Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο, η GW Pharma ισχυρίζεται ότι απλά και μόνο η χρήση των απομονωμένων κανναβινοειδών στη θεραπεία του καρκίνου, τα οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εφεύρεση, αποτελεί κλοπή από τα άτομα που καταπολεμούν τον καρκίνο και που πρώτα διακήρυξαν τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαριχουάνα εδώ και δεκαετίες.

 Από secretsofthefed

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα