Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η συνομωσία της μετριότητας

Greece

Η νέα τάξη πραγμάτων έχει αποφασίσει και μεθοδεύει την καταστροφή της Ελλάδας, σκοτεινοί κύκλοι αποκρύπτουν την ύπαρξη γιγαντιαίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, ξένα κέντρα επιδιώκουν την εξαφάνιση της Ορθοδοξίας και του Έθνους. Εβραίοι, Μασόνοι, Αμερικανοί, Γερμανοί και εξωγήινοι έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν την εξαφάνιση της Ελλάδας και του Ελληνισμού από τον παγκόσμιο χάρτη.


Από την άλλη πλευρά η ομάδα Ε σε συνεργασία με τους καλούς εξωγήινους (αυτούς από το Σείριο), ετοιμάζει τα υπερόπλα που θα σώσουν το έθνος, ενώ Κινέζοι και Ρώσοι διαγκωνίζονται για το ποιός θα πρωτο-δανείσει την Ελλάδα, όμως οι προδότες πολιτικοί (εντολοδόχοι των ομάδων της προηγούμενης παραγράφου) αρνούνται τα υπερόπλα και απορρίπτουν τις δανειακές προτάσεις. Οι ίδιοι προδότες-μειοδότες προσπαθούν να αποκρύψουν το τεράστιο εθνικό κεφάλαιο το οποίο συνιστούν οι μετοχές της τράπεζας της Ανατολής, ενός ξεχασμένου χρηματοπιστωτικού κολοσσού, των οποίων η αξία αποτίμησης είναι πολλαπλάσια όχι του χρέους της Ελλάδας, αλλά του ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Μεταξύ των προαναφερθέντων «γραφικών» υπάρχουν και θέματα που έχουν σοβαρό περιεχόμενο, όπως αυτό των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελληνική επικράτεια. Όμως ακόμα και γι αυτά η συζήτηση είναι πιο ελκυστική όταν διεξάγεται με όρους συνομωσιολογίας και εθνικής μειοδοσίας, με αναφορές στους Αμερικανούς που παίζουν το παιχνίδι των Τούρκων για συν-εκμετάλλευση στο Αιγαίο. Όμως αυτή είναι μία μόνο από τις πτυχές που συνθέτουν το ζήτημα, και μάλιστα όχι η προεξάρχουσα (άλλωστε το Κατάκολο στο οποίο πιθανολογείται ότι βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά κοιτάσματα, καμία σχέση δεν έχει με την Τουρκία). Δεδομένα όπως το ότι ούτως ή άλλως η εκμετάλλευση των πετρελαίων προϋποθέτει τη συνεργασία με ξένες εταιρείες που έχουν τη σχετική τεχνογνωσία ή το ότι για κάθε κοίτασμα υπάρχει ένα κατώφλι διεθνούς τιμής του πετρελαίου κάτω από το οποίο η εκμετάλλευση του είναι ασύμφορη, περνούν μάλλον στα ψιλά των σχετικών συζητήσεων. Εντελώς στην αφάνεια μένουν άλλα στοιχεία που αφορούν την ποιότητα των κοιτασμάτων, τα βάθη άντλησης, τις πιθανές επιπτώσεις σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, όπως ο τουρισμός, στις περιοχές άντλησης. Ένα πραγματικά σοβαρό και σημαντικό θέμα εξαντλείται σε αφορισμούς και ανώδυνες συνωμοσιολογίες, άμεσα κατανοητές, σε σχέση με το πολύπλοκο πλέγμα γεωπολιτικών, οικονομικών και τεχνικών δεδομένων που το συνθέτουν.
Το κοινό σημείο όλων των παραπάνω είναι ότι προσφέρουν, ευκολονόητες, εύπεπτες, γρήγορες και ανώδυνες αιτιολογήσεις και λύσεις. Ερεθίζουν το θυμικό του Έλληνα που αρέσκεται στο να νιώθει κατατρεγμένος, καταδιωκόμενος και μόνιμα αδικημένος. Ταυτόχρονα ποτέ δεν παύει να ελπίζει ότι οι λύσεις σε όλα τα προβλήματα θα έρθουν με ένα μαγικό-θεϊκό, αυτόματο τρόπο, χωρίς κόπο και προσπάθεια. Αυτές ακριβώς είναι οι συνθήκες στις οποίες βρίσκει πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης ο λαϊκισμός και η εύκολη πλειοδοσία κάθε είδους.
Η τάση εκμηδενισμού της κριτικής και λογικής σκέψης και η απαξίωση της σφαιρικής μόρφωσης και ενημέρωσης βρίσκονται στο επίκεντρο των αιτιών των σημερινών δεινών. Γιατί μπορεί να μην τα φάγαμε όλοι μαζί, όμως όλοι μαζί αναδείξαμε, συντηρήσαμε ή απλά δώσαμε την ανοχή μας σε αυτούς που οργάνωσαν και πρωτοστάτησαν στο φαγοπότι. Όλοι μαζί συνωμοτήσαμε ώστε να επικρατήσει η μετριότητα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα