Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Βυθισμένη Αρχαία Αιγυπτιακή Πόλη-Λιμάνι Αποκαλύπτει Μερικά Από Τα Μυσικά της

Sunken Ancient Egyptian Port-City Reveals Some Of Its Secrets 

10 Απρίλη 2013 - Η βυθισμένη αρχαία αιγυπτιακή πόλη-λιμάνι του Thonis-Heracleion αποκάλυψε  μερικά από τα μυστικά της χάρη στη νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η πόλη-λιμάνι λειτούργησε ως υποχρεωτική πύλη προς την Αίγυπτο κάποια στιγμή γύρω στην πρώτη χιλιετία π.Χ., είναι ο τόπος όπου εισερχόμενα φορτία από άλλες περιοχές  απογράφονταν και φορολογούνταν, προτού μεταφερθούν σε αιγυπτιακά πλοία για τη μεταφορά τους κάτω στο Νείλο.



Η περιοχή όπου η πόλη ήταν κάποτε βρίσκεται τώρα κάτω από το νερό,  περίπου 6,5 χιλιόμετρα μακριά από τη σημερινή ακτογραμμή . Σε κάνει να αναρωτιέσαι πως οι ακτές του κόσμου θα μοιάζουν σε χίλια περίπου χρόνια, και πόσεςσύγχρονες πόλεις θα είναι κάτω από το νερό μέχρι τότε.
"Αυτή η υποχρεωτική θύρα εισόδου,  είναι γνωστή ως « Thonis » από τους Αιγύπτιους και « Ηράκλειο » από τους Έλληνες, όπου ποντοπόρα πλοία εκφόρτωναν τα φορτία τους πιθανώς για  να αξιολογηθούν από τους αξιωματούχους του ναού και να φορολογηθούν πριν την μεταφορά τους  από τα  αιγυπτιακά πλοία μέσω του ποταμιού . Πριν από την ίδρυση της Αλεξάνδρειας, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Μεσογείου, λόγω της γεωγραφικής της θέσης στις εκβολές του Νείλου. "
Η πόλη είναι ένα κάπως πρόσφατο αρχαιολογικό εύρημα, της οποίας τα πρώτα ίχνη  βρέθηκαν πολύ  πρόσφατα, το έτος 2000, από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ενάλια Αρχαιολογία (IEASM).
"Στα λιμάνια της πόλης, δύτες και ερευνητές εξετάζουν σήμερα  64 αιγυπτιακά πλοία, που χρονολογούνται μεταξύ του όγδοου και του δεύτερου αιώνα π.Χ., πολλά από τα οποία φαίνεται να έχουν σκόπιμα βυθιστεί. Οι ερευνητές του έργου λένε ότι τα πλοία βρέθηκαν πολύ καλά διατηρημένα, να κείτονται στη λάσπη του πυθμένα της θάλασσας. Με 700 παραδείγματα  διαφορετικών τύπων αρχαίας άγκυρας, οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ναυτική συλλογή του αρχαίου κόσμου.


Από disclose

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα