Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ελονοσία:Η Παγκόσμια Μάχη Για Τον Περιορισμό Της Νόσου Χάνεται Καθώς Τα Ισχυρά Φάρμακα Χάνουν Την Ισχύ τους...

Η ελονοσία bednet, Καμπότζη
Η κατάχρηση του φαρμάκου της αρτεμισινίνης στα σύνορα Ταϊλάνδης-Βιρμανίας  επιτρέπει την  παρασιτική αντίσταση ενάντια στην ανάπτυξη που θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Ο παγκόσμιος αγώνας κατά της ελονοσίας απειλείται από την αυξανόμενη αντίσταση στα ισχυρά νέα φάρμακα, τα οποία έχουν γίνει ένα από τα πιο σημαντικά όπλα στη μάχη.

Οι ειδικοί λένε ότι οι ιατρικές συνέπειες των βασισμένων στην αρτεμισινίνη ενώσεων, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ανθρώπων στα σύνορα Βιρμανίας / Ταϊλάνδη , αποδυναμώνονται. 

Σε περίπτωση που υπήρχαν κάποτε φαινομενικά θαυματουργές θεραπείες των παιδιών που έλαβαν θεραπεία με αρτεμισινίνη θεραπεία συνδυασμού (ACT), τώρα οι θεραπείες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να είναι αποτελεσματικές.

Οι γιατροί προβλέπουν ότι αν μέσα σε ένα χρόνο,  δεν γίνει κάτι, τα φάρμακα θα πάψουν να επιδρούν.

Η αντίσταση του παράσιτου της ελονοσίας στα φάρμακα  εντοπίστηκε στην δυτική Καμπότζη, αλλά υπήρχε η ελπίδα ότι οι σκληροί έλεγχοι θα το έθεταν υπό έλεγχο. Τώρα, όμως, οι επιστήμονες λένε ότι υπάρχουν πραγματικά προβλήματα στη Βιρμανία - και προειδοποιούν ότι θα πρέπει να υπάρξει επαγρύπνηση ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση σε όλο τον κόσμο.

Προειδοποιούν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται: το παράσιτο αντιστέκεται και η αρτεμισινίνη χάνει τη δραστικότητά της όπως ακριβώς συνέβη και με παλαιότερα φάρμακα, όπως η χλωροκίνη.

Η ανακάλυψη της αντίστασης στα φάρμακα -  των κουνουπιέρων εμποτισμένων με εντομοκτόνο  -, άλλαξε την πορεία της επιδημίας  ελονοσίας - "απειλεί τις πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο για τον έλεγχο και την εξάλειψη της ελονοσίας», αναφέρει μία έκθεση στο Lancet .

Η έκθεση είναι από μία  από τις δύο  ομάδες επιστημόνων που έχουν μελετήσει την ανάπτυξη της αντίστασης στα ταϊλανδικά σύνορα με τη Βιρμανία. «Η Αντίσταση με τους προηγούμενους πυρήνες της θεραπεία της ελονοσίας , δηλαδή, χλωροκίνη και σουλφαδοξίνη-πυριμεθαμίνη, επίσης προέκυψε στη δυτική Καμπότζη και εξαπλώθηκε σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική, με αποτέλεσμα το θάνατο εκατομμυρίων παιδιών."

Σε ένα άλλο έγγραφο, που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Science , οι επιστήμονες στη Νότιο-ανατολική Ασία και τις ΗΠΑ εντόπισαν μια σημαντική περιοχή του γονιδιώματος του παρασίτου της ελονοσίας που σχετίζεται με την αντίσταση στην αρτεμισινίνη. Αυτή η σύνδεση θα μπορούσε να επιτρέψει στους ερευνητές να χαρτογραφήσουν την αντίσταση και να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσής της, η οποία, γράφουν, «θα ήταν καταστροφική για τον έλεγχο της ελονοσίας».

Ο Nick White, πρόεδρος του  Παγκόσμιου Δίκτυου Αντίστασης κατά της ελονοσίας , και  συγγραφέας μίας από τις εκθέσεις, ανέφερε ότι υπήρξαν φήμες ότι η αντίσταση θα μπορούσε να εξαπλωθεί στη Βιρμανία.

Ο White, καθηγητής και πρόεδρος της  Wellcome Trust στην ανατολική Ασία  πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπήρξε αρκετά σημαντική μείωση της ευαισθησίας στην αρτεμισινίνη Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή  συμβαίνει στη Βιρμανία, που αποτελεί  πύλη προς τα δυτικά. 

Ο έλεγχος της ελονοσίας στη Βιρμανία είναι πολύ ασθενέστερος από ό, τι στην υπόλοιπη περιοχή.  Πρόκειται να γίνει πολύ πιο δύσκολος ο περιορισμός του παράσιτου. "

Λόγω της πολιτικής κατάστασης στη Βιρμανία δεν υπάρχουν τα ίδια επίπεδα  χρηματοδότησης για τον έλεγχο της ελονοσίας όπως στις άλλες χώρες. "Η Βιρμανία χρειάζεται βοήθεια», είπε ο White.

Η κατάχρηση των φαρμάκων στην Ασία επέτρεψε την παρασιτική αντίσταση για την ανάπτυξη και την πώληση μεμονωμένων χαπιών αρτεμισινίνης, και η χρήση της σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ήταν  καταστροφική.

"Είναι αρκετά σαφές ότι η ευρεία διαθεσιμότητα των υποβαθμισμένων, παραποιημένων φαρμάκων και οι μονοθεραπείες, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα," είπε ο White . "Δεν κατέστη δυνατό σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας για περισσότερα από 20 χρόνια  να αγοράσουν τα χάπια πάνω από τον πάγκο. Πολλά από αυτά είναι υποβαθμισμένα και οι άνθρωποι παίρνουν ένα ή δύο χάπια, μέχρι να αισθανθούν καλύτερα."

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξάπλωση της αντίστασης είναι ζωτικής σημασίας. "Εμείς δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες. Αυτό είναι ένας πόλεμος κατά της ελονοσίας. Είναι αξιοσημείωτο πόσο μικρή επένδυση υπάρχει στην συλλογή πληροφοριών. Οι άνθρωποι δεν ψάχνουν σωστά."

Εάν αυτό ήταν μια πανδημία γρίπης, η Δύση θα κινητοποιούσε όλες τις δυνάμεις της, είπε, κάτι που δεν γίνεται τώρα  παρά τις συνέπειες."Η αντίσταση στην χλωροκίνη  προήλθε ακριβώς από το ίδιο μέρος την Καμπότζη. Αυτό σκότωσε κυριολεκτικά εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική. Τώρα συμβαίνει και πάλι. Υπάρχει η κατάλληλη απάντηση στην απειλή;" Δε νομίζω.  Πραγματικά χρειαζόμαστε μια αναβάθμιση .  Απαιτεί  μια διεθνή προσπάθεια. "

Από guardian

Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα