Τρίτη 23 Απριλίου 2013

- Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙ -



Στις 25/4/2013 εχουμε πανσεληνο με μερικη εκλειψη σεληνης που λαμβανει χωρα ακριβως στο αστρο που είναι αμεσα συνδεδεμενο τοσο με τα χριστιανικα Μυστηρια του Πασχα ( λογο της σταυρωσεως του σωτηρα ) όσο και με τα ηλιακα μυστηρια μιας και ο Ηλιος κατα την ουρανια πορεια του φαινομενικα σταυρωνεται ,δηλαδη συναντα και περνα μπροστα απο τον crux αν δεν κανω λαθος κατα τις 17 Νοεμβριου καθε χρονο , πραγμα το οποιο ο Μεγας Κωνσταντινος σαν Ιερεας του Απολλωνα Ηλιου το ηξερε οταν μαγειρευε τα χριστιανικα τυπικα πρωτου κανει επισημη θρησκεια της Νεας Ρωμης τον Χριστιανισμο . Ο αξονας στον οποιο γινεται αυτη η μερικη εκλειψη ειναι ακριβως αυτος ο οποιος ειναι συμβολισμος στα 4 ιερα ζωα η' ζωδια των ευαγγελιστων << π. Γεώργιος Κουγιουμτζόγλου - Σύμβολα τῶν Εὐαγγελιστῶν


Ἀπὸ τὸ βιβλίο «Λατρευτικὸ Ἐγχειρίδιο»

Οἱ τέσσερις Εὐαγγελιστὲς συμβολίζονται μὲ τέσσερα ζῷα, διότι θεωρήθηκε ὅτι σ᾿ αὐτοὺς ἀναφέρεται ἡ προφητεία τοῦ προφήτου Ἰεζεκιὴλ (α´, 5-14). Σύμφωνα μ᾿ αὐτὴ ὁ Προφήτης εἶδε τὸν Θεὸ νὰ κάθεται στὸ χερουβικὸ θρόνο καὶ τὶς Ἀγγελικὲς δυνάμεις μὲ μορφὴ τεσσάρων ζῴων (ἀνθρώπου, λέοντος, μόσχου καὶ ἀετοῦ) νὰ ψάλλουν: «Ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ τῆς δόξης σου». >>
Ο αετος ειναι το ιδιο συμβολο που απο την αρχαιοτητα μεχρι και τον μεσαιωνα σχεδον ηταν στην θεση του σημερινου Σκορπιου η ' Οφι . 
Η μερικη αυτη  εκλειψη της σεληνης ανοιγει εναν χωρο χρονικο κυκλο κατα πρωτον και εναν αστρολογικο που θα κρατησει σχεδον 18 χρονια με αλλαγες .


Δεν θα μπω στο θεμα χωρος /χρονος και τι θα σημανει αυτο το ανοιγμα γιατι οσοι ξερουν μπορουν να καταλαβουν ,οσοι δεν ξερουν δεν χρειαζεται να μαθουν πραγματα που δεν μπορουν λογο ημιμαθειας να διαχειριστουν ( Αν και τα εχω αναφερει μεσα απο τις ιστοριες φαντασιας μου που τοσο καιρο δημοσιευω εδω στο διαδικτιο ) .
Ο ερχομος της Καλι ειναι κατι που για να γινει αντιληπτο πρεπει να καταλαβουμε τι ειναι αυτη ,και ποια ειναι στην ελληνικη μυθολογια ..... Το εχω ξαναγραψει η Mahakali , ( Mahākālī, महाकाली ) ,ειναι η' Μεγαλη καλι σε απλά ελληνικα ,αλλα το νοημα δεν ειναι τοσο απλο γιατι είναι η ινδουιστικη Θεά του χρόνου.... της υπαρξης της υλης ... , και του θανάτου ... θεωρείται ότι είναι η σύζυγος του Σίβα που ειναι ο Θεός της συνειδησης , και βάση της πραγματικότητας και της ύπαρξης μας (υπαρχουμε επειδη το ονειρευεται ) . 

Με λιγες κουβεντες Καλι ειναι η "ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΗ ΚΤΙΣΗ " το φυσικο χωρο χρονικο συμπαν και οποια μορφη αυτο εκδηλωνει και η οποια ερχεται και παρεχεται για να την διαδεχθει καποια αλλη .
Η Καλι ειναι ο αιθερας της νυχτας με τον οποιο συμφωνα με τον αρχαιο χρησμο της ιδιας της Αρχεγονης Νυχτας ο Διας εφτιαξε τον κοσμο στον οποιο ολλα ειναι ξεχωριστα μα συνδεδεμενα και αιωνια μεσα απο την συνεχη αλλαγη και ανανεωση .
Ενας κυκλος αλλαγων και νεων δεδομενων λοιπον ανοιγεται μπροστα μας ,ο οποιος μπορει να μας οδηγησει περα απο καθε γνωστη και "επιβεβλημενη" κατασταση και οριο...Ας φτασουμε στα ακρα λοιπον και να θυμαστε οτι η τυχη ευνοει τους τολμηρους ...Ο θανατος αγγαλιαζει τους αδυναμους και τους σθεναρους ....


~~~~~~ TO ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ ~~~~~~~~~~~


Στην προηγουμενη αναρτηση ανεφερα τις ιδιοτητες της Kali ma σαν αντιυλη που γεννα την υλη, και τον χρονο, και τα παντα . Αλλα ενας συμβολισμος που παντοτε με μπερδευε ειναι αυτος που δειχνη την καταστροφικη φωτια του τελους .

Η καλι σε ερωτικη ενωση με τον Σιβα που κείτεται σαν νεκρός (γιατι ειναι κοιμησμενος ) πανω σε μια νεκρικη πυρα με φλογες που ξεπροβαλουν απο κατω να τους τυλιγουν.
Αρχη της λυσης του μυστηριου μου δοθηκε οταν συνειδητοποιησα οτι ο Σιβα ( Διας ) δημιουργος δεν καταστρεφεται γιατι ειναι αδυνατον , αυτη που θα διαλυθει ειναι η δημιουργημενη απο αυτον κτιση και οτι υπαρχει σε αυτην ,δηλαδη η ιδια η Καλι .
Τοτε καταλαβα οτι υπαρχει ενας αρχαιοελληνικος αντιστοιχος μυθος που δενει τα επιμερους τμηματα σε ενα ενιαιο συνολο .
Με οδηγο παντα το ονομα του θεου η Καλι ειναι η μαυρη , το μαυρο φως της αρχεγονης δημιουργιας .
Στα ελληνικα η λεξη Μαυρος εχει συνώνυμα: μέλας, σκούρος και αν βαλουμε διπλα και το φως ( Εως ) και εχουμε την Σεμελη ( Μελας + εως ) η οποια ακριβως σαν την Καλι στην παρουσα στην εικονα συμβολιστικη ,κατα την ερωτικη της ενωση με τον Δια .
Ακουγωντας την Ηρα ζητησε να δει τον εραστη της σε ολη του την δολοφονικη μεγαλοπρεπεια και ετσι και εγινε ...Φλογες τυλιξαν τα κορμια και το παλατι. Απο την Σεμελη που λαμπαδιασε ολοκληρη σωθηκε μονο ο μικρος Διονυσος ο οποιος θα παρει μετα οπως ξερουμε απο τον πατερα του το σκηπτρο του κοσμου και την αυλη των ζωδιων , ενω ο Απολλων θα παρει την χρυση κουπα και χρυσο θρονο ....Εξαιρετικος συμβολισμος για ττην υλικη και πνευματικη εξελιξη της δημιουργιας .... Σεμελη λοιπον ...



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα